کار تیمی ، مهارتی که هر کسی بلد نیست!

روش‌های افزایش مهارت کار تیمی

چه در ایران کار کنید چه در خارج از ایران، چه به صورت ریموت در پروژه‌ای شرکت کنید باید مهارت کار تیمی را بلد باشید. این نکته در سراسر دنیا برای کارفرمایان حائز اهمیت است اما در ایران به دلیل کمبود نیروی متخصصی که کار تیمی هم بلد باشد، این نکته به طور ویژه‌ای در جذب نیرو مد نظر کارفرمایان است. در واقع نیروی متخصص زمانی ارزشمند است که در کنار تیم بتواند کار تیمی انجام دهد و تخصصش را در کنار تیم و در جهت پیشبرد اهداف تیم به کار بگیرد با این حساب این مقاله به درد نیروی متخصصی میخورد که در کار تیمی مشکل دارد یا نیروی جوان و بی‌تجربه‌ای که در ابتدای راه است. به این دسته از مخاطبان پیشنهاد میکنم کار تیمی را همزمان با یادگیری تخصص، یادبگیرند.

اما چرا بلد بودن مهارت کار تیمی مهم است؟ جواب این سوال در گرو تعریف کار تیمی است. فردی که میتواند به صورت تیمی کار کند، در واقع توانایی شنیدن نظرات مخالف را دارد. میتواند از بین چندین راه، راهی را انتخاب کند که به نفع تیم و اهداف تیم است. در یک کلام خود رای نیست. نیرویی که توانایی انجام کار تیمی را دارد میتواند بخشی از یک پروژه کوچک باشد تا در نهایت یک پروژه بزرگ انجام شود. مثل کنار هم قرار دادن تکه‌های یک پازل.

در ادامه چندین مهارت را در کنار هم یادمیگیریم تا توانایی کار تیمی شما افزایش پیدا کند. مطمئن باشید بعد از آموزش این مهارت‌ها هم شما حس بهتری در تیم خواهید داشت هم رئیس شما از بهبود عملکردتون راضی خواهد بود(شاید حقوق تشویقی این ماه به شما تعلق بگیرد!)

  • غر زدن ممنوع

به اطرافتون نگاه کنید. هیچ جا مدینه فاضله نیست! در واقع در هر تیم، شرکت، شهر یا هر کشوری یکسری مشکلات و کم‌وکاستی‌هایی هست. حالا اگر شما مدام درباره این کاستی ها غر بزنید، مشکلات درست میشن؟! خیر

اجازه بدین به عنوان یک دوست خدمتتون عرض کنم تنها نتیجه‌ای که از غر زدن مداوم بدست میاد اینه که چهره‌ی شما توی جمع خراب میشه و همه شما رو به عنوان یک فرد غرغرو(!) میشناسن. توجه کنید حتی اگر مسائلی که بهشون انتقاد دارید واقعا مشکلات بزرگی باشن اما اگر در غالب انتقاد تند(غر غر) بیان بشن با عکس العمل خوبی مواجه نخواهید شد. پس برای اینکه سلامت روان خودتون و هم تیمی‌هاتون در امنیت باشه و برای حل مشکل لطفا با یک بیان شیوا و محترمانه اول مشکل رو بیان کنید و به همه ثابت کنید که همچین مشکلی هست، در قدم دوم برای حل مشکل راه حل بدین و از هم‌تیمی‌هاتون بخواین تا به حل این مشکل کمک کنن.

دوره های اموزشی برنامه نویسی

اجازه بدین همکاراتون شما رو با جمله “فلانی واقعا انرژی مثبته. حتی اگر راه‌حلی نداشته باشه واقعا همفکریش کمک کنندس” به یاد بیارن نه جمله‌ی”خدا رحم کنه. ببینی امروز میخواد درباره چی شکایت کنه” !

  • حسابرسی از هم تیمی ممنوع

موفقیت و پیشرفت تیم، موفقیت شماست و اگر خدای نکرده تیم با مشکل مواجه شود، شما به مشکل میخورید! پس این کار درست نیست که دائما کار خودتون رو با بقیه تیم بسنجید و پیش خودتون متصور شید که من از بقیه بهتر هستم، بیشتر فعالیت میکنم یا کار من از اهمیت بیشتری برخوردار است. لطفا سرتون تو کار خودتون باشه و در عین حال بهترین عملکرد خودتون رو داشته باشید. اینکه دائما فکرتون درگیر این باشه که چه کسی کارمند بهتری هستش، فقط انرژی شما رو میگیره و باعث میشه از محبوبیت شما در بین همکاراتون بشدت کم بشه. در واقع باید بدونید وقتی یک تیم هستید نباید خودتون رو رقیب همکارتون بدونید بلکه شما همراه هم هستید.

فردیت ممنوع

افزایش مهارت کار تیمی

کار تیمی مثل آشی‌ست که چندتا آشپز دارد! برای اینکه آش شور نشود، با همدیگه ارتباط برقرار کنید، تبادل نظر کنید و با هم هماهنگ باشید. نباید فکر خودتون رو محور اصلی عملکردتون قرار بدید بلکه باید هدف تیم رو مد نظر داشته باشید. موفق‌ترین تیم‌ها اونهایی هستند که ایده‌هاشون را با یکدیگر به اشتراک میگذارند و در یک کار تیمی این ایده‌های خام را به چالش میکشند تا یک خروجی فوق‌العاده داشته باشند. اینکه این ارتباط به چه صورت، در چه مکان و در چه زمانی باشد به سرتیم و اعضا بستگی دارد. اما بهترین روش ارتباط چهره به چهره و با بازه‌های زمانی کوتاه است. اگر سرتیم هستید، ‌به شما پیشنهاد میکنم شرایط یک صبحانه یا یک چای بعدازظهر به صورت دسته‌جمعی را فراهم کنید. اعضا در این دورهمی صمیمی، در عین اینکه برای کار آماده میشند میتوانند با هم تبادل نظر کنند.

  • ترسیدن ممنوع

از اینکه هیجان خودتون رو بروز بدید، نترسید. فرض کنید تمام هفته گذشته درگیر حل یک مشکل بودید. امروز صبح یک راه‌حل فوق‌ا‌لعاده بنظرتون رسیده. چه چیزی بیشتر از پیدا کردن یک راه برای حل یک مشکل بزرگ، میتونه به باقی تیم انرژی بده و کل روز و هفته تیمتون رو بسازه؟ پس انرژیتون رو با سخاوت با باقی بچه‌های تیم تقسیم کنید.

  • استفاده بی‌رویه از ایمیل، ممنوع

ایمیل، پیامک یا تلگرام بستر خوبی برای بیان مطالب مهم نیست. افراد تیم باید حداکثر قرار کاری یا کارهایی با این درجه از اهمیت رو در این بسترها هماهنگ کنند. بیان مطالب مهم مثل حل کردن مشکل یک پروژه یا مشکلی که با همکارتون دارید باید حتما چهره به چهره انجام بشه به چند دلیل:

  • اول اینکه مطمئن بشید هیچ سوتفاهمی پیش نمیاد( دخیل نبودن لحن در نوشته همواره مشکل سازه)
  • دوم اینکه بتونید آداب حل مشکل در عین رعایت احترام رو تمرین کنید
  • سوم اینکه سریعتر بتونید به نتیجه‌ای برسید که مطلوب طرفین و تیم هستش
  • چهارم اینکه از روبه‌رو شدن با مشکل نترسید
  • هدر دادن وقت ممنوع

درست‌ترین کار این است که وظیفه‌ای که به شما محول شده رو در زمان خواسته شده تحویل بدین اما راه بهتری هم هست، وظیفتون رو در زودترین زمان ممکن( جوری که بهتون فشار نیاد. چون حفظ سلامتی اعضا خیلی مهمه) تحویل بدین. با این راه میتونید کار بعدی رو زودتر انجام بدین و تیم رو زودتر به هدفش برسونید. شاید در تیمی کار کنید که این درجه از وظیفه‌شناسی یا بهتره بگم فداکاری شما نادیده گرفته بشه اما باید بدونید در نهایت شما از این ویژگی سود میبرید. چون در درجه اول میدونید که یک مهره کلیدی در تیم هستید و از این موضوع اعتماد به نفس، انگیزه و حتی قدرت برای رشد میگیرید. در گام بعدی اگر تو این تیم قدرتون رو ندوستن مطمئن باشید تیم‌های خوبی هستن که به یک هم‌تیمی عالی مثل شما نیاز دارن، پس برای خوب بودن و پیشرفت مکث نکنید.

  • مرز نداشتن ممنوع

تقویت مهارت کار تیمی

باید بدونید رابطه کاری با رابطه دوستانه، عاشقانه، خانوادگی یا هر رابطه دیگه‌ای متفاوته. در کار تیمی در عین اینکه مثل یک خانواده متحد هستید و مثل یک دوست به همدیگه کمک میکنید، باید احترام رو رعایت کنید. هستن افرادی که با همکارشون دوست میشن اما قبل از اینکه مطمئن بشید میتونید با همکارتون خیلی صمیمی بشید، لطفا جانب احتیاط رو رعایت کنید و احترام رو رعایت کنید. خیلی از افراد دوست ندارن وقتی با همکارشون صحبت میکنند، از الفاظ صمیمی استفاده کنند!

  • خساست ممنوع

اگر مطالعه آزاد دارید و مطلب جدیدی یاد میگیرید( آموزنده نه لزوما مرتبط با کارتون) حتما اون رو با باقی اعضا به اشتراک بگذارید.

در واقع اکثر این موارد رو خود من به شخصه در کار تیمی تجربه کرده‌ام. اگر شما نکته‌ی دیگه‌ای به ذهنتون میرسه لطفا با من و سایر خواننده‌های این مقاله به اشتراک بگذارید. در نهایت باید بگم ممنون که تا اینجای مقاله همراه من بودید، امیدوارم که این مقاله تو بهتر شدن مهارت کار تیمی ، به شما کمک کنه.

تا یادم نرفته، برای مطلع شدن از آخرین اخبار، مقاله‌ها و دوره‌های تصویری ما میتونید در کانال تلگرام ‌چ‌ یاب عضو بشین.

مهندس کامپیوتر👩‍💻 | علاقه‌مند به برنامه نویسی💻| دیجیتال مارکتینگ📱| بسکتبال🏀| تولید محتوا🖋