cv چیست و چطور یک cv خوب بنویسیم؟

cv چیست

Cv مخفف عبارت لاتین curriculum vitae است و تقریبا میشود آن را مسیر زندگی (course of life) معنا کرد. اگر بخواهم به سوال cv چیست به طور خلاصه پاسخ دهم، بهترین پاسخ شاید این باشد: یک سند که جزئیات زندگی آکادمیک و تخصصی شما را نشان می‌دهد.

Cv ها معمولا شامل اطلاعاتی از قبیل تجربه و سابقه کاری، جوایز و مدارکی که دریافت کرده‌اید، سوابق تحصیلی، پروژه‌هایی که در آن‌ها فعالیت داشته‌اید و در نهایت کتب یا مقالاتی که چاپ کرده‌اید میشوند.

Cv چه کاربردی دارد؟

اغلب مواقعی که میخواهید در جایی مشغول به کار شوید، باید cv تان را برای مجموعه مورد نظر بفرستید. البته که در فرآیند اپلای کردن در رشته‌های دانشگاهی نیز قطعا به cv نیاز پیدا میکنید.

باید بدانید cv با رزومه تفاوت دارد. cv و رزومه معمولا در حجم صفحات و مطالب مورد نیاز خود، تفاوت دارند. هر چند در هند، آفریقای جنوبی و استرالیا cv و رزومه را یکسان می‌دانند. پس اگر درخواست استخدام یا تحصیل در کشوری غیر از کشورهای گفته شده را دارید، به تفاوت این دو توجه کنید.( در مقاله بعدی به تفصیل درباره تفاوت‌های cv‌ و رزومه میپردازیم)

چطور یک cv‌ خوب بنویسیم؟

هر چند cv هر فرد باید با توجه به سابقه کاری و تحصیلی خود فرد و شغل یا رشته‌ای که متقاضی آن است نوشته شود اما شما میتوانید با رعایت چند نکته که در بین تمام cv ها یکسان است، از کیفیت cv تان مطمئن شوید.

دوره های اموزشی برنامه نویسی
cv چیست

اغلب cv ها شامل اطلاعات زیر هستند:

  1. اطلاعات تماس

در این بخش باید نام و نام خانوادگی،‌ شماره تماس، آدرس ایمیل و آدرس محل سکونت‌تان را بنویسید. البته نوشتن مورد آخر اختیاری است و بستگی به خود شما دارد.

  1. سوابق تحصیلی

شما باید سوابق تحصیلیتان را از انتها به ابتدا بنویسید. البته توجه کنید صرفا باید دو تجربه آموزشی اخیر خود را بنویسید. مثلا اگر شما مدرک لیسانس دارید، باید ابتدا مدرک لیسانس خود را ذکر کنید و بعد مدرک دبیرستان‌تان را بنویسید. یا اگر مدرک شما فوق لیسانس است، باید مدرک فوق لیسانس و لیسانس‌تان را در این بخش بنویسید و از نوشتن مدرک دبیرستانتان خودداری کنید.

نوشتن نام مرکزی که در آن تحصیل کرده‌اید به همراه رشته تحصیلیتان الزامی است اما نوشتن تاریخ شروع تحصیل و تاریخ فارغ‌التحصیلی‌تان اختیاری است.

  1. تجربه کاری

در این بخش باید لیستی بنویسید که شامل موارد زیر است:

  • نام شرکت یا سازمانی که در آن فعالیت داشته‌اید.
  • عنوانی شغلی که داشته‌اید.
  • تاریخ شروع فعالیتتان در آن مجموعه.
  • وظایفی که در هر سمت شغلی، بر عهده شما بوده است.
  • تجربیات و دستاوردهایی که در هر سمت شغلی بدست آورده‌اید.
  • شغلی که در حال حاضر در آن مشغول به فعالیت هستید.
  1. مهارت‌ها

شما باید در این بخش از کلمات کلیدی استفاده کنید. چون اولین گروهی که cv‌ شما را بررسی میکند واحد منابع انسانی است. این واحد با جزئیات تخصص شما آشنایی ندارد اما به صورت کلی میداند که باید دنبال چه فردی با چه توانایی‌هایی بگردد.

همچنین در این بخش میتوانید علاوه بر hard skills، درباره soft skills نیز توضیح دهید. مثلا میتوانید بگویید فرد وقت‌شناسی هستید و به ددلاین‌ها متعهد هستید. یا اینکه توانایی کار تیمی بالایی دارید و به خوبی میتوانید با محیط جدید آداپته شوید. یا مثال‌هایی از این دست.

درست است که باید نظر کارفرما را جذب کنید اما فراموش نکنید نباید اغراق کنید یا دروغ بگویید. فقط تلاش کنید به نحو احسن خودتان و مهارت‌هایتان را معرفی کنید.

  1. جوایز و افتخارات

در این بخش باید دستاوردهایی که در جهت فعالیت حرفه‌ایتان در سال‌های گذشته بدست آورده‌اید را با رعایت شرایط زیر،‌ ذکر کنید:

  • با نوشتن نام جایزه شروع کنید.
  • سالی که جایزه را دریافت کرده‌اید را در ادامه بنویسید.
  • و در نهایت نام سازمان، ارگان یا نهادی که جایزه را به شما اعطا کرده است بنویسید.
  • در نهایت میتوانید به جزئیات بپردازید. مثلا اینکه این جایزه توسط چند نفر تا به حال دریافت شده است و…
  1. انتشارات

در این بخش باید درباره مقالات یا کتبی که منتشر کرده‌اید، یا سخنرانی‌هایی که داشته‌اید بنویسید.

برای مطالبی که منتشر کرده‌اید باید نام نویسنده،‌ تاریخ انتشار، خلاصه مقاله یا کتاب( اینکه درباره چه مفهومی صحبت میکند و هدفش چیست)، تعداد صفحات و شناسه را بنویسید.

برای سخنرانی‌هایتان باید عنوان ارائه، تاریخ و مکانی که در آن ارائه داشته‌اید را ذکر کنید.

  1. انجمن‌های حرفه‌ای

در این بخش باید نام سازمان، مکان و تاریخی که در آن تاریخ در انجمن یا سازمان فعال بوده‌اید را بنویسید.

  1. بورس‌های تحصیلی

اگر بورس تحصیلی یا کمک هزینه تحصیلی از سازمان یا ارگانی دریافت کرده‌اید میتوانید در این بخش ذکر کنید.

  1. مدارک و گواهینامه‌ها

مدارک و گواهینامه‌هایی که دریافت کرده‌اید و مرتبط با شغلی است که متقاضی آن هستید را باید اینجا ذکر کنید. دقت داشته باشید برای گفته‌های خود باید مدرک داشته باشید چه بسا کافرما از شما بخواهد تصویر گواهیتان را نیز همراه cv ارسال کنید. پس در صحت اطلاعاتی که مینویسید اطمینان حاصل کنید.

  1. کارهای داوطلبانه

این بخش هم نیاز به توضیح ندارد. اگر کار داوطلبانه‌ای انجام داده‌اید ذکر کنید. این بخش از دو جهت حائز اهمیت هستند:

اول اینکه: اگر کار دواطلبانتان مرتبط با تخصصتان باشد، تجربه و سابقه کار محسوب میشود.

دوم اینکه: فارغ از کاری که انجام داده‌اید، صرف شرکت در یک کار داوطلبانه( و غالبا مجانی) یعنی شما توانایی کار گروهی را دارید و مهم‌تر از آن نشان‌دهنده حس انسان‌دوستی شما است. این مورد در کسب برخی از شغل‌ها واقعا حائز اهمیت است.

  1. اطلاعات شخصی(اختیاری)

خیلی از کارجوها برای رعایت حریم شخصیشان از نوشتن این بخش خودداری می‌کنند.

  1. علایق(اختیاری)

بسیاری از کارفرماها از این بخش برای روانشناسی نیروی جدید استفاده می‌کنند. اینکه فرد درونگرایی است یا برونگرا. به کارهای فکری علاقه دارد یا خیر و…

البته بعضی از کافرماها نیز از این بخش استفاده می‌کنند تا نیروی خود را بهتر بشناسند و اسباب آسایشش را فراهم کنند( امیدواریم!)

موارد گفته شده را درست به همان ترتیبی که بیان شده در cv تان بنویسید. دقت کنید گاها پیش می‌آید سازمان مورد نظر قالب خاصی را برای cv های دریافتی‌اش در نظر گرفته است. یا اینکه از کارجو انتظار دارد اطلاعات خاصی را نیز در cv اش ذکر کند. اطلاعاتی از قبیل دروسی که در دانشگاه گذرانده‌اید، ریز نمراتتان یا موضوع پایان‌نامتان.

پس قبل از ارسال cv‌ مطمئن شوید تمام بندهایی که کارفرما درخواست کرده است را رعایت کرده‌اید.

در ضمن از من به شما نصیحت در نوشتن جزئیات در cv اصلا خساست به خرج ندهید. لازم نیست برای صرفه‌جویی در فضای word‌ از اطلاعات کم کنید. چه بسا اطلاعاتی که از نظر شما مهم نیست، نقطه عطفی باشد تا cv شما در بین چندین cv ارسالی دیگر، به چشم کافرما بیاید.

در نهایت باید از یک فرد باتجربه که ترجیحا در زمینه شغلی شما فعال است خواهش کنید تا cv شما را بررسی کند. قطعا گرفتن راهنمایی در این بخش بسیار کمک کننده خواهد بود.

کلام پایانی

در این مقاله سعی داشتم ضمن پاسخ دادن به سوال cv چیست ، شما را درباره آداب نوشتن یک cv خوب راهنمایی کنم. امیدوارم که به هدفم رسیده باشم.

اگر سوال، نظر یا راهنمایی درباره نوشتن cv دارید، لطفا با من و سایر خوانندگان این مقاله چ‌یاب درمیان بگذارید.

برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و دوره‌های آموزشی و مطالب مختلف به روز ما، در کانال تلگرام ‌چ‌ یاب عضو شوید.

منبع: indeed


سوالات متداول

Cv چیست؟

Cv چه کاربردی دارد؟

Cv همان رزومه است؟

مهندس کامپیوتر👩‍💻 | علاقه‌مند به برنامه نویسی💻| دیجیتال مارکتینگ📱| بسکتبال🏀| تولید محتوا🖋