مزایای کسب و کار خانگی بر هیچکس پوشیده نیست. اما آیا به راحتی میتوان یک کسب و کار خانگی را راهاندازی و اداره کرد؟ قطعا این کار ساده نخواهد بود و نیازمند دقت و توجه بسیاری از سوی شخص راهانداز است. مشاغل خانگی از مزایای بینظیری برخورداند؛ به عنوان مثال اگر به عنوان یک شخص شاغل در خانه مشغول به کار هستید، زمانبندی شما کاملا انعطاف پذیر خواهد بود و همچنین رئیس خودتان هستید. این مزایا هر شخصی را به سمت راهاندازی یک کسب و کار خانگی سوق میدهد؛ اگر شما نیز از این دسته افراد هستید، با ما همراه باشید تا با ۸ گام اساسی راهاندازی یک کسب و کار خانگی موفق آشنا شوید.
قریب به نیمی از کسب و کارها در ایالات متحده آمریکا، امروزه بر پایهی یک کسب و کار خانگی هستند؛ پس شما تنها کسی نیستید که مایل به ایجاد یک کسب و کار خانگی هستید. همچنین بسیاری از کسب و کارهای خانگی، بدون کارمند و کارگر هستند؛ یعنی این کسب و کارها توسط یک نفر اداره میشوند. اگر به راهاندازی چنین شغلی علاقمند هستید ما راه را به شما نشان میدهیم؛ اما ابتدا باید با مفهوم کسب و کار خانگی بیشتر آشنا شوید.
بعد از خواندن این مطلب؛
- با مفهوم کسب و کار خانگی و تفاوت آن با کار در منزل آشنا میشوید.
- اشتباهاتی که یک کسب و کار را نابود میکند، خواهید شناخت.
- مراحل ایجاد کسب و کار خانگی را به صورت دقیق متوجه میشوید.
- میتوانید ایدههای خود را به راحتی عملی کنید!
کسب و کار خـانگی چیست؟
تجارتها و کسب و کارهایی که اساس آنها خانگی است؛ بدین صورت هستند که ممکن است برخی کارها خارج از خانه انجام شوند، اما دفتر اصلی عموما خانهی بنیانگذار است و دفتر دیگری برای این کسب و کار وجود ندارد. اینگونه کسبوکارها بسیار متفاوت از کار کردن در منزل هستند. کار در منزل به صورتی است که شما برای شرکتی که مقر اصلی آن جای دیگری است فعالیت میکنید.
ممکن است از هر طریقی شما تصمیم به راهاندازی یک کسب و کار خانگی بگیرید. به عنوان مثال Scottie Yang، صاحب کسبوکاری در آریزونا، هنگامی که شغل خود را از دست داد تصمیم گرفت که یک کسب و کار خانگی راه بیاندازد. پس از اینکه مدتی در تلویزیون مشغول به کار بود، تصمیم گرفت کمپانی پوشاکی به نام Heights Apparel راهاندازی کند؛ این شرکت برای کسانی که قدشان بیشتر از میانگین قد جامعه بود، پوشاک تولید میکرد.
اما آیا کار در منزل هیچگونه چالشی دربر ندارد؟ خیر، بلکه کار در منزل به صورتی است که شما را به انزوا میکشاند و از جامعه تا حدودی دور میشوید. همچنین هیچکس نظارتی بر کار شما ندارد و بسیاری از لوازم خانه ممکن است حواس شما را پرت کند. برای موفقیت در یک کسب و کار خانگی لازم است پشتکار داشته باشید و طبق یک برنامه و نظم خاص پیش بروید.
چگونه یک کسب و کار خانگی راهاندازی کنیم؟
چگونه کسب و کـار خانگی خود را راهاندازی کنیم؟
تمامی کسب و کارها برای شروع نیازمند یک برنامهی دقیق و منظم هستند و کسب و کارهای خانگی نیز از این قضیه مستثنا نیستند. تنها تفاوت کسب و کارهای خانگی این است که هنگام راهاندازی نگران مکان دفتر کار خود نیستید و این مسئله بسیار ارزشمند است. در ادامه به ترتیب مهمترین و اساسیترین کارهایی که برای راهاندازی یک کسب و کار خانگی باید انجام دهید را طی ۸ مرحله به اطلاع شما عزیزان میرسانیم.
گام نخست: تصمیم گیری!
بله مهمترین کار در ایجاد یک تجارت موفق، تصمیم گیری است. اینکه تصمیم بگیرید چه نوع کسب و کاری راهاندازی کنید، مهمترین مسئله است. کسب و کارهای خانگی با هم تفاوت دارند و انواع و اقسام مخصوص خود را دارند. به عنوان مثال؛ کپی رایتینگ، ویراستاری، طراحی وب و … .
پس از انتخاب نوع کسب و کار خانگی لازم است که چندین نکته را در نظر بگیرید. مهمترین نکته این است که شما چه مهارتها و چه علایقی دارید و چگونه میتوانید از آنها برای پیش برد اهداف خود استفاده کنید. نکتهی مهم دیگر این است که باید کسـب و کار خود را یک قدم جلو ببرید و متوجه شوید که آیا امکان موفق شدن آن وجود دارد و یا خیر. نکتهی بعدی این است که به خوبی جستجو کنید و ببینید آیا تقاضایی برای کار شما در بازار موجود است و کار شما خواهان دارد یا خیر.
گام دوم: انتخاب نام و موجودیت برای کسـب و کار
اکنون نوع کسب و کار خانگی انتخاب شده است و برای شروع لازم است که یک نام برای آن انتخاب کرد. یک نام خوب، از اساسیترین نیازهای یک تجارت است، این نام باید به صورتی باشد که فعالیت کسب و کار را به دیگران بفهماند و همچنین نامی باشد که در ذهن بماند.
اگر یک نام مدنظرتان است، باید از در دسترس بودن آن اطمینان حاصل کنید. با جستجویی در فضای وب و گوگل میتوانید به این اطلاعات دست یابید. اگر مایل هستید برای کسب و کار خود در وب، وب سایتی ایجاد کنید نیز باید از اینکه نام دامنه قابل انتخاب است یا خیر نیز خبردار شوید.
پس از انتخاب نام مناسب، لازم است که یک entity یا موجودیت برای تجارت خود درنظر بگیرید. این نهاد، ساختار کسب و کار شما را نشان میدهد و میتواند در نحوهی محاسبهی مالیات شما موثر واقع شود. در این مرحله نیازمند مشورت با یک متخصص و حرفهای در زمینهی کسب و کار هستید تا به شما راه و چاه قانونی بودن را نشان دهد. با استفاده از گفتههای متخصص میتوانید ساختار کسب و کار خود را تنظیم کنید به صورتی که این کسب و کار یک شرکت انحصاری باشد یا عمومی و سایر موارد.
گام سوم: طرح کسب و کـار
تا کنون نوع کسب و کار و نام آن را انتخاب کردهاید؛ از حالا به بعد باید طبق یک نقشه کسب و کار خود را پیش ببرید. طرح کسب و کار شما باید کاملا عمیق باشد و دقیقا نحوهی تجارت شما را نشان دهد. شما میتوانید از طرحهای آماده بهره ببرید و یا طرح مخصوص به خود را داشته باشید. این طرح باید به گونهای باشد که شامل خلاصهای از کسب و کار باشد. همچنین طرح باید شامل آنالیز و تحلیل بازار، نقشهی مالی و طرح بازاریابی نیز باشـد. به طرح کسب و کار مانند یک نقشهی مسیر نگاه کنید. ایـن طرح نحوهی تبدیل شدن یک ایده به کسب و کار را نشان میدهد.
لازم به ذکر است که عدم وجود تقاضا برای خدمات و کالاها یکی از دلایل اصلی شکست یک کسب و کار محسوب میشـود. این مسئله نمایانگر اهمیت شناخت و تحلیل بازار است. طرح کسب و کار به شما کمک میکند که راحتتر درخواست سرمایه کنید و خواهان شروع کردن و یا رشد دادن کسب و کار خود باشید.
گام چهارم: ثبت کـسب و کار
آغاز به کار به عنوان یک کسب و کار خانگی ممکن است از دید شما و یا دیگران یک مسئلهی شخصی باشد؛ اما از نظر دولت تفاوتی ندارد و کسب و کار خانگی شما یک تجارت محسوب میشود. در نتیجه لازم است که کسب و کار خود را ثبت کنید و آن را به صورت قانونی و درست پیش ببرید. با این کار راحتتر میتوانید اعتماد جامعهی مصرف کنندگان محصولات خود را به دست آورید.
به عنوان مثال کسب و کار اینترنتی خود را میتوانید در سامانه نماد اعتماد الکترونیکی به ثبت برسانید.
گام پنجم: دریافت پروانه کسب
هرکسی که صاحب کسب و کار باشد، حداقل یک بار به این موضوع فکر کرده است که آیا نیاز به گواهی یا پروانه کسب دارم؟ بله تمام کسب و کارها برای قانونی شدن نیازمند دریافت یک پروانه کسب هستند. همانطور که برای ساخت یک ساختمان نیاز به گرفتن مجوز ساخت و ساز است، برای پیش بردن یک کسب و کار نیز باید جواز کسب قانونی دریافت کرد.
گام ششم: دریافت کارت ویزیت و ایجاد حساب بانکی
پس از اینکه تمام مراحل قبلی انجام شد، برای معرفی کسب و کار لازم است که یک کارت تجازی طراحی کنید. از آنجایی که طراحی و دیزاین این کارت بسیار مهم است و معرف کسب و کار شماست پس حتما این کار را به متخصصان طراحی واگذار کنید تا از این بابت خیالتان آسوده باشد.
اما هدف از هر کسب و کاری، کسب درآمد است؛ اما این درآمد باید به حساب چه کسی واریز شود؟ بهتر است هرچه زودتر یک حساب برای کسب و کار خود ایجاد کنید و بتوانید تمام درآمدها و هزینههای کسب وکارتان را از اکنون محاسبه کنید و دچار اشتباه و ورشکستگی نشوید.
گام هفتم: تعیین بودجه
راهاندازی یک کسب و کار خانگی برخی هزینههای باقی تجارتها را ندارد، مانند هزینهی اجارهی یک دفتر. اما بهرحال کسب وکار خانگی نیز با توجه به نوع آن نیازمند بودجه است. اگر خوش شانس باشید کسب وکار شما کم هزینه خواهد بود.
برخی سازمانهای دولتی در ایران نیز ایدههای شما را میشنوند و پس از بررسی آنها بودجهای به کسب و کار شما تخصیص میدهند و شما را در این راه یاری میکنند، پس ناامید نشوید و به ایدههای خود بپردازید تا رویاهایتان را محقق کنید.
گام هشتم: تأمین نیرو
همانطور که در بخشهای بالایی گفتیم بسیاری از کسب و کارها بدون کارمند و کارگر اداره میشوند. اما ممکن است شما به کمک نیاز داشته باشید. برای پیدا کردن اشخاص کمکی، ابتدا نیاز است که مشخص کنید به چه مهارتی نیاز دارید و چقدر میتوانید هزینه کنید. وقتی این دو موضوع مهم را مشخص کردید میتوانید از طریق تبلیغات و یا حتی کانالهای تلگرامی و یا سایتهای مختلف، افراد ماهر و مدنظر خود را بیابید و با هم همکاری داشته باشید. به یاد داشته باشید که استخدام کارمند با مواردی همچون بیمه، مالیات و سایر حقوق همراه است.
اشتباهات کسـب و کار خانگی؟
چندکلام با چیاب:
امیدواریم که این مطلب مورد پسند شما واقع شود و هیچگاه در مسیر تحقق اهدافتان ناامید نشوید. اگر اکنون ایدهای در ذهن شماست که مدتهاست بدان فکر میکنـید، همین حالا دست به کار شوید و این ۸ گام را طی کنید تا کسب و کار خانگی خود را راهاندازی کنید. کسب و کارهای خانگی به نسبت هزینههای کمتری نیاز دارند. راهاندازی یک کسب و کار بدون بودجه بسیار کار سختیست اما نشدنی نیست؛ پس دست از تلاش برندارید. در ادامه منتظر نظرات، انتقادات و پیشنهادات شما در مورد این مطلب هستیم.
برای مطلع شدن از آخرین مطالب ما و همچنین دسترسی به موضوعات بیشتر، در کانال تلگرام چ یاب عضو شوید.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها