آیا واقعا کار بدون سابقه ، یا بهتر بگیم، کار بدون نیاز به سابقه کار وجود دارد؟
افراد مبتدی، دانشجویانی که به تازگی فارغالتحصیل شدهاند و تمام افرادی که در نقطه شروع زندگی کاری خود قرار دارند، همواره این سوال را از خود میپرسند که:
چطور بدون سابقه کار، میتونم کسب درآمد داشته باشم و سر کار برم؟ اصلا کار بدون سابقه وجود دارد؟
حتی میتوانم این اطمینان را به شما بدهم که آنهایی که سابقه چندین سال کار دارند، وقتی در جایی ایستاده بودند که شما امروز ایستادهاید، این سوال را از خود پرسیدهاند.
جواب دادن به این سوال مسئله مهمی است. زیرا افراد تازهکار وقتی میخواهند شروع به کار کنند غالب شرکتها از آنها انتظار حداقل ۲ سال سابقه کار دارند! خوب کاملا واضح است که برای به دست آوردن شغل به تجربه نیاز داریم، اما برای به دست آوردن تجربه هم به شغل نیاز داریم! ( همان بحث مرغ و تخممرغ).
در نتیجه این افراد مدام از خود میپرسند پس نقطه شروع کجاست؟ بالاخره باید از جایی شروع کرد تا بتوان ۲ سال سابقه کار داشت!
در این مقاله قصد دارم به این سوالهای مهم پاسخ دهیم، پس همراه ما باشید…
روشهای پیدا کردن کار بدون سابقه
کار بدون سابقه : کارآموزشوید!
اگر شما بخواهید بنایی، نجاری، مکانیکی و کارهایی از این قبیل را یاد بگیرید میتوانید در کنار یک استاد کار، مشغول به کار شوید. در نهایت بعد از چند ماه یا چند سال مهارتی بدست میاورید که مردم حاضر هستند برای تخصصتان هزینه کنند.
هر چند تحصیل در رشتههای هنرستانی متخصص شدن در این رشتهها را سریعتر کردهاست. چون شما علاوه بر نکات تئوری، بخشی از نکات عملی و به اصطلاح فوت کوزهگری را نیز در هنرستان و در حین تحصیل یاد میگیرید.
اما وقتی شما از رشتههای مهندسی، معماری یا رشتههایی از این قبیل فارغ التحصیل میشوید، و در نهایت میخواهید در یک شرکت فنی مهندسی شروع به کار کنید، باید دوره کارآموزی را بگذرانید.
برای گذراندن دوره کارآموزی باید یک رزومه بنویسید، اگر میخواهید درباره رزومه بیشتر بدانید، مقاله زیر رو از دست ندید:
چطور یک رزومه کامل و درست حسابی داشته باشم؟
در ادامه این رزومه را برای پیدا کردن کار بدون سابقه به چند شرکت ارسال کنید. بعضی از این شرکتها برای بررسی بیشتر درخواستتان، از شما دعوت میکنند تا برای مصاحبه بروید. بعد از قبول شدن در مرحله مصاحبه دوره کارآموزی شما شروع میشود. که بسته به کارفرما ، سختی کار، تلاش و استعداد شما ممکن است از ۲ تا ۵ ماه طول بکشد.
در طول دوره کارآموزی شما در حین یادگیری، تسکهایی که کارفرما به شما دادهاست را نیز انجام میدهید. بعد از این دوره اگر کارفرما از عملکرد شما راضی بود و شما نیز از مدیریت و حقوق و شرایط کاریتان راضی بودید، میتوانید طی یک قرارداد کاری، اولین شغل حرفهای خود را آغاز کنید.
فراموش نکنید غالب کارفرمایان به کارآموزان حقوق نمیدهند یا حقوق کمی به عنوان هزینه ایاب و ذهاب پرداخت میکنند. این مسئله نباید شما را ناراحت یا ناامید بکند. اول مجانی کار کنید و کار را یادبگیرید، بعدا که به کار مسلط شدید با حقوق مناسب همکاری خودتان با مجموعه را حفظ کنید.
کار بدون سابقه : برای ایستادن، نیازی به پای دیگران ندارید!
اگر میخواهید میتوانید دوره کارآموزیتان را به صورت خودخوان و در خانه بگذرانید. برای این کار باید دورههای آموزشی که مرتبط با تخصصتان است را بگذرانید. میتوانید از کورسهای آنلاین ایرانی یا خارجی استفاده کنید. همچنین میتوانید در کلاسهای حضوری شرکت کنید. البته به دلیل هزینه زیاد کلاسهای حضوری و زمان زیادی که رفتوآمد از شما میگیرد، پیشنهاد میکنم از کورسهای آنلاین استفاده کنید.
توجه کنید یادگیری ۱۰۰ درصد هیچوقت حاصل نمیشود. شما باید ۶۰ درصد مطالب را یادبگیرید و مطمئن باشید باقی مطالب را حین انجام پروژه فراخواهید گرفت. بعد از اینکه تخصصهای لازم را یادگرفتید باید آستینهاتان را بالا بزنید.
در این مرحله(که ۶۰ درصد مطالب را یادگرفتید) باید یک پروژه برای خودتان تعریف کنید. حین انجام پروژه با مشکلات و سوالات واقعی روبهرو میشوید که میتوانید با سرچ کردن جواب سوالاتتان را پیدا کنید.
در مرحله بعد سعی کنید یک پروژه دریافت کنید و آن را مجانی و صرفا برای بالا رفتن تجربهتان انجام دهید. این پروژه را میتوانید از سایتهای فریلنسری یا کانالهای تلگرامی پروژه دریافت کنید.
در نهایت با تخصصهایی که یادگرفتید و پروژههایی که انجام دادید یک رزومه بنویسید و آن رزومه را برای شرکتهایی که به دنبال فردی با تخصص شما میگردند، بفرستید.
هر چند در این روش هم دنبال کار بدون سابقه کاری میگردید اما سمت شما کارآموز نیست بلکه یک جونیور هستید و میتوانید انتظار حقوق پایه را داشته باشید.
کار بدون سابقه : تریبون شخصی داشته باشید!
در عصر تکنولوژی و با افزایش گوشیهای هوشمند و بدنبال آن انواع شبکههای اجتماعی، هر فرد یک تریبون برای خودش دارد. از این تریبونها میتوان استفادههای متفاوتی کرد اما یک کارکرد این شبکهها هماهنگ با موضوع بحث ما است. ساخت ویترین!
درست شنیدید. شما باید شبکههای اجتماعی را پیدا کنید که افراد متخصص در رشته شما در آن شبکهها فعال هستند. در گام بعدی در آن شبکهها حساب کاربری ایجاد کنید و محتواهای تخصصی تولید کنید.
فقط باید توجه کنید رسالت هر شبکه اجتماعی متفاوت است پس نباید پستی که در لینکداین منتشر میکنید، مشابه پست اینستاگرام یا توییترتان باشد.
لازم نیست در تمام شبکههای اجتماعی فعال باشید اما در همان دو یا سه شبکه به صورت مستمر فعالیت کنید تا ضمن شبکهسازی، افراد کار شما را ببینند. در واقع مهارتتان را در ویترین بگذارید. پیشنهاد میکنیم حتما روشهای شبکه سازی رو یاد بگیرید:
شبکه سازی چیست؟ و چگونه شبکه خود را بسازیم؟
در این روش میتوانید در همین شبکهها دنبال کار بگردید یا محتواهاتان را به عنوان تجربه کار در ضمیمه رزومتان برای کارفرماها ارسال کنید.( در واقع باید به آدرس حساب کاربریتان در آن شبکه، لینک بدهید)
مهارتهای نرم را یاد بگیرید، هم فورا، هم حتما!
خیلی از کارفرمایان معتقد هستند آموزش کارهای تخصصی چند ماه زمان میبرد( به شرط اینکه شما به تئوری مطالب مسلط باشید). به همین دلیل اگر شما تجربه کاری نداشته باشید یا مهارت مرتبط با حوزهای که میخواهید در آن مشغول شوید نداشته باشید، پوئن منفی نمیگیرید.
برای این کارفرمایان مهارتهای نرم اهمیت بیشتری دارد. برای مثال آنتایم بودن، منظم بودن، آموزشپذیر بودن، توانایی کار تیمی و مهارتهایی از این قبیل حائز اهمیت هستند. در این بین مسلط بودن به زبانهای خارجی و دانستن نرمافزارهای آفیس نیز لازمهی کار است.
در آخر باید به شما تذکر دهم: شاید مهارتهای نرم بنظرتان پیش پاافتاده بنظر برسد اما حقیقتا یادگیری آنها سخت است و نیاز به زمان و انرژی زیادی دارد. در این روش رزومهتان را با تکیه بر مهارتهای نرمتان بنویسید و برای کارفرمایان ارسال کنید.
از گذشته خود یاد بگیرید …
شاید شما تجربهی انجام یک پروژه از صفر تا صد را نداشته باشید. اما قطعا در دانشگاه واحدهای مرتبطی با کاری که میخواهید در آن مشغول شوید، پاس کردهاید. یا اینکه پروژههای کوچک دانشجویی انجام دادهاید که هرچند تجربه بزرگی نباشند، اما از هیچی بهترند.
مثالهایی از این دست زیاد است. شما باید با ادبیاتی درست( قانع کننده نه فریبکارانه) از چنین تجربههایی در رزومه خود استفاده کنید تا کارفرما متوجه شود شما یک صفر کیلومتر نیستید و در دوران تحصیل بیکار نبودهاید.
در این مقاله تمام سعیام بر این بود که به شما در راستای پیدا کردن شغل مدنظرتان و البته شروع کسب درآمد خودتان، حتی در صورتی که سابقه کار چندانی ندارید کمک کنم. امیدوارم که این نکاتی که خدمتتون ارایه کردم مفید واقع شوند و در مسیر شغلی به شما کمک کرده باشم.
اگر سوال یا نظری درباره پیدا کردن کار بدون سابقه کاری دارید، با من و سایر خوانندگان این مقاله در میان بگذارید…
برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و دورههای آموزشی و مطالب مختلف به روز ما، در کانال تلگرام چ یاب عضو شوید.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها