دنبال یک شغل جذاب و با درآمد خوب میگردید؟ زدید به هدف!
در این محتوا میخواهیم در مورد بازار کار و درآمد یک طراح موشن گرافیک به خصوص در ایران صحبت کنیم. ابتدا در مورد موشن گرافیک صحبتی کوتاه خواهیم داشت و سپس به سراغ آیندهی این شغل محبوب و دوست داشتنی میرویم. تا انتهای مطلب، با اشتیاق همراه ما باشید…
مقدمه ای بر چیستی موشن گرافـیک
موشن گرافیک به معنای حرکت بخشیدن به طرحهای گرافیکی است. به نوعی ایجاد تکاپو و تحول در طرحهای گرافیکی ثابت و بی روح است. هنری برای متحرک سازی اشیاء و عناصر و در انتها ترکیب با افکتهای متنوع و حتی صوتی…
فکر میکنم به خوبی متوجه شدید موشن گرافیک چیست، اما اگر همچنان علاقمندید بیشتر در این باره بدانید، معرفی و بررسی کامل موشن گرافیک را از دست ندهید.[wpdiscuz-feedback id=”9noabt8rf0″ question=”میدونید که برای ما مهم هستید! اینجا بنویسید…” opened=”0″] فکر میکنید چند نوع موشن گرافیک وجود دارد؟ و یا اصلا تا به حال موشن گرافیک دیدهاید؟[/wpdiscuz-feedback]
موشن گرافیک در انواع تریلرها، تیزهای تبلیغاتی، تیتراژها، موزیک ویدیوها و …. به وفور یافت میشود. تا انتهای این مقاله حتما در مورد آیندهی این هنر صحبت میکنم، اما الان فقط قصد دارم چیستی موشن گرافیک را توضیح دهم. موشن گرافیک انواع و اقسام دارد؛ ویدیو موشن، استاپ موشن و اینو موشن از انواع موشن گرافیک محسوب میشوند.
برای اینکه بهتر متوجه مفهوم شوید، یک موشن گرافیک ساده در ادامه برای شما آوردهام.
ابزارهای ساخت موشن گرافیک
مثل خیلی از طرحهای گرافیکی، طراحی موشن گرافیک هم ابزارها و برنامههای مخصوص به خودش را دارد که معروفترین آنها، ادوبی انیمیت و افترافکت هستند. به عنوان یک موشن گرافیست، اگر بلد باشید به خوبی با ایلوستریتور، انیمیشن های ۲ بعدی و ۳ بعدی، فتوشاپ و سایر ابزارهای گرافیکی کار کنید، قطعا درآمد فوقالعادهای خواهید داشت.
شما ابتدا باید اصول طراحی موشن گرافیک و روانشناسی اشکال را به خوبی درک کنید و سپس به سراغ طراحیهای خلاقانهتر حرکت کنید. به یاد داشته باشید در این مسیر خلاقیت شما از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
آینده ی موشن گرافیک در دنیای تولید محتوا
حتما شما هم متوجه شدهاید که امروزه ویدیوها بسیار بازدید دارند و بسیاری از افراد، ساعتها وقت خود را در میان انبوهی از ویدیوهای یوتیوب، اینستاگرام و آپارات و … سپری میکنند و چه بسا خود شما یکی از همین افراد باشید.
دنیای تولید محتوا، دنیایی بزرگ و پر از گونههای متفاوت است که دائما در حال رشد و تحول است. اما در این دنیای عجب و غریب، محتوایی ویدیویی در حال قدرت نمایی است. موشن گرافیک نیز اگر به خوبی تصویرسازی و صداگذاری شود و صد البته از یک داستان خوب استفاده کند،میتواند پادشاه این قلمروی بزرگ شود. اما دلیل این همه محبوبیت موشن گرافیک چیست؟
طراح موشن گرافیک آزادی عمل زیادی دارد و میتواند از انواع اجزای گرافیکی، تصاویر و رنگها استفاده کند. همچنین موشن گرافیک به تجهیزات گرانقیمتی همچون دوربین فیلمبرداری، نورپرداز، صدابردار و … نیازی ندارد. این دلایل و بسیاری دلایل دیگر باعث شده که موشن گرافیک به عنوان یک جایگزین خوب برای ویدیوهای قدیمی و کلاسیک، انتخاب شود، البته نه در هر جا و مکانی!
رابطه داستان و موشن گرافیک
پس از خواندن بخش بالا، حتما به آینده امیدوار شدهاید، چرا که نه؟
همانطور که گفتیم دنیای تولید محتوا در حال رشد است و این به معنای افزایش رقابت است. هر رقابتی برنده دارد و به نظر شما برنده میدان موشن گرافیک چه کسیست؟
از نظر فنی و خلاقیت، باید نهایت تلاش خود را انجام دهید و مدام به دنبال طرحها و تکنولوژیهای جدید باشید. اما از یک منظر دیگر، باید مهارت قصهگویی خود را تقویت کنید.
شاید بتوان گفت تاثیرگذارترین بخش تیزرهای موشن گرافی، سناریو و داستان است. شما با نشان دادن یک حرکت خاص و نوشتن یک متن به خصوص و یا حتی پخش یک صدا، باید هدف خود را به مخاطب بگویید. بهترین روش برای تاثیرگذاری این است که داستانی ایجاد کنید و سپس یک سرنخ به مخاطب بدهید. اگر داستانی که تعریف میکنید به قدر کافی جذاب و اصولی باشد، موشن گرافیک شما برنده خواهد بود. به عنوان مثال، به تصویر زیر دقت کنید.
در این تصویر، داستانی در ذهن مخاطب شکل میگیرد. ذهن من به عنوان یک مخاطب به سمت داستان زندگی و موفقیت چارلی چاپلین و راز فیلمهای بدون کلامش حرکت کرد و سپس متوجه اهمیت طراحی گرافیک در نشان دادن محتوا، بدون نیاز به کلمه شدم. این تصویر به زیبایی یک داستان در ذهن، ایجاد میکند.
طراحی با مدرک یا بدون مدرک تحصیلی؟
در دانشگاههای هنر و علی کاربردی، رشتهی طراحی گرافیک وجود دارد که رشته ای محبوب است. اما جدیدا رشتهی موشن گرافیک در رشتهی هنرهای دیجیتال در دانشگاههای علمی کاربردی ایجاد شده است. این دورهی تحصیلی بیشتر بر کارآموزش و کار عملی تکیه دارد، اما همچون سایر رشتههای دانشگاهی دروس تئوری نیز دارد.
دانشگاه رفتن یا نرفتن برای هنری مثل موشن گرافیک، احتمالا اثر زیادی نداشته باشد. چیزی که در این حرفه مهم است این است که شما به قدر کافی تجربه و نمونه کار با ارزش داشته باشید. اگر نمونه کارهای شما جذاب باشند، هیچوقت طعم بیکاری را نمیچشید.
تحصیلات دانشگاهی میتواند جهانبینی و دید بهتری به شما بدهد و حتی تا حدودی به جامعه شناسی شما کمک میکند. بهرحال هر چیزی ضرر و فایدهی خودش را دارد. اگر به قدر کافی فرصت دارید و علاقمندید با سایر همنوعان خود آشنا شوید و تعامل کنید، دانشگاه قطعا گزینهی خوبیست. همچنین میتوانید به نوعی در این مدت به شبکهسازی حرفهای بپردازید.
درآمد طراح موشن گرافیک
اگر به صورت فریلنسری کار کنید، نرخ طراحیهایتان با توجه به تجربه و مهارتتان تعیین میشود. اما این مسئله مشکلات و خوبیهای خودش را دارد که الان زمان مناسبی برای بررسی این موارد نیست. فقط دقت کنید که یک فریلنسر از آنجایی که دورکار است، زمان بیشتری دارد ولی ثباتی وجود ندارد و ممکن است گاهی قرارداد مناسبی پیدا نکند.
به طور میانگین دستمزد یک موشن گرافیست در آمریکا، حدود ۷۰ هزار دلار است که دستمزد معقول و خوبیست. اما در ایران بخواهیم بررسی کنیم نرخهای متفاوتی وجود دارد و بعضا دیده میشود برای ۱ دقیقه موشن گرافیک حرفهای، تا ۲۰ میلیون تومان هزینه پرداخت میشود.
اما در نظر داشته باشید همین ۱ دقیقه ممکن است ۲ یا ۳ هفته از شما وقت بگیرد. در حالت عادی قیمتها منطقیتر و کمتر هستند درحد ۳۰۰ هزارتومان و البته طراحی آنها نیز زمان کمتری نیاز دارد. قیمتها متداول هستند و ثانیهای تعیین میشوند. اگر میخواهید نرخ دقیق و با جزئیات را بدانید، صفحه خدمات موشن گرافیک را مشاهده کنید. همچنین در این صفحه میتوانید سفارشات خود را ثبت و در کوتاهترین زمان ممکن دریافت کنید.
-
دوره آموزش ادوبی انیمیت مقدماتی۰ تومان
سختیهای کار یک موشن گرافیست
تا اینجای کار، همه چیز خوب پیش رفته است. شما به عنوان یک طراح موشن گرافیک در رویاهای خود درآمد خوبی دارید و هیچ مشکلی ندارید. اما کمی عجیب به نظر میرسد![wpdiscuz-feedback id=”9noabt8rf0″ question=”میدونید که برای ما مهم هستید! اینجا بنویسید…” opened=”0″] مگر میشود بدون هیچ سختی و مشکلی این همه درآمد داشت؟[/wpdiscuz-feedback]
شاید بتوان گفت سختترین مرحله این است که شما در این رقابت شدید، بالا بیایید و دیده شوید. برای دیده شدن باید مدتها بدون وقفه و با انگیزه تلاش کنید، خلاقیت خود را بهبود ببخشید، مهارتهای گرافیکی و روابط عمومی خود را بهتر کنید و هزاران هزار کار دیگر.
حتی یادگیری ابزارهایی که معرفی کردیم هم چندان آسان نخواهد بود. البته هر مسیر و شغلی، سختیهای خودش را دارد و اگر پشتکار داشته باشید، هر سختیای قابل تحمل و حل شدنیست… دلسرد نشوید و اگر علاقه دارید، حتما این مسیر را ادامه دهید.
چندکلام با چ یاب:
امیدوارم که از این مطلب در هر جایگاهی که هستید، استفاده ببرید. خوشحال میشوم اگر نظرات و پیشنهادات شما را در مورد این مقاله و یا مقالات دیگر سایت، بدانم. همچنین اگر آموزش، مقاله و یا مطلبی نیاز دارید و در سایت ما وجود ندارد، کافیست از ما بخواهید…
راستی! تلگرام چ یاب رو برای با خبر شدن از آخرین دورههای آموزشی، محصولات و تخفیف های ویژه دنبال کنید.
وبلاگ مفید و کاربردی بود از بین چندتا وبلاگی که خوندم این مورد از همه بهتر بود و بیشتر من و با واقعیت کار و استعداد های که توی کار باید بهش توجه بشه رو به رو بشم
ممنون بابت این وبلاگ خوب و کاربردیتون .
فقط از ایران برو
خیلی خوب بود ولی
اگر یه موشن گرافیست که خودش به درآمد رسیده از تجربیاتش میگفتین
دیگه پرفکت میشد. البته میدونم که اونقدری برای تولید محتوا پول نمیدن که آدم یه متن پرفکت تهیه کنه.
وقت بخیر.
متشکرم از پیشنهاد شما دوست عزیز، حتما پیشنهادتون رو لحاظ میکنیم.