شاید شما از آن دسته افرادی باشید که روزانه به پادکستهای مورد علاقه خود گوش میدهید. شاید تابحال یک یا دوتا پادکست گوش داده باشید و شاید حتی تابحال اسم پادکست را هم نشنیده باشید.
این پست برای هر سه دسته مناسب اسـت!
ابتدا میخواهیم پادکست را تعریف کنیم و با مفهوم آن آشنا شویم و سپس ۱۰ تا از بهترین پادکست های فارسی زبان را به شما معرفی کنیم. پس با ما همراه باشید.
پادکست چیست؟
پادکست به طور عمده مجموعهای دنبالهدار از فایل های صوتی حول یک موضوع بخصوص است که شنوندگان میتوانند آن را دانلود کنند و بشنوند یا از اپلیکیشنهای مخصوص پادکست استفاده کنند.
کلمهی پادکست (Podcast) از ترکیب دو کلمهی iPod (برندی از موزیک پلیر) و Broadcast به معنای پخش کردن یا منتشر کردن ساخته شده است.
پادکست تا حدودی شبیه به رادیو اسـت با ایـن تفاوت که شنوندگان از هر جایی در هر زمانی میتوانند پادکست مورد علاقه خود را پیدا کرده و به آن گوش دهند ولی در رادیو اینطور نیست و ایستگاه رادیویی زمان پخش را تعیین میکند.
یکی از بهترین رسانهها بـرای گوش دادن به پادکستهای فارسی زبان اپلیکیشن و سایت ناملیک اسـت که براحتی با جستوجو در ایـن وبسایت یا اپلیکیشن آن، میتوانید به پادکست دلخواه خود دسترسی داشته باشید.
پادکست کاری گپ
کاری گپ، پادکستِ تخصصی ماست، حتما آن را در لیست خودتان قرار دهید!
پادکست کاری گپ، پادکستی گفتگو محور و تخصصیست که در هر قسمت از آن با یک فرد متخصص و کاربلد در حوزه فناوری و تکنولوژی گفتگو میکنیم و به طور کلی مسیر تبدیل شدن به متخصص هر حوزه را بررسی میکنیم.
علاوه بر اینکه مسیر یادگیری یک تخصص و مهارت را در کاری گپ بررسی میکنیم، به فرهنگ و نکات مهمی که باید در مورد آن شغل بدانید نیز اشاره میکنیم و تمام این موارد از زبان افراد باتجربه در آن حوزه بیان میشوند.
میتوانید با جستجوی نام کاری گپ در تمام پادگیرها، آن را بشنوید. همچنین لینکهای مهم برای دسترسی به کاری گپ، را برای شما لیست کردهایم:
۱۰ تا از برترین پادکست های فارسی زبان :
توجه داشته باشید که در ایـن پست هیچ پادکستی برتر از دیگری معرفی نشده و صرفا شمارهبندی شدهاند، زیرا پادکست بسیار شبیه به موسیقی است و سلیقه هر شخص مستقیما در انتخاب پادکست مورد علاقهاش دخیل اسـت!
۱۰- دایجست(Digesttt): پادکستی برای توضیح موضوعات نسبتا پیچیدهی دنیای اطراف ما
دنیای امروز، دنیایی پر از اطلاعات روزافزون با سرعت گردشی بسیار بالاست. ظهور پدیده های نو نیز هرروزه به ایـن وسعت اطلاعات می افزاید. زندگی کردن در این دنیای پر از اطلاعات و پدیده های نوظهور مستلزم داشتن میزان قابل توجهی از آگاهی اسـت.
هرچند، در همین دنیایی که دسترسی به اطلاعات به واسطه تکنولوژی نسبت به قدیم بسیار آسان تر است، به دلایلی بـرای برخی از ما، این امر حتی دشوارتر نیز شده است.
با پیچیده شدن زندگی ها، ذهن مشغولی ها نیز نسبت به قدیم بیشتر شده اسـت که گهگاه سبب می شود تا ایـن حس به وجود آید که گویی زمان کافی برای انجام امور دلخواه وجود ندارد.
یکی از این امور، به روز رسانی اطلاعات شخصی خودمان نسبت به دنیای پیرامونمان است. پادکست دایجست میخواهد که این مسائل نسبتاٌ پیچیده دنیای اطراف مارا به زبانی بسیار ساده و خودمانی بـرای شما تعریف کند.
۹- ناوکست(Navcast): پرداختن به کتاب انسان خردمند و موضوع انسان شناسی
به گفتهی سایت ناوکست، در ایـن فصل از آن به صورت پیوسته به کتاب انسان خردمند و موضوع انسان شناسی میپردازد. بخش به بخش پیش میرود و قصد دارد که ما با هویت خودمان بیشتر آشنا بشویم.
“روشن” این کتاب را از روی نسخهٔ انگلیسی به فارسی برمیگرداند و باصدای خود به گوش شما میرساند با اینکه ترجمه های فارسی از این کتاب در بازار موجود هست اما روشن عمداً از محتوای اونها بیاطلاع مانده تا تحت تاثیر آن ترجمه ها قرار نگیرد پادکست به عنوان یک رسانهٔ مستقل و سهل الوصول برای این پروژه دیده شده و با کمک شما ایـن کار حالا حالاها ادامه و گسترش پیدا خواهد کرد.
۸- گپ دایو: معرفی موسیقی متن فیلم و سریال
موسیقی متن همواره حاشیهای بر متن فیلمها و داستانها بوده اسـت، گپ دایو ضیافتی است تا موسیقی، آهنگسازی و تنظیم صدا، نه حاشیه، بلکه شاهنشین متنهای داستانی باشد.
ملودایو وبساتی است که در قالب آیینهای تمامنما از تازهها، تحولات، نقدها و بررسیهای شاهکارهای موسیقیایی دنیای سرگرمی و عالم هنر و هنرمندی آمده اسـت تا تمام کمکاریهای موجود در مورد این همه آواها و نواهای شنیدنی در زندگی را جبران کنم و از کارهای کارستان استادان ساخت و تولید موسیقی متن و آهنگ، دستچینهایی فراهم آورد به غایب شنیدنی.
۷- آلبوم(Album): معرفی آلبومهای موسیقی و داستانشان
هر آلبوم موسیقی هویت خود را دارد. مفهوم دارد، معنی دارد، فکر دارد، دلیل و ماجرا و قصه دارد. پادکست آلبوم به معرفی آلبومهای موسیقی و داستانشان میپردازد. آلبوم، پادکستی اسـت که در هر قسمت آن راجع به یکی از آلبوم های موسیقی غرب صحبت میشود و آن را مورد بررسی میدهد. اگر به موسیقی غرب علاقهمند هستید سری به ایـن پادکست بزنید.
۶- استرینگ کست(Stringcast): پادکستى درباره گوشههاى عجیب و غریب علم
پادکست استرینگکست عجیب ترین و جالب ترین موضوعات دنیای علم و دانش را در اپیزودهای کوتاه و سرگرم کننده و به زبانی بسیار ساده و قابل فهم، در اختیار شوندندگانش قرار میدهد. از جمله اپیزودهای اخیر این پادکست اپیزود “سلام! من سیاه چاله هستم” بود که پس از منتشر شدن اولین عکس فضایی از یک سیاه چاله که در دنیای نجوم غوغایی به پا کرد، ساخته و منتشر شده اسـت. ایـن هم لینک مفیدی از لیست کامل فصل اول استرینگ کست.
۵- رادیو دال: این پادکست یک مرجع نیست، یک تجربه است.
در این پادکست آرش به دنبال جواب سوالاتی که دارد و یا بـرای شنیدن یک داستان جذاب با آدمهای مختلف همصحبت میشود. به گفته گویندهی پادکست دال: تو ایـن پادکست من میشینم پای صحبت افرادی که احساس میکنم جوابی برای بعضی از سوالات من دارند و یا داستانی زیبا و هیجانانگیز برای تعریف کردن. یه تلاش بـرای اینکه بتونم تصوری ذهنی داشته باشم از رنگ و بوی جایی که اینجا نیست و نگاه کردن به مسیری که میتونه مسیر من باشه و قبلا یکی دیگه توش حرکت کرده.
۴- فردوسی خوانی: پادکست برای دوستداران مبتدی شاهنامه
اگر شما هم از دوستداران مبتدی شاهنامه و فردوسی هستید ولی خواندن شاهنامه برایتان کاری سخت اسـت و ممکن است برخی قسمتهای آن را متوجه نشوید یا حوصله خواندن تمام آن را نداشته باشید، این پادکست مناسب شماست. گوینده پادکست فردوسی خوانی از روی شاهنامه میخواند، قسمت های سخت و مشکل آن را توضیح میدهد و داستان را به شیوهای روان و جذاب بیان میکند.
۳- چنل بی (Channel B): روایت شنیدنی ماجراهای واقعی
چنلبی یا کانالبی یک پادکست رادیویی مستقل اسـت که توسط علی بندری تولید میشود و در هر قسمت گزارش بلند یک ماجرای واقعی را که در یک رسانهٔ معتبر انگلیسیزبان منتشر شده را با ترجمه به فارسی روایت میکند.
علی بندری در پادکست چنلبی، قصهگویی را با نوعی از روزنامهنگاری تحقیقاتی و گزارشنویسی بلند تلفیق میکند و از لحنی ساده از عناصر داستانی در روایتش استفاده میکند. از نویسندگانی که گزارشهای آنان بـرای چنلبی استفاده شده میتوان به اوان رتلیف، جان برنچ و دیوید گرن اشاره کرد.
۲- رادیو دیو: پرداختن به فرهنگ یا موضوعی خاص
دیو در افسانه ها و اساطیر ایرانی و بسیاری کشورها از برجسته ترین المان هایی است که تخیل انسان را درگیر کرده و تشویقمان میکند تا به دنیاهای تازه و هیجان انگیزی سرک بکشیم!
رادیو دیو، پادکستی فارسی است. هر اپیزود از رادیو دیو با پرداختن به فرهنگ یا موضوعی خاص از دریچه موسیقی، ادبیات و سینما تشویقمان می کند تا به دنیایی نو سرک بکشیم.
۱- بی پلاس(Bplus): ما خلاصه کتاب تعریف میکنیم
اگر شما هم مثل خیلی از افراد دیگر در جامعه حاضر فرصت یا شرایط کافی برای مطالعه روزانه را ندارید، پیشنهاد ما به شما گوش دادن به این پادکست جذاب و شنیدنی اسـت.
بیپلاس یک پادکست فارسی، کار دیگری از علی بندری اسـت که در هر اپیزودش خلاصهی یک کتاب غیرداستانی به فارسی تعریف میشود. اپیزودهای بیپلاس جایگزین کتابخوان نیستند. هدف ایـن است که طوری خلاصهی کتاب تعریف شود که شوندنگان علاقهمند به خواندنش بشوند.
پادکست های فارسی زبان در ایران بحث تقریبا جدیدی است و مانند کودکی نوپا دارد کم کم بزرگ میشود. علاوه بر گوش دادن پادکستهای مختلف، شما نیز میتوانید پادکست دلخواه خود را بسازید و با وجود بسترهای مختلف بـرای انتشار، پادکست خود را به گوش مردم برسانید.
همچنین ما و دیگر خوانندگان ایـن پست خوشحال میشویم تا پادکستهای مورد علاقه شما را نیز بدانیم. میتوانید آن ها را با توضیحی مختصر در قسمت نظرات همین پست با دیگران اشتراک بگذارید.
راستی! تلگرام چ یاب رو برای با خبر شدن از آخرین دورههای آموزشی، محصولات و تخفیف های ویژه دنبال کنید.
سلام و ممنون از پست خوبتون. خیلی خوبه که زحمت کشیدید و این پست رو آماده کردید تا همه بتونن ازش استفاده کنن.
من سه تا از پادکست هایی که معرفی کردید رو رفتم و گوش دادم و خیلی خوب بودن. یه پادکست هم هست به نام “کارکسب” که یه پادکست فارسی در خصوص کسب و کار هست و یه نگاه تازه و باحالی به موضوعات این زمینه داره:
http://www.kaarcasb.com
سلام تشکر از توجه شما دوست عزیز.
به نظر پادکست جالبی میاد، ممنونم از معرفی خوبتون.
و اینکه کاری گپ هم پادکست ماست و در مورد کسب و کاره، توی لینک زیر توضیحات بیشتر رو قرار دادیم:
https://cheyab.ir/karigap/
به نظرم معرفی های عالی داشتید چون من دو تا رو قبلا می شناختم با توجه به معرفیتون فهمیدم بقیه پادکست هایی که معرفی کردید هم احتمالا خوب باشن. من بی پلاس و چنل بی رو دنبال می کنم عالی اند.
وقت بخیر.
متشکرم از توجه و نظر شما دوست عزیز 🙂
ما جدیدا پادکست خودمون رو استارت زدیم و از اونجایی که شما طرفدار پادکست هستید، خیلی خوشحال میشیم نظرات و پیشنهاداتتون رو در موردش بدونیم.
لینک زیر، صفحهی اختصاصی پادکست کاری گپه:
https://cheyab.ir/karigap