فریلنسری چیست و چگونه می‌توان فریلنسر شد؟

فریلنسینگ cheyab.ir

احتمالا تا کنون برای شما پیش آمده‌اســت که حتی یکبار به کـار در منزل و دورکاری فکر کرده باشید. مزایا و نکات این کار انقدر زیاد هست که هم کسانی که عاشق دورکاری هستند، چه کسانی که از آن تنفر دارند حق دارند! با ما و آنالیز فریلسنر و نقاط مثبت و منفی آن همراه باشید.

در این مطلب

  • با مفهوم دقیق فریلسنر آشنا میشوید.
  • مزایا و معایب فریلنسری را بررسی میکنیم.
  • راه‌های تبدیل به سایت های فریلسنری را ذکر میکنیم.
  • و بهترین سایت های فریلنسری ایران و جهان را معرفی میکنیم.

فریلنسر کیست و به چه کسی گفته میشود؟

فریلنسر یک شخص حرفه‌ای اسـت که خدمات خود را به یک یا چند مشتری به طور انحصاری ارائه می‌دهد. در واقع فریلنسر به شخصی گفته می‌شود که به صورت پروژه‌ای و کـار در منزل، فعالیت می‌کند. یک فریلنسر می‌تواند هر خدماتی که در آن تخصص دارد را به راحتی ارائه دهد و یک شـغل پاره‌وقت و یا تمام‌وقت برای خود ایجاد کند. به این شغل که فرد به صورت دورکاری و آزاد به دیگران خدماتی ارائه می‌دهد، فریلنسینگ می‌گویند. طی سال‌های اخیر فریلنسینگ به یک شغل محبوب و حرفه‌ای تبدیل شده‌است و افراد زیادی به خصوص دانشجویان به ایـن شـغل روی آورده‌اند.

[toggle title=”صرفا جهت مطالعه‌ی بیشتر” state=”close”]اصطلاح فریلنسر اولین بار در قرن هجدهم توسط «سر والتر اسکات» در رمان مشهور ایوانهو به کار برده شد و اشاره به سربازهایی داشت که در جنگ‌های قرون وسطی به صورت مزدور والبته بدون تعهد به ارباب خاصی، می‌جنگیدند. بعدها واژه فریلنسر شکل‌های دیگری هم به خود گرفت و کم‌کم تبدیل شد به اصطلاحی رایج. امروزه به معنای کسی اسـت که با گرفتن مزد، به صورت پاره وقت یا ساعتی پروژه‌ای را انجام می‌دهد.[/toggle]

چگونه می‌توان به یک فریلنسر تبدیل شد؟

فریلنسینگ cheyab.ir

ابتدا برای اینکه یک شخص بتواند شـغل فریلنسینگ را آغاز کند و به عنوان یک فریلنسر کار کند، باید مهارت‌هایی برای ارائه دادن به مشتریان خود داشته باشد. پس از مشخص شدن مهارت و زمینه‌ی فعالیت فریلنسر، باید یک راه ارتباطی برای معرفی فعالیت و کسب‌وکار خود به دیگران پیدا کرد، مانند شبکه‌های مجازی، سایت‌های فریلنسری و … .

دوره های اموزشی برنامه نویسی

‌سایت‌های متنوعی در ایــن زمینه فعالیت می‌کنند. ایــن سایت‌ها به افراد فرصت می‌دهند تا خودشان و مهارت‌هایشان را به همگان معرفی کنند. همچنین افراد می‌توانند نمونه کارهایشان را در آن سایت‌ها ثبت کنند، تا کارفرمایان به راحتی بتوانند آن‌ها را بر اساس نیازمندی‌های خـود انتخاب نمایند. امروزه شبکه‌های اجتماعی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند و می‌توان گفت که شبکه‌ی اجتماعی لینکدین برای معرفی یک کسب‌وکار جدید بسیار مناسب اسـت. اکثر کارفرمایانی که به دنبال افراد متقاضی کـار هستند از ایــن شبکه استفاده می‌کنند، پس می‌توان گفت یکی از بهترین مکان‌های کاریابی به خصوص برای فریلنسر هاست!

همچنین هر فریلنسر باید یک شماره تلفن مخصوص کار خـود داشته باشد و همیشه پاسخگوی مشتریان احتمالی خـود باشد. یک کارت ویزیت با طراحی و دیزاین مناسب نیز می‌تواند در دریافت پروژه‌های متعدد برای آن‌ها بسیار مفید باشد. اگر تمام موارد گفته‌شده، به درستی توسط یک شخص رعایت شوند، آن شخص در آینده‌ای نه‌چندان دور یک فریلنسر موفق خواهد شد و یک کسب‌وکار پررونق به بازار معرفی می‌شود.

مزایای فریلنسری:

  • تنوع کاری بالا: عموما فریلنسرها تنوع شغلی و کاری بالاتری نسب به کارمندان دارند و همچنین در انتخاب محل کـار خـود و زمان آن آزادتر هستند.
  • فریلنسرها می‌توانند به عنوان مثال هرماه میزان مشخصی از درآمد را هدف قرار دهند و صرفا به همان میزان پروژه انجام دهند.
  • می‌توان هنگام فعالیت کاری به زندگی روزمره نیز ادامه داد و کارها را همزمان پیش برد.
  • یکی از مزیت‌های فریلنسینگ ایــن اســت که هر شخص رئیس خودش اسـت! به عبارتی دیگر کسی بر کارهای فریلنسر نظارت ندارد و می‌تواند در هرساعت از شبانه‌روز به فعالیت بپردازد.
  • فرلنسرها می‌توانند شبکه‌ای از مشتریان برای خـود ایجاد کنند.
  • عدم نیاز به رفت و آمد تا محل کـار یکی از مزیت‌های بسیار خوب ایــن شـغل محسوب می‌شود.
  • می‌توان در کنار شـغل اصلی، به عنوان یک فریلنسر نیز کـار کرد.
  • و …

معایب فریلنسری:

  • بازاریابی، مهم‌ترین مشکل فریلنسر هاست.
  • عدم اطمینان کارفرما: بسیاری از کارفرمایان به دلیل نداشتن شناخت کافی و عدم آگاهی به دنبال فریلنسرها نیستند و زمانی که نام فریلنسر به میان می‌آید بدون دلیل خاصی مخالفت می‌کنند.
  • ضعیف بودن در ایجاد برند: اغلب مشاغل غیر از نوشتن، بـرای اینکه به یک برند خوب و معروف تبدیل شوند، نیازمند هزینه‌های کلان هستند که این هزینه‌ها اصلا مناسب فریلنسینگ نیست.
  • نداشتن رزومه‌ی مناسب: یکی از مواردی که باعث ایجاد اطمینان بین مشتریان می‌شود همان رزومه‌ی مناسب فریلنسر اسـت؛ بدین صورت که مشتریان به دنبال فریلنسرهای با تجربه‌ای هستند که کـار آن‌ها را به سرعت و به درستی انجام دهد.
  • درآمد کم: می‌توان گفت یکی از مشکلات این شـغل درآمد کم اســت. بله فریلنسینگ به گونه‌ای اسـت که مشتری به دنبال هزینه‌ی کمتر و کیفیت خوب اسـت و در نتیجه بـرای بقا داشتن در این شـغل نیاز اسـت که هزینه‌ی انجام پروژه را پایین بیاورید.
  • عدم پرداخت پول توسط کارفرما: در دنیای امروز اعتماد کردن بسیار سخت است و احتمال دارد پس از انجام پروژه، مشتری از پرداخت هزینه‌ی آن به بهانه‌های مختلف امتناع کند!
  • افزایش تعداد فریلنسرها: امروزه فریلنسینگ یکی از مشاغل محبوب به خصوص بین دانشجویان است و انتظار می‌رود که کـار پیدا کردن به عنوان یک فریلنسر مقداری سخت‌تر از پیش شده باشد!

بهترین سایت‌های فریلنسینگ

فریلنسینگ cheyab.ir

 

ایران:

خارج از ایران:

پردرآمدترین شغل‌های فریلنسری:

فریلنسینگ cheyab.ir

۱- کارشناس مسائل حقوقی

ممکن است شما به دلایل مختلفی به کـار فریلنسینگ علاقه داشته باشید و از قضا در رشته‌ی حقوق نیز تحصیل کرده‌ باشید، به شما تبریک می‌گوییم. بهتر اسـت همین حالا به عنوان یک فریلنسر در رشته‌ی حقوق شروع به فعالیت کنید. بسیاری از افراد نیازمند کمک شما در زمینه‌ی جرائم اقتصادی، جنایی، خانواده و … هستند.

میانگین دستمزد: ۷۰ تا ۱۲۰ دلار در ساعت

۲- توسعه‌دهنده‌ی وب

یکی از بهترین مشاغل فریلنسری که می‌توانید داشته باشید همین شـغل اسـت. در جوامع امروزی، تکنولوژی روزانه در حال پیشرفت اسـت و تمام اشخاص و شرکت‌ها نیازمند یک وب‌سایت خواهند بود.

میانگین دستمزد: ۶۰ دلار در ساعت

۳- متخصص امنیت شبکه

با توجه به اینکه آمار هکرها روزافزون است؛ درنتیجه سایت‌ها و شبکه‌ها باید از امنیت بالاتری برخوردار شوند تا از حملات سایبری مصون بمانند.

میانگین دستمزد: ۵۰ دلار در ساعت

۴- تولیدکننده محتوا

همانطور که تعداد سایت‌ها بالاتر می‌رود، رقابت بین سایت‌ها نیز بیشتر می‌شود. هر سایتی خواهان رتبه‌ی بالاتری در موتورهای جستوگر است که راه بهبود بخشیدن جایگاه یک سایت، سئوی قوی‌تر و بهتر است. در پست lazy load چیست و چگونه باعث افزایش سرعت سایت می‌شود؟ توضیحات مفید و خوبی برای این شغل ارائه شده است و در آن پست، تاثیرات سرعت بارگذاری سایت بر سئو، رنک و بقیه‌ی موارد بررسی شـده است. همچنین در پست “کوتاه کننده لینک چیست و چرا استفاده از آن ضروری است؟”، راه حلی برای بهبود سئوی سایت به شما ارائه داده‌ایم.

میانگین دستمزد: ۵۰ دلار در ساعت

۵- صداپیشگی و گویندگی

اگر صدای مناسب و خوبی دارید، می‌توانید از ایــن طریق درآمد مناسبی داشته باشید. تبلیغات، نمایش‌های تلویزیونی و رادیویی و … از جمله فعالیت‌هایی است که شما می‌توانید انجام دهید.

میانگین دستمزد: ۴۶ تا ۵۲ دلار در ساعت

ترجمه، تدریس، بازاریابی، کارشناسی شبکه‌های اجتماعی، کـار گرافیکی، بازی‌سازی، نویسندگی و … جزو برترین و پردرآمدترین شغل‌های فریلنسری محسوب می‌شوند؛ که شما می‌توانید با کسب مهارت در هرکدام از آن‌ها آینده‌ی خـود را تضمین کنید.

در پایان، پیشنهاد میکنیم اینفوگرافیک فوق‌العاده پونیشا در مورد دنیای فریلنسرها را از دست ندهید، در دنیای فریلسنری چه خبرهایی است؟!

فریلنسینگ cheyab.ir

کامنت

چندکلام با چ‌یاب:

تمام تلاش ما بر ایـن بوده است که مفاهیم اصلی و پایه‌ی فریلنسینگ را در ایـن پست به شـما معرفی می‌کنیم. بهتر است پیش از شروع به کار فریلنسری ابتدا علاقه و توانایی خـود را بیابید و سپس اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدتی بـرای خود تعیین کنید و در ایـن چارچوب و با نظم و رعایت قوانین خودتان، پیش بروید تا موفق شوید. علاقمندیم تجریبات و خاطرات شما از کـار در ایـن زمینه را بدانیم، در قمست نظرات بـرای ما بنویسید… . همچنین اگر انتقاد، پیشنهاد و یا هر صحبت دیگری با ما دارید خوشحال می‌شویم در انتهای همین مطلب بـرای ما بنویسید.

متولد خوزستان | فارغ‌التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر 💻 | علاقه‌مند به عکاسی 📸، فوتبال ⚽ و برنامه‌نویسی