قطعا هیچکس دوست ندارد که سایت کندی داشته باشد و همچنین هیچکس از سایت کند خوشش نمیاد! از فرار کاربران سایت های کم سرعت گرفته تا امتیاز منفی گوگل برای این نوع وبسایتها، همگی باعث شده اند که مدیران و طراحان سایت وردپرسی، بیش از پیش ، فکری اساسی برای افزایش سرعت سایت خود کنند.
در این مطلب، به آموزش کامل روشهای قطعی و ثابت شده برای افزایش سرعت هرگونه وبسایت وردپرسی میپردازیم، تا انتهای مطلب همراه ما باشید، چرا که روشهای مطرح شده، مطابق با آخرین نکات افزایش سرعت سایت در سال جاری میباشد.
پیش به سوی یک سایت پرسرعت…
اولا واقعا چرا انقدر سرعت مهم هست؟
در نسلی که ما اکنون در آن زندگی میکنیم، سرعت در همه موارد و شرایط از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، شرکتها و استارتاپهای مختلف هم به طور کلی، در پشت هر خدماتی که ارایه میدهند، این سرعت است که آنها را متمایز یا موفق میکند. لذا طراحی وبسایت هم از این قاعده مستثنی نیست، چرا که آخرین تحقیقات بدست آمده نشان داده است که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ ، میزان توجه مردم از ۱۲ ثانیه، به ۷ ثانیه رسیده است!
همچنین جالب است بدانید طبق تحقیق و بررسی ای که بر روی غولهای بزرگ ایترنتی، مانند آمازون و گوگل بدست آمده است، هر یک ثانیه تاخیر در خدمات رسانی این ۲ شرکت، باعث کاهش ۷ درصدی نرخ تبدیل آنها (conversion rate) ، کاهش ۱۱ درصدی مشاهده صفحات (page view) و کاهش ۱۶ درصدی رضایت مشتری میشود!
ممکن است در اینجا سوالی پیش بیاید با این عنوان که : ” خوب من که گوگل نیستم! ” و بخواهید با این سوال مقاله رو به پایان ببرید! اما صبر کنید، این آمار تنها مختص به شرکتهای ذکر شده نیست، طبعا وقتی برای بزرگان این اتفاق میوفتد، برای سایر وبسایت ها و کسب و کارهای کوچکتر، این آمار به شدت بیشتر و غیر قابل جبران است.
باید این نکته را بدانید که اکثر کاربرانی که لینک سایت شما را باز میکنند، معمولا چیزی بین ۳ الی نهایتا ۶ ثانیه منتظر میمانند تا سایت شما لود شود. حال حساب کنید اگر سایت پر سرعتی نداشته باشید، چه سودهایی که از نکرده اید، و چه ضررهایی که متحمل نشده اید…
دیگر وقت آنست که ناله کردن را کنار بزاریم، و دست به کار شویم…!
چه مواردی باعث کند شدن وردپرس میشود؟
به طور کلی، نمیتوان مواردی که باعث کندشدن و کاهش سرعت وبسایت شما میشود را دقیقا و به طور کامل بررسی کرد، اما برای دسته بندی کلی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هاستینگ سایت شما : منظور از هاستینگ، جایی است که شما سایت خود را در آنجا قرار داده اید، از فضاهای اشتراکی گرفته تا سرورها و … همگی در این دسته قرار میگیرند. وب هاستینگهای بی کیفیت، یکی از دلایل اصلی کاهش سرعت شماست، لذا پیشنهاد میشود حتما از هاستینگ های معتبر استفاده کنید و گول قیمت های کم سایر هاستینگ ها را نخورید.
- پیکربندی وردپرس : تنظیمات اشتباه در وردپرس، از قبیل استفاده نکردن از پلاگینهای مرتبط با کش، مانند wp rocket ، wp optimize و … ، باعث افزایش استفاده از منابع سایت شما میشود.
- حجم سایز صفحه : حجم صفحه در کند شدن سایت شما بسیار موثر است، استفاده از تصاویر سنگین، فیلم و … میتواند در کاهش سرعت سایت شما موثر باشد.
- پلاگین ها : پلاگینهای مخرب و بد در وردپرس، شاید زیاد نباشند اما کم هم نیستند، پلاگینهای بسیار زیادی وجود دارد که شما از آن در سایت خود استفاده میکنید، اما متوجه تاثیر آنها بر سرعت سایت خود نیستید.
- اسکریپت ها : اسکریپتها و قطعه کدهای خارجی، مانند تبلیغات، فونتها، آیکونها و …، در صورتی که زیاده روی در استفاده از آنها شود، تاثیر بسزایی در کاهش سرعت سایت شما خواهند داشت.
حال که به طور کلی ، متوجه کلیات موضوع شدید، در ادامه به این میپردازیم که چگونه سرعت سایت خود را افزایش دهید.
۱۲ روش کاربردی برای افزایش سرعت سایت وردپرسی
۱ – چاره ای نیست، باید همیشه آپدیت باشید!
هسته اصلی وردپرس، معمولا هر از چندگاهی آپدیتهای امنیتی و ساختاری کلی ارایه میدهد، از وردپرس ۵ به بعد، معمولا اپدیت های امنیتی به طور اتوماتیک انجام میپذریند و نیاز نیست شما کار خاصی انجام دهید، اما برای آپدیت اصلی وردپرس، شما اطلاعیه و نوتیفیکشن دریافت میکنید مبنی بر اینکه هر چه سریعتر هسته اصلی وردپرس را آپدیت کنید. اگرچه پیشنهاد میشود کمی صبر کنید تا باگ های نسخه جدید وردپرس رفع شود و سپس به آپدیت وردپرس بپردازید.
در کل ، اپدیت وردپرس، در بسیاری از مواقع باعث بهبود سرعت سایت وردپرسی شما میشود.
۲ – کش و دیگر هیچ!
موضوع کش و کشینگ ( به انگلیسی cashing ) یکی از موضوعات بسیار بسیار مهم در طراحی سایت و افزایش سرعت سایت به حساب میاید. در سایت های وردپرسی ، اینکار به راحتی و توسط افزونه های بسیار کاربردی، از قبیل Wp rocket و … انجام میپذیرد. اگر تاکنون پلاگینی تحت اینکار برای سایت خود نصب نکرده اید، بر شما واجب است که هر چه سریعتر این کار را انجام دهید.
نسخه رایگان پلاگین wp-rocket از طریق مخزن وردپرس به راحتی قابل دانلود است.
۳ – فانتزی باشیم یا کاربردی؟
حتما شما هم با سایت های فوق العاده زیبا ولی کم سرعت مواجه شدهاید. معمولا طراحان سایت ، بین دوراهی و اصطلاحا trade off ظاهری فوق العاده زیبا، یا سرعت بسیار بالا گرفتار میشوند. پیشنهاد کلی ما به شما اینست که تا حد امکان، ساده باشید. چرا که سادگی هم جذابیت های خاص خود را داد، هم اینکه از طرفی به افزایش سرعت سایت شما کمک میکند.
۴ – عکسها، اهمیت داران دردسرساز!
همواره میگویند : ” عکسها، به محتوای شما، زندگی میبخشند! ” این جمله واقعا اغراق آمیز نیست، چرا که طبق تحقیقات، این عکسها هستند که باعث میشوند بیش از ۸۰ درصد کاربران، به محتوای شما علاقهمند شوند. همچنین از آنجایی که در عکسها قابلیت جایگزاری تگ الترنیتیو وجود دارد، در مباحث سئو نیز به کمک شما میایند و میتوانید با اضافه کردن عکسهای مورد نظر، علاوه بر کاربردی و محبوتر کردن محتوای خود، سئو سایت خود را نیز بهبود دهید.
اما با تمام این تفاسیر، اگر تصاویر شما بهینه نباشد، آسیبهای جدی به سرعت سایت خود وارد کرده اید و در این وضعیت، نه تنها عکسها به شما کمکی نکرده اند، بلکه ضررهم رسانده اند!
به طور کلی، همواره میبایست دقت کنید که سایز تصویر شما، دقیقا در همان اندازهای که میخواهید در سایت به نمایش گذاشته شود، باشد. به عنوان مثال، بنر مد نظر شما در سایت ۱۰۰۰ در ۵۰۰ پیکسل است، اما شما تصویر ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ آپلود کرده اید! قطعا این مورد اشتباه است، و بهتراست همواره متناسب با سایز تصاویر مختلف در سایت، اقدام به آپلود عکسهای مرتبط کنید.
همچنین حجم عکس پیشنهاد میشود که زیر ۱۰۰ کیلوبایت باشد، چرا که بیشتر از آن، در صورت زیاد بودن تعداد عکسها، منجر به کاهش سرعت کلی سایت شما میشود.
برای کاهش حجم عکسهای خود، میتوانید از ابزارهای مختلف مانند فتوشاپ ، Vso image resizer و یا ابزارهای آنلاین و تحت وب، از نظیر tiny.png و … استفاده کنید.
۵ – حواستان به پشت صحنه هست؟
منظور از پشت صحنه، پروسس ها و اصطلاحا background process ها هستند که در پشت سایت شما در حال فعالیت میباشند. از جمله این پروسس ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پلاگین های بکاپگیری
- کرون جاب مخصوص به منتشرکردن پست های برنامه ریزی شده
- کرون جاب مرتبط با بررسی آپدیتهای مختلف
- موتورهای جستجو و سایر کرالرهایی که محتوای سایت شما را میخوانند
لذا برای جلوگیری از فعالیت این تسک ها، پیشنهاد میشود که در صورت استفاده از پلاگینهای بکاپ گیری، تناسب مناسبی بین بازه زمانی بکاپ اتوماتیک از سایت خود، و میزان اپدیت سایت خود برقرار کنید. برای مثال اگر هفته ای ۲ محتوا تولید میکنید و تنظیمات بکاپ گیری از سایت خود را بر روی هر روز قرار داده اید، در این مورد میبایست تجدید نظر کنید.
۶ – کامنتها را فشرده کنید!
اگرچه کامنت ها، در محبوب نشان دادن محتوای شما تاثیر بسزایی دارند، اما اینکه تمام کامنت ها را به طور کامل در سایت نمایش دهید کار درستی نیست. چرا که با اینکار، با هر بار لود شدن صفحه مد نظر شما، تمام کامنت ها نیز باید لود شوند، و این مورد نیز به تنهایی میتواند باعث کاهش سرعت صفحه مد نظر شما شود.
به همین خاطر ، بهتر است که به راحتی وارد بخش تنظیمات، گفتگو در وردپرس شوید، و گزینه صفحه بندی دیدگاه رو مطابق شکل بالا ، فعال کنید. با این کار ، تمام کامنتهای صفحه شما لود نمیشوند، و در صورتی که کاربر بخواهد کامنت های بیشتری ببیند، میتواند با گزینههای موجود، به کامنتهای قبلی نیز دسترسی داشته باشد.
۷ – همیشه شنیدهاید، ولی آیا عمل هم کرده اید؟
سی دی ان! مخفف عبارت content delivery network، یکی از مهمترین عوامل افزایش سرعت سایت شما به حساب میاید که همواره به گوشمان خورده، اما گاهی تنبلی میکنیم و از آن استفاده نمیکنیم. به طور کلی ، کاربرد سی دی ان به این صورت است که فرض کنید یکی از کاربران شما از آمریکا میخواهد به سایت شما دسترسی داشته باشد و سرور اصلی شما در ایران است، برای اینکه طول زمان دسترسی این کاربر کم شود، میبایست کاری کنیم که ریکوئست این کاربر، به جای اینکه به سمت ایران فرستاده شود، از سرورهای نزدیک تر فراخوانی شود، مثلا کانادا! با اینکار صفحه شما برای کاربر مدنظری که اشاره کردیم زودتر باز شده، و سرعت سایت شما برای افراد مختلف از سراسر جهان بهبود میابد.
در نتیجه سی دی ان یا همان شبکه توزیع محتوا، اینکار را برای شما به راحتی انجام میدهد. البته از اسم طولانی آن نترسید، کافی است به فارسی سرچ کنید تا بتوانید از شرکتهای مختلفی که این کار را به طور اتوماتیک و خیلی راحت برای شما انجام میدهند استفاده کنید.
۸ – رسانه وردپرس جای آپلود ویدیو نیست!
شاید از این جمله تعجب کرده باشید، اما واقعیت اینست که تا جایی که امکان دارد نباید از رسانه وردپرس، برای اپلود ویدیو و صوت استفاده کنید. چرا که علاوه بر اشغال کردن حجم زیادی از هاست خود، با اینکار سرعت صفحه ای که در آن ویدیوی مرتبط را قرارداده اید نیز به شدت کاهش میابد.
پیشنهاد کلی اینست که از پلتفرمهای مختلف ویدیویی ، از قبیل یوتوب و ویمئو استفاده کنید. البته از آنجایی که این ۲ در کشور ما غیر قابل استفاده هستند، میتوانید به راحتی از پلتفرم های داخلی استفاده کنید، ویدیوهای خود را در آنجا آپلود کرده، و کد iframe آن را داخل صفحه و یا محتوایی که میخواهید ویدیو را نمایش دهید قرار دهید. با این کار، به همین راحتی، قدم بزرگی در افزایش سرعت سایت خود برداشته اید!
۹ – مقایسه همیشه هم بد نیست!
یکی از کارهایی که میتوانید برای افزایش سرعت سایت وردپرسی خود انجام دهید، اینست که پلاگینهای مختلف را بررسی و آزمایش کنید، البته ابتدا در لوکال هاست که آموزش کامل آن را هم در پست های زیر برای شما قرارداده ایم:
۱- آموزش کامل راه اندازی زمپ
۲ – آموزش نصب وردپرس بر روی لوکال هاست
منظور از این کار اینست که امکان دارد پلاگین های مشابه ای هم باشند که دقیقا آنچیزی که شما میخواهید را برایتان انجام دهند، با سرعت بیشتر و سربار کمتر!
به عنوان مثال شما از یک فرم ساز به نام ایکس استفاده میکنید، اما میبینید که پلاگین دیگری نیز وجود دارد به نام wp forms ، خوب چرا این پلاگین رو تست نکنید وقتی همه از سرعت مناسب آن صحبت میکنند؟
همواره بهتر است که از پلاگینهای کاربردی و مهم و معروف استفاده کنید تا از مشکلات احتمالی هم پیشگیری کنید.
۱۰ – درخواست های خارجی را کاهش دهید.
بسیاری از پلاگین ها، از سایر سایتها فایل های مختلفی را فراخوانی میکنند، از عکس و ایکون گرفته تا اسکریپت های مختلف از گوگل، فیسبوک و …
اگرچه استفاده مناسب و بهینه از آنها اشکالی ندارد، اما افراط در این مورد هم میتواند منجر به کاهش سرعت سایت وردپرسی شما شود.
لذا برای افزایش سرعت سایت خود، این منابع را شناسایی کرده، و تاحد امکان request های خارجی سایت خود را کاهش دهید.
۱۱ – دیتابیس وردپرس خود را بهینه کنید.
بعد از اینکه مدتی از وردپرس استفاده کردید، دیتابیس شما پر میشود از فایل هایی که شاید نیاز چندانی به وجود آنها نباشد، مواردی مثل پست های حذف شده، بازیابی های بدردنخور و …، همه ی این موارد را میتوانید به کمک پلاگین wp-sweep برطرف کنید.
با استفاده از این پلاگین، دیتابیش شما مجددا بهینه میشود، و در نتیجه سرعت سایت وردپرسی شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
۱۲ – لیزی لود را فراموش نکنید!
اگر در سایت خود از عکسهای متعدد، ویدیوهای embede و گالری ویدیو و عکس و … استفاده میکنید، توصیه ما به شما اینست که حتما از این ویژگی ، یعنی لیزی لود استفاده کنید. لیزی لود یعنی لود تنبل، به این معنی که عکسهای سایت شما، با تناسب با مکانی که کاربر در آن قرار دارد باز میشود، نه اینکه به شکل پیش فرض، از همان ابتدا تمام تصاویر لود برای او لود شوند، برای مطالعه بیشتر و آموزش راه اندازی این مورد، مطلب آموزش استفاده از لیزی لود را حتما بررسی کنید.
جمع بندی
در این آموزش، سعی کردیم، مهمترین مواردی که باعث بهبود سرعت سایت وردپرسی شما میشوید را به شکل بسیار کاربردی و عملی در خدمت شما قرار دهیم.
موارد گفته شده، مواردی هستند که بعد از انجام آنها، به طور واضح متوجه تاثیرشان بر سایت وردپرسی خود میشوید، از اکثر آنها هم در سایت خود یعنی چ یاب، استفاده میکنیم و تاثیر تک تک آنها را دیده ایم.
اگر روشهای دیگری برای افزایش سرعت سایت وردپرسی میشناسید که به آنها اشاره نکردیم، حتما حتما و حتما آنها را در بخش نظرات به راحتی با ما به اشتراک بگذارید.امیدواریم این مطلب اموزشی هم مورد پسند شما واقع شده باشد.
راستی! تلگرام چ یاب رو برای با خبر شدن از آخرین دورههای آموزشی، محصولات و تخفیف های ویژه دنبال کنید.
منبع:
- چ یاب
- wpbeginner
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها