چطور مهارت کاریابی خود را تقویت کنیم؟

تقویت مهارت کاریابی

حالا که اینجا هستید، یعنی شما هم به چند تکنیک و ترفند برای کاریابی نیاز دارید. البته ما انسان‌ها همیشه نیازمند یادگیری و تقویت مهارت‌هایمان هستیم و یکی از این مهارت‌ها، مهارت کاریابی است.

طبیعتا افرادی که قصد تغییر شغل و پیدا کردن کار دارند، مهارت کاریابی را باید یاد بگیرند. در این مقاله، مهارت پیداکردن کار را به ۳ بخش مختلف تقسیم کرده‌ایم: مهارت‌های سنتی، مهارت‌های مدرن کاریابی، توسعه و بهبود مهارت‌های فردی و نگرش.

در کل استراتژی‌های کاریابی به ۳ بخش مختلف می‌توانند تقسیم شوند:

۱- تمرین‌های عملی که احتمال پیداکردن کار را افزایش می‌دهند.

۲- ابزارها و ترفندها که با استفاده از آن‌ها می‌توانید بهتر دیده شوید و بیشتر به مصاحبه دعوت شوید.

دوره های اموزشی برنامه نویسی

۳- نگرش‌های روانی مثبت که به تقویت فرایند موجود و ادامه دادن آن، کمک می‌کنند.

همانطور که گفتیم می‌خواهیم در مورد ۳ بخش مختلف مهارت کاریابی صحبت کنیم. اگر می‌خواهید پیشنهادات بهتری داشته باشید و بهتر انتخاب کنید، حتما تا انتها همراه ما باشید…

۱- مهارت‌های سنتی جستجو برای کار

این مهارت‌ها پیش از به وجود آمدن اینترنت وجود داشته‌اند و هنوز هم کاربرد دارند. به نوعی یک کاریابی موفق با مهارت‌های سنتی آغاز می‌شود. این مهارت‌ها چیستند؟

از بررسی کردن روزنامه‌ها گرفته تا تلفن کردن و حضوری سر زدن به موسسات، همگی جزء این مهارت‌های سنتی هستند.

حتما به خودتان می‌گویید که چرا باید این مهارت‌ها را یاد بگیرم؟ جواب ساده است! چون این مهارت‌ها همچنان موثرند و کار می‌کنند و باعث می‌شوند که خیلی خوب دیده شوید. بیایید چند لحظه برگردیم به دوران قبل از اینترنت و ببینیم چطور می‌شود کار پیدا کرد.

بررسی روزنامه‌ها و نیازمندی‌ها

هنوز هم برخی، از آگهی‌های متنی در روزنامه‌ها و نیازمندی‌ها برای استخدام استفاده می‌کنند. شاید باورتان نشود اما هستند صاحبان کسب و کاری که در وب و اینترنت حضور ندارند و نیازی هم به این کار ندارند! معمولا این کسب و کارها سنتی و قدیمی‌تر هستند.

می‌توانید هر روز نیازمندی‌های شهرتان را از روزنامه‌فروشی دریافت کنید و با دقت آگهی‌ها را بررسی کنید، حتما یک موقعیت شغلی متناسب با شرایط خودتان پیدا خواهید کرد.

اما استراتژی کاریابی با استفاده از نیازمندی‌ها به چه صورت است؟ یا به زبان ساده‌تر، چطور نیازمندی‌ها را کامل و دقیق بررسی کنیم؟

  1. اول از همه یک مداد بردارید و دور تمام شغل‌هایی که به تخصص شما مربوطند، خط بکشید.
  2. مشاغلی که دستمزدشان کمتر از انتظارتان است را انتخاب کنید! وسواس نباشید. (در واقع اینکار را انجام می‌دهیم که اگر بدشانس بودیم و کاری پیدا نکردیم، به سراغ این کارها برویم.)
  3. مشاغلی که فکر می‌کنید دستمزدشان بیشتر از چیزی‌ست که انتظار دارید را انتخاب کنید! خدا را چه دیدی، شاید خوش شانس باشی!
  4. اگر شماره تماسی در آگهی نوشته شده، حتما با شماره تماس بگیرید و مستقیم با مسئول صحبت کنید. البته دقت کنید که در چه ساعتی تماس می‌گیرید؛ اگر مزاحم شوید، احتمال استخدامتان را به زیر صفر می‌برید!
  5. رزومه و مشخصات خودتان را به آدرس ایمیل ذکر شده، بفرستید. البته اگر آدرس ایمیلی وجود داشته باشد.

بیشتر بدانید؛ رزومه چه چیزی است و کدام نوع آن مناسب‌تر است؟

بررسی روزنامه ها و نیازمندی ها برای پیداکردن کار

تماس تلفنی سرد!

این نوع تماس دقیقا به اندازه‌ی پریدن در یک استخر سرد، لذت بخش است! هیچکس میلی به این کار ندارد، اما در واقع با این نوع تماس‌ها می‌توانید فرصت‌های فوق‌العاده‌ای کسب کنید. چند فایده‌ی تماس تلفنی:

  • روند درخواست را کاملا واضح می‌فهمید.
  • در اول صف برای خودتان جا می‌گیرید. اگر شرکت تصمیم بگیرد نیروی کار استخدام کند، با اینکار احتمالا در اولویت قرار بگیرید.
  • قطعا تاثیر عمیقی بر روی مدیر بخش استخدام، می‌گذارید. البته فراموش نکنید که باید اعتماد بنفس داشته باشید و تاثیر منفی نگذارید.
  • می‌توانید با هر کمپانی و شرکتی که می‌خواهید تماس بگیرید، حتی آن شرکتی که آرزویش را دارید.

شخصا به سازمان‌ها سر بزنید.

اینکار حتی از تماس گرفتن هم بیشتر اعصاب خردکن است! اما به همان میزان پتانسیل بیشتری در اختیار خواهید داشت. برای اینکه موجه به نظر برسید و بتوانید در اینکار موفق ظاهر شوید، گام‌های زیر را انجام دهید:

  1. حتما طوری لباس بپوشید که تاثیر هوشمندانه‌ای بگذارید.
  2. یک نسخه کپی از رزومه یا cv خودتان به همراه داشته باشید. (cv و  رزومه چه تفاوتی دارند؟ اصلا cv چیست؟)
  3. با مدیر بخش استخدام در مورد خودتان صحبت کنید و در مورد استخدام سوال بپرسید.

حتما حتما قبل از اینکه به شرکتی مراجعه کنید، تحقیق کنید و اهداف کسب و کار را درک کنید. ممکن است زمانی که به شرکت می‌روید، با درخواست شما موافقت کنند و بخواهند مصاحبه‌ای با شما داشته باشند، حواستان را جمع کنید.

شبکه‌ی اطرافیان خود را گسترش دهید.

از دیگران بپرسید و بخواهید که اگر موقعیت شغلی مناسبی سراغ دارند، شما را معرفی کنند . ما انسان‌ها دائما درگیر روابط اجتماعی هستیم، چه بهتر که این ارتباطات را در جهت خوب و مثبتی هدایت کنیم.

حتما از راه و روش‌های شبکه‌سازی برای تقویت شبکه آشنایان خود استفاده کنید. سپس از این شبکه استفاده کنید و موقعیت‌های شغلی مناسب خود را پیدا کنید. شاید تا الان روابط شما خیلی محدود بوده‌اند، اما هیچوقت برای شبکه‌سازی دیر نیست! دقت کنید که شبکه سازی به نوعی یک مهارت کاریابی مهم است.

چطور کار پیدا کنم

۲- مهارت‌های مدرن برای کاریابی

مهارت کاریابی آن‌هم از نوع مدرن، خیلی سریع جای خودش را پیدا کرد. با همه‌گیری اینترنت و استفاده از تلفن همراه هوشمند، طبیعی‌ست که مدل کاریابی هم تغییر کند. به خصوص اگر به دنبال کاری هستید که با تکنولوژی سروکار دارد، این روش کاملا کارآمد است.

استفاده از اینترنت و تکنولوژی برای پیداکردن کار، باعث شده که این فرایند سریعتر و راحت‌تر از قبل جلو برود و همچنین کلاه‌برداری تا حدی کاهش پیدا کند. این نوع کاریابی نشان می‌دهد که این فضا دائما در حال تغییر و تحول است و برای اینکه جا نمانید، باید بروز باشید و مهارت کاریابی خود را بهبود بخشید. ما چند مورد از مهم‌ترین روش‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

سایت‌های کاریابی

امروزه انواع و اقسام سایت‌های کاریابی اعم از داخلی و بین المللی وجود دارد که می‌توانید با یک جستجوی ساده در گوگل آن‌ها را پیدا کنید.

خوبی این سایت‌ها این است که روزانه آپدیت می‌شوند و از سرتاسر کشور آگهی‌هایی منتشر می‌کنند. چرخی در این سایت‌ها بزنید و کار مورد علاقه خود را پیدا کنید. سپس رزومه‌تان را بفرستید و منتظر پاسخ کارفرما بمانید.

همچنین سایت‌هایی وجود دارند که مختص فریلنسرها هستند. می‌توانید در این سایت‌ها پروژه پیدا کنید و انجام دهید. می‌خواهید بدانید فریلنسری چیست؟ مقاله فریلنسینگ را مطالعه کنید.

لینکدین

یک اکانت لینکدین بسازید، مشخصات و رزومه خود را درآن بگذارید و گزینه open to work را انتخاب کنید. سپس پیشنهادات شغلی مرتبط به شما نمایش داده می‌شوند.

لینکدین یک شبکه اجتماعی برای حرفه‌ای‌هاست و نمی‌شود گفت در ایران همه‌گیر است! اما تعداد قابل توجهی سازمان و فرد در آن حضور دارند و روزانه آگهی‌های متعددی منتشر می‌شود. با پیگیری این آگهی‌ها حتما می‌توانید کار مورد علاقه خود را پیدا کنید.

همچنین لینکدین برای شبکه‌سازی هم مناسب است. البته دقت کنید که نباید هر محتوایی در آن منتشر کنید، چون با بازخورد بد مخاطبان روبرو می‌شوید! باید در آن حرفه‌ای باشید و حرفه‌ای رفتار کنید.

توییتر

یکی دیگر از شبکه‌های مجازی که برای کاریابی مناسب است، توییتر است. اغلب سازمان‌ها اکانت توییتر دارند و هرزمان تصمیم به استخدام بگیرند، توییتی با این مضمون منتشر می‌کنند. سعی کنید با افرادی ارتباط برقرار کنید که در حوزه کاری شما فعالند و همچنین سازمان‌هایی را دنبال کنید که به آن‌ها علاقمندید.

 

این روزها که استفاده از شبکه‌های مجازی همه‌گیر شده، انتظار می‌رود آگهی‌های استخدام نیز در آن‌ها منتشر شوند. بنابراین در تلگرام و سایر شبکه‌های مجازی هم دنیال کار بگردید و ناامید نشوید.

یادگیری مهارت کاریابی

۳- توسعه مهارت‌های فردی

اگر مدتی دنبال کار گشتید و موردی پیدا نکردید چه؟ گاهی ممکن است واقعا مهارت‌های شما برای کار کردن در بازار کافی نباشند!

لازم است حتما پیش از هرکاری، مهارت‌های فردی خودتان را توسعه دهید و سپس به سراغ بهبود مهارت کاریابی باشید. ما به عنوان یک سایت آموزشی، وظیفه خود می‌دانیم که شما را به بازار کار نزدیکتر کنیم. در ادامه چند مقاله و آموزش مناسب معرفی خواهم کرد.

  • اول از همه می‌توانید با مطالعه مقالات دسته دیجیتال مارکتینگ ما، تا حدی با مفاهیم دیجیتال مارکتینگ، سئو و تولید محتوا آشنا شوید. بازاریابی دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی از آن دسته کارهای نسبتا جدید و با درآمد مناسب محسوب می‌شود. برای کار در این زمینه می‌توانید به آکادمی هاب اسپات و سایت کورسرا سری بزنید. همچنین مقاله ۱۰ دوره برتر آموزش بازاریابی محتوایی قطعا برای شما مفید خواهد بود.
  • اگر به کار در چنین حوزه‌ای علاقه ندارید، نظرتان راجع به گرافیک چیست؟ دوره آموزش ادوبی انیمیت و همچنین دوره تکنیک‌های کاربردی موشن گرافیک، به شما کمک می‌کنند تا به یک طراح موشن گرافیک و انیمیشن تبدیل شوید و به درآمد برسید. یا حتی می‌توانید به صورت فریلنسینگ و پروژه‌ای فعالیت کنید.
  • کارهای دفتری را یاد بگیرید. کار با نرم‌افزارهایی همچون ورد، اکسل، پاورپوینت و در کل مجموعه آفیس را یاد بگیرید. سپس کارهایی همچون مقاله نویسی، تایپ و … را می‌توانید انجام دهید.

اما هدف ما در این پست معرفی شغل نیست، بنابراین به شما چند مقاله مرتبط با کاریابی معرفی می‌کنیم. البته قبل از آن، دسته مقالات توسعه فردی را از دست ندهید.

چندکلام با چ یاب

مهارت کاریابی یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که برای موفقیت شغلی، باید یاد بگیرید. قطعا موارد دیگری وجود دارند که در این مهارت، مهم‌اند. در این مقاله سعی کردم مهم‌ترین موارد را گلچین کنم. امیدوارم که از خواندن این مطلب استفاده برده باشید.

اگر راه و روش به خصوصی برای کاریابی دارید، حتما برای ما بنویسید، مشتاق دانستن آن‌ها هستیم. همچنین منتظر نظرات، پیشنهادات و انتقادات عزیزان خواهیم بود. همچنان با ما باشید…

راستی! تلگرام چ یاب رو برای با خبر شدن از آخرین دوره‌های آموزشی، محصولات و تخفیف های ویژه دنبال کنید.

منبع:

متولد خوزستان | فارغ‌التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر 💻 | علاقه‌مند به عکاسی 📸، فوتبال ⚽ و برنامه‌نویسی