در همین ابتدای امر برای نشان دادن اهمیت اینترنت در کسب و کار، به جملهای از جناب بیل گیتس بسنده میکنم:
اگر کسب و کار شما اکنون در اینترنت حضوی ندارد، به زودی عمر آن به پایان میرسد.
بیل گیتس
امروز چیزی حدود ۲ میلیارد وب سایت در اینترنت وجود دارد ( البته تعداد وب سایت های فعال کمتر از این مقدار است) و طراحان وب نیز نقطهی مرکزی این جمعیت هستند.
همین میزان که در مورد اهمیت سایت صحبت کردیم، کفایت میکند و اهمیت یادگیری طراحی وب بر هیچ کسی پوشیده نیست. اگر به دنبال یادگیری طراحی وب هستید و نمیدانید دقیقا از کجا باید شروع کنید، این پست کاملا مناسب شماست. اما اگر در میانهی راه هستید، خواندن این مقاله میتواند یک دید کلی و درست دربارهی مسیری که طی کردهاید و مسیری که پیش رو دارید، به شما بدهد. همراه ما باشید…
۱- آشنایی با مفاهیم و تئوری طراحی وب
برای قدم برداشتن در هر مسیری و یادگیری هر مبحثی، ابتدا لازم است با مفاهیم و اصول آن حوزه آشنا شوید. طراحی وب نیز از این قاعده مستثنی نیست. وب سایتهایی که به خوبی طراحی شدهاند از قوانین ux (تجربه کاربر) در طراحی خود به خوبی پیروی کردهاند. همانطور که طراحی ux خوب باعث میشود که کاربر بیشتر در سایت شما بماند، عکس آن نیز صادق است. یعنی یک طراحی بد منجر به از دست رفتن مخاطبان میشود.
پیش از آنکه به دنبال ایجاد و ساخت چیزی باشید باید قوانین و اصول پایهی آن را یاد بگیرید. اگر کسی خواستار تبدیل شدن به یک طراح وب است، باید در اولین قدم از مسیر طراحی سایت، یاد بگیرد که چطور یک معماری واضح و درست داشته باشد.
در این زمینه کتابهای متفاوتی وجود دارند که میتوانند کمک کننده باشند. به عنوان مثال باید رنگها متناسب با موضوع و مخاطبان استفاده شوند؛ در مورد روانشناسی رنگ ها و روانشناسی اشکال، قبلا صحبت کردهایم. حتما در مورد این موضوعات و UI/UX مطالعاتی داشته باشید.
علم مربوط به طراحی سایت، دائما در حال پیشرفت و تکامل است پس اگر میخواهید در این عرصه حرفی برای گفتن داشته باشید، باید مدام در حال یادگیری باشید.
۲- یادگیری کدنویسی
بدون یادگیری برنامه نویسی، کار کردن به عنوان طراح وب، چندان خوشایند و راحت نخواهد بود. قطعا ابزارهای خوبی برای ساخت و طراحی وب وجود دارد، یکی از همین ابزارها گوگل سایت است، اما یادگیری برنامه نویسی وب، به شما امکاناتی میدهد که هیچ کدام از ابزارهای طراحی سایت، در اختیارتان قرار نمیدهند. اگر کد سایت را خودتان بنویسید، اصطلاحا ریش و قیچی را در دست خواهید داشت و میتوانید دقیقا چیزی که مدنظرتان است را پیاده سازی کنید.
برای برنامه نویسی وب، لازم است مهارتهایی در حوزهی html و css داشته باشید. Html ساختار و محتوای صفحات سایت را تنظیم میکند و css امکانات و سبکهای متفاوتی به صفحات میدهد. منابع آموزشی زیادی برای یادگیری طراحی وب با html و css وجود دارند، که شما باید آموزشی را انتخاب کنید که پروژه محور باشد و به زبانی ساده مطالب را بیان کند. پیشنهاد میکنیم آموزش پروژه محور طراحی سایت ما را ببینید.
اما علاوه بر html و css ، جاوا اسکریپت نیز یکی از بهترین و محبوبترین زبانهای برنامه نویسی وب است. با استفاده از جاوا اسکریپت، مسیر طراحی سایت برای شما هموارتر خواهد بود و میتوانید سادهتر از پیش صفحات حرفهایتری طراحی کنید. همچنین پیشنهاد میکنم دورهی رایگان آموزش جاوا اسکریپت ما را از دست ندهید.
۳- انتخاب ابزارهای مناسب
در هر صنعتی یادگیری و استفاده از ابزارهای مناسب، میتواند گامی بزرگ در رسیدن به موفقیت باشد. بدون یادگیری ابزارهای طراحی سایت، نباید انتظار حرفهای شدن از خودتان داشته باشید. [wpdiscuz-feedback id=”8vadqevisc” question=”میدونید که برای ما مهم هستید! اینجا بنویسید…” opened=”0″]اما کدام ابزارها در طراحی سایت کاربرد دارند؟[/wpdiscuz-feedback]
از آنجایی که طراحی وب جنبههای مختلف و متنوعی در خود جای داده، لازم است برای هر مسئلهی آن یک یا چند ابزار خوب را یاد بگیرید و استفاده کنید.
طراحی گرافیکی
طراحی گرافیک و طراحی وب دو کار جدا از هم هستند، اما گاهی یک طراح وب لازم است برای حل مشکلات گرافیکی دست به کار شود و تغییراتی ایجاد کند. نرم افزار ادوبی فتوشاپ یکی از بهترین ویرایشگرهای گرافیکی است که یادگیری آن قطعا برای شما کاربردی خواهد بود.
بیشترین کارهای گرافیکی که یک طراح وب انجام میدهد، تغییر سایز، برش و فشرده کردن تصاویر است. اگر میخواهید طراح وب شوید، حداقل در این حد باید کار با فتوشاپ را یاد بگیرید. آموزش انجام کارهای مختلف در فتوشاپ را میتوانید در سایت ما پیدا کنید.
Prototyping
Prototyping یا همان نمونهی اولیه بنیاد طراحی سایت است. اگر یک نمونه پیش از آماده شدن کل سایت داشته باشید، به راحتی میتوانید مشکلات را حل کنید و یک ارزیابی کلی نسبت به وب سایت داشته باشید. سایت Mockplus یک ابزار قوی برای ایجاد prototype است، که با استفاده از آن میتوانید نمونههایی در چند دقیقه ایجاد کنید.
برنامه نویسی
همانطور که گفتیم برای یک طراح وب، مهم است که برنامه نویسی نیز بلد باشد. با استفاده از ابزارهایی همچون Sublime یا Atom میتوانید به راحتی کدهای خود را بنویسید، ویرایش کنید و اجرا بگیرید.
همچنین به عنوان یک طراح وب باید با انواع سیستمهای مدیریت محتوا CMS به خوبی آشنا شوید. توضیحات کاملی در این مورد، در تفاوت cms و lms آمده است، که مطالعهی آن میتواند در مسیر طراحی سایت به شما کمک کند.
۴- یادگیری پایه و اساس سئو
برای تبدیل شدن به یک طراح سایت، کاری که باید انجام دهید بیشتر از طراحی صرف است. SEO به معنای بهینه سازی موتورهای جستجو است که هدف آن این است که یک سایت در نتایج جستجو بالاتر نمایش داده شود و بهتر دیده شود. به عنوان یک طراح وب باید بدانید که صفحات خود را چطور طراحی و چینش کنید تا از نظر سئو مناسب باشند.
بهبود کارایی سایت و تمرکز بر تقویم محتواها میتوانید کمک شایانی در دیده شدن سایت شما بکند. سئو دنیایی بزرگ و رو به پیشرفت است که در مسیر یادگیری طراحی سایت باید در ایستگاه آن اندکی توقف کنید و قوانین را یاد بگیرید و سپس با سرعتی بیش از پیش به حرکت خود ادامه دهید.
کتاب سئو ۲۰۲۰ را به صورت کاملا رایگان دانلود و مطالعه کنید:
-
کتاب ۱۰۲ نکته طلایی سئو ۲۰۲۰۰ تومان
۵- ارزیابی نتیجه
پروسهی طراحی وب نیازمند ارزیابی و تحلیل است، به خصوص بعد از اتمام کار طراحی.
طراحان وب باید پس از اتمام کار خود، چک کنند و ببینند آیا صفحات وب با سرعت معقولی لود میشوند یا خیر. یا اینکه یک صفحه وب در موبایل و کامپیوتر به خوبی در دسترس است و مشکلی در نمایش و اجرا نداشته باشد. حتما پایه و اساسی منطقی برای ارزیابی و تست صفحات داشته باشد. به عنوان مثال ابزار Google Pagespeed Insights میتواند برای چک کردن سرعت لود صفحات کاربرد داشته باشد.
۶- بهبود روابط اجتماعی
در این قدم از مسیر طراحی سایت، باید مهارتهای فردی و اجتماعی خود را بهبود ببخشید. چه عضوی از یک سازمان باشید و چه به تنهایی کار کنید، به عنوان یک طراح وب، با سایر طراحان وب، همتیمیها، توسعهدهندگان، مشتریها و … دائما در حال ارتباط خواهید بود. باید یاد بگیرید که چطور خود را به خوبی به دیگران معرفی کنید و نشان دهید.
۷- منتظر ترندهای جدید باشید.
همانطور که گفتیم یک طراح وب باید دائما در حال یادگیری باشد. طراحان وب باید جدیدترین ترندها و امکانات را مدام رصد کنند و از این تغییرات و ویژگیها به نفع سایت خود استفاده کنند. توصیه میشود روزانه ۳۰ دقیقه به مطالعه و تماشای بهترین طراحیها بپردازید.
سایتهای زیر میتوانند بدین منظور استفاده شوند:
۸- به جامعهی طراحان بپیوندید.
بهترین راه یادگیری، یادگیری از بهترینهاست. در جوامعی که طراحان سایت هستند، عضو شوید و به فعالیت بپردازید، انجمنها، گروهها و … . اما این جوامع محدود به دنیای آنلاین نمیشوند. جلسات و سمینارهایی که مرتبط به طراحی سایت هستند را در محل زندگی خود پیدا کنید و حتی الامکان در آنها شرکت کنید. با انجام اینکارها علاوه بر یادگیری، در حوزهی فعالیت خود شناخته میشوید و به نوعی برندسازی شخصی میکنید.
۹- فیدبک بگیرید.
در مورد کاری مثل طراحی وب، نظرات کاربران و مراجعه کنندگان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. حتما پس از طراحی، از دیگران بخواهید در مورد سایت شما نظر دهند و هرجا ایرادی بود آن را برطرف کنید.
برخی از طراحان وب به دنبال کمالگرایی هستند و مدتها وقت صرف میکنند تا بهترین طراحی را پیاده سازی کنند. توصیه میکنیم به دنبال بهترین نباشید بلکه همان چیزی که طراحی کردهاید را هرچه زودتر به اشتراک بگذارید و از دیگران نظرشان را بپرسید و سپس ایرادات را برطرف کنید. این حالت بسیار منطقیتر از این است که مدتها وقت صرف کنید و در آخر متوجه شوید که کلا اشتباه کردهاید و مسیر غلطی انتخاب کرده بودید. خوشبختانه یک وب سایت را میتوانید دائما تغییر دهید و بهبود بخشید.
۱۰- ساخت سایت نمونه
برای استخدام یک طراح وب، نمونههای کاری بسیار مهم هستند و بدون نمونه هرگز یک طراح وب استخدام نمیشود. برای یادگیری بیشتر و جمع آوری رزومه حتما چندین نمونه سایت طراحی کنید. از سایتهای شخص گرفته تا سایتهای موضوعی. با جمع آوری این نمونه ها برای خود یک پورتفولیو ایجاد کنید.
اینفوگرافیک راهنمای مسیر یادگیری طراحی سایت
یک پیشنهاد خوب! در تصویر زیر ما مهمترین گامها و روشهایی که برای یادگیری طراحی سایت در اختیار دارید و باید انجام دهید را نوشتهایم. سعی کردیم به شکل خلاصه نکاتی را به شما یادآور شویم.
حتما تصویر را دانلود کنید و در زمان یادگیری، از آن استفاده نمایید.
به اشتراک گذاری این تصویر، مجاز است و میتوانید با کلیک کردن، نسخه اصلی آن را دانلود کنید: اینفوگرافیک راهنمای مسیر یادگیری طراحی سایت
چندکلام با چ یاب:
امیدوارم که این مطلب مورد استفادهی شما عزیزان قرار بگیرد. سعی کردیم در این مقاله مهمترین گامهایی که باید در مسیر طراحی سایت بردارید را بررسی کنیم، اگر نظر شما با آنچه که ما گفتهایم متفاوت است، حتما نظر خود را برای ما بنویسید.
[wpdiscuz-feedback id=”8vadqevisc” question=”میدونید که برای ما مهم هستید! اینجا بنویسید…” opened=”0″]به نظر شما چه موضوع دیگری در مسیر یادگیری طراحی سایت اهمیت دارد؟ آیا تا به حال سایتی طراحی کردهاید؟[/wpdiscuz-feedback]
راستی! تلگرام چ یاب رو برای با خبر شدن از آخرین دورههای آموزشی، محصولات و تخفیف های ویژه دنبال کنید.
منبع:
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها