شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد! وقتی آگهیهای استخدام شغلی را بررسی میکنید بعضی از کارفرماها از شما میخواهند رزومه خود را ارسال کنید اما بعضی دیگر انتظار دارند که Cv تان را ارسال کنید. هر چند رزومه و cv در مواقعی استفاده میشود که میخواهیم در یک شغل استخدام شویم یا در یک دانشگاه پذیرش بگیریم اما این دو با هم تفاوت ساختاری دارند. در این مقاله به بررسی تفاوت Cv و رزومه میپردازیم.
Cv چیست؟
Cv یک داکیومنت است که نه تنها جزئیات و تاریخ سوابق کاری شما را نشان میدهد بلکه دربرگیرنده اطلاعاتی از قبیل تحصیلات، جوایز، افتخارات، تحقیقات و پروژههای آکادمیک و … است. همچنین ممکن است cv شامل دروسی که گذراندهاید، توضیحات پایاننامه و علایق و سرگرمیهایتان باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دقیقتر میتوانید به مقاله Cv چیـست رجوع کنید.
رزومه چیست؟
رزومه داکیومنتی است که سوابق کاری، مهارتها و تحصیلات شما را به صورت خلاصه نشان میدهد. میتوانید در رزومه درباره کارهای داوطلبانهای که انجام دادهاید، اهداف حرفهایتان و انجمنهای تخصصی که در آنها عضو بودهاید نیز صحبت کنید.
کلمه رزومه از کلمه فرانسوی résumé الهام گرفته شده است و معنای “خلاصه” میدهد. اگر میخواهید بهتر بدانید، رزومـه چیست را مطالعه کنید.
در رزومه باید درباره سوابق تحصیلی و کاریتان از انتها به ابتدا صحبت کنید. البته توجه کنید صرفا باید دو تجربه آموزشی اخیر خود را بنویسید. مثلا اگر شما مدرک لیسانس دارید، باید ابتدا مدرک لیسانس خود را ذکر کنید و بعد مدرک دبیرستانتان را بنویسید. یا اگر مدرک شما فوق لیسانس است، باید مدرک فوق لیسانس و لیسانستان را در این بخش بنویسید و از نوشتن مدرک دبیرستانتان خودداری کنید.
اگر شما یک فارغ التحصیل هستید و سابقه کاری به خصوصی ندارید، درباره تحصیلاتتان در رزومه بنویسید. در ادامه هم میتوانید درباره کارآموزیهایی که رفتهاید بنویسید. اما دقت کنید مواردی هستند که هرگز نباید در یک رزومه بنویسید.
تفاوت cv و رزومه چیست؟
همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره کردم، کاربر cv و رزومه یکسان است اما این دو از لحاظ ساختاری کمی با هم متفاوت هستند. از تفاوتهای این دو میتوان به مواردی مثل طول داکیومنت و امکان شخصی سازی مواردی که در آنها بیان میشود اشاره کرد. در ادامه بیشتر درباره تفاوت این دو داکیومنت صحبت میکنیم:
طول داکیومنت
غالب افراد تلاش میکنند تا رزومهشان تا جایی که امکان دارد خلاصه باشد. به طوریکه تمام اطلاعات لازم در یک الی دو صفحه گنجانده شود. در مقابل cv ممکن است در چندین صفحه نوشته شود.
البته توجه کنید طول کم رزومه دلیل بر ننوشتن اطلاعات مهم نیست و طول زیاد cv دلیل نمیشود که هر اطلاعاتی که به ذهنتان خطور میکند را بنویسید، فارغ از اینکه آن اطلاعات مرتبط با cv هستند یا نه.
برای نوشتن هر کدام از این داکیومنتها این نکته را در نظر داشته باشید که باید تمام اطلاعات مهم و ضروری را بیان کنید اما در رزومه به صورت خلاصه و در cv با جزئیات کامل.
کاربرد
اغلب cv برای اهداف آکادمیک استفاده میشود. مثلا اگر شما بخواهید برای کسب پذیرش در مقطع دکترا یا کارشناسی ارشد اقدام کنید، باید cv خودتان را برای دانشگاه/ استاد مورد نظر ارسال کنید.
این در حالی است که اگر بخواهید در یک شرکت شروع به کار کنید، غالبا از شما میخواهند تا رزومهتان را برای منابع انسانی آن شرکت ارسال کنید تا بعد از بررسیهای لازم، با شما تماس گرفته شود.
امکان شخصی سازی
Cv یک داکیومنت با ساختاری ثابت است که ساختار آن به هیچ عنوان تغییر نیمکند. شاید در طول زندگی حرفهای خود اطلاعات جدیدی به cv اضافه کنید اما این اطلاعات بر اساس جایی که میخواهید درخواست شغل یا پذیرش بفرستید تغییر نمیکند.
برعکس آن اطلاعات یک رزومه را باید بر اساس گیرنده رزومه نوشت. برای مثال شاید شما توانایی تحلیل نرمافزار و برنامه نویسی را داشته باشید اما با توجه به اینکه درخواست کار شما برای کدام موقعیت شغلی است ( برنامه نویس یا تحلیلگر نرمافزار)، باید آن توانایی را در رزومهتان پررنگ کنید و بیشتر به آن بپردازید.
جغرافیا
افرادی که میخواهند شغلی خارج از ایران پیدا کنند یا برای تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور اقدام کنند، به این گزینه توجه کنند.
در مناطقی مثل انگلیس، نیوزلند، بخشهایی از اروپا کارفرمایان از کلمه cv هم برای توصیف cv هم برای رزومه استفاده میکنند. به طور کلی از کلمه رزومه استفاده نمیکنند!!
در آفریقای جنوبی، استرالیا و هند از کلمه رزومه و cv هم در معنی خود هم به جای یکدیگر استفاده میکنند! تقریبا تفاوتی بین این دو قائل نیستند!
اما در ایالات متحده آمریکا برای Cv و رزومه هویت جداگانهای قائل هستند و همانطور که پیشتر توضیح دادم باید تفاوتهای این دو را رعایت کنید.
از رزومه استفاده کنیم یا cv؟
اگر مطمئن نیستید که کارفرما از شما رزومه میخواهد یا cv، از خودتان سوالات پایین را بپرسید:
شما برای چه نوع شغلی درخواست دادهاید؟
اگر میخواهید برای شغلهای آکادمیک مثل مربیگری، استادی، دستیار استاد(teaching assistant) یا یک محقق به یک دانشگاه یا کالج درخواست ارسال کنید، بهتر است Cv ارسال کنید.
دقت کنید بعضی از موسسات قالبهای خاصی را برای Cv در اختیار شما قرار میدهند و همچنین از شما انتظار دارند به اطلاعات خاصی در Cv تان اشاره کنید. پس قبل از ارسال Cv حتما سایت موسسه مورد نظر را چک کنید.
اگر جایی که میخواهید درخواست ارسال کنید و شغلی که برایش درخواست دادید، ربطی به حوزه آموزش نداشت بهتر است رزومهتان را ارسال کنید.
شرکتی که برایش درخواست ارسال کردهاید در کجا قرار دارد؟
همانطور که بالاتر اشاره کردم، بسته به اینکه شرکت در چه جغرافیایی قرار دارد، ممکن است منظور از cv همان cv باشد یا اینکه به رزومه اشاره داشته باشند. پس حتما قبل از ارسال مطمئن شوید کارفرما از شما انتظار یک cv مفصل را دارد یا یک رزومه مختصر!
در نهایت اگر باز هم شک داشتید که باید رزومه ارسال کنید یا cv با مسئول استخدام از طریق ایمیل یا تماس تلفنی ارتباط برقرار کنید و درخواست کنید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند.
اگر در حال حاضر یک رزومه دارید و هنوز فرصت آن را پیدا نکردهاید که یک cv برای خودتان بنویسید، پیشنهاد میکنم زمانی را برای نوشتن Cv اختصاص دهید. Cv از بسیاری از جهات شبیه رزومه است اما با جزئیات بیشتر پس نوشتن آن نمیتواند کار سختی باشد( شاید کمی زمان گیر باشد!).
داشتن یک رزومه و cv آماده و آپدیت در کامپیوترتان واقعا لازم و ضروری است. در صورت آماده نداشتن این دو سند ممکن است شغلهای خوبی را از دست بدهید صرفا به این خاطر که زمان کافی برای تهیه cv نداشتید!
کلام پایانی
در این مقاله سعی داشتم به بررسی تفاوت رزومه و cv بپردازم. امیدوارم که به هدفم رسیده باشم.
اگر سوال، نظر یا راهنمایی درباره نوشتن cv یا رزومه دارید، لطفا با من و سایر خوانندگان این مقاله چیاب درمیان بگذارید. راستی اگر تجربه ارسال رزومه یا Cv برای بخشهای مختلف جغرافیایی را دارید لطفا ما را در تجربیاتتان شریک کنید.
برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و دورههای آموزشی و مطالب مختلف به روز ما، در کانال تلگرام چ یاب عضو شوید.
منبع: indeed
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها