یادگیری طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی؟
این سوال شاید یکی از اصلی ترین و داغترین بحث هایی است که همواره بین متخصصین وردپرس و برنامه نویسان اتفاق میوفتد.
بطور خلاصه cmsها این امکان را به شما میدهند که بدون نیاز به یک خط کد نویسی، یک وبسایت ایجاد کنید. در بین cms های موجود، wordpress طرفداران میلیونی و از قوی ترین سیستم های مدیریت محتوا به حساب میاید. و زبانهای برنامه نویسی برای طراحی سایت، از asp.net گرفته تا php و … هر کدام طرفداران مختص به خود را دارند.
جدا از اینکه یادگیری کدامیک برای شما بهتر است، در این مقاله میخواهیم به طور کلی تفاوت این دو و مزایا و معایب هر کدام را بررسی کنیم و در آخر پیشنهادهای خودمان را به شما بدهیم، پس سریعتر بریم سراغ اصل مطلب…
یادگیری طراحی سایت، به کمک برنامه نویسی
معمولا زمانی برای طراحی سایت سمت برنامه نویسی میرویم که پروژه ویژگیهای خاصی داشته باشد که آن ویژگیها در Cms ها پشتیبانی نشوند. در این مواقع برنامه نویس سعی میکند با نوشتن کد، تمام مواردی که وب سایت نیاز دارد را از صفر پیاده سازی کند.
چند مورد از مسائلی که باعث میشود صاحب کسبوکار به جای استفاده از cmsها، به سراغ برنامه نویسی برود عبارتند از:
- تخصصی بودن محتوای وب سایت: cmsها غالبا برای پیاده سازی وبسایتهایی مثل فروشگاه یک کسبوکار یا وبسایت شخصی افراد(که معرف خودشان و رزومهشان هستند)مناسب هستند. حالا اگر شما بخواهید وب سایتی با ویژگیهای منحصر به فرد که در حوزه خاصی نیز کاربرد دارد را پیاده سازی کنید، cmsها احتمالا شما را محدود کنند. در واقع برای پیاده سازی یک وب سایت با cmsها، باید از پلاگینهای آماده استفاده کنید. این مزیت cmsها، در پروژههای بزرگ یک محدودیت محسوب میشود.چرا که ممکن است پلاگینهای مدنظرتان را پیدا نکنید و …
- محدودیت استفاده از پلاگینها: اگر از پلاگینهای زیادی استفاده کنید، سرعت سایت شما کمی کاهش پیدا میکند، اگرچه در مقاله ” پلاگین چقدر بر سرعت سایت تاثیر میگذارد؟ ” به طور کامل این مورد را بررسی کردیم، اما در هر صورت اگر استفاده بی رویه و بدون بررسی را ضمیمه طراحی سایت با وردپرس کنید، ممکن است دچار مشکل شوید.
در نهایت شما باید خودتان به یادگیری طراحی سایت بپردازید یا به سراغ یک شرکت طراحی وب سایت بروید و پروژهتان را برونسپاری کنید. برای ایجاد وب سایت، میتوان از زبانهای برنامه نویسی و فریمورکهای مختلفی استفاده کرد. برای مثال میتوانید از زبان هایی مثل php, javascript, python, ruby و… استفاده کنید.
در مقاله طراحی سایت چیست؟ به طور مفصل در این مورد صحبت کردهایم، مطالعه آن را فراموش نکنید.
مزایای طراحی سایت با برنامه نویسی:
اما مزایای اصلی و جدی طراحی سایت با زبانهای برنامه نویسی نسبت به طراحی سایت با وردپرس چه مواردی است؟
- وقتی وب سایتتان را با برنامه نویسی ایجاد میکنید، یعنی کار را به یک برنامه نویس و طراح وب سپردهاید. در این صورت اگر هر مشکلی پیش بیاید جای هیچ نگرانی نیست چون تیم پشتیبانی شما تخصص کافی دارند تا از پس مشکل بربیایند.
- طراحی سایت با برنامه نویسی اختصاصی، باعث میشود جزیی ترین خواسته هایتان را هم پیاده سازی کنید، اگر چه این امکان با یادگیری تخصصی تر وردپرس هم امکان پذیر است، اما شاید برنده این بخش، برنامه نویسان اختصاصی باشند
- وب سایتی که با برنامه نویسی ایجاد میکنید، در صورت رعایت کردن مراحل تحلیل نیازمندیها و طراحی سیستم، قابلیت رشد دارد. به عبارت دیگر اگر بعد از مدتی کسبوکار شما پیشرفت کند یا بخشی از آن تغییر کند شما به راحتی میتوانید این تغییرات را در وب سایت خود اعمال کنید.
اگرچه در طراحی سایت با وردپرس هم همواره قابلیت رشد و توسعه کسب و کار اینترنتی خود را دارید، اما در هر صورت، شاید برنامه نویسی اختصاصی، از آنجایی که قابلیت شخصی سازی بیشتری به شما میدهد، نسبت به وردپرس در این زمینه بهتر و منطقی تر باشد.
معایب طراحی سایت با برنامه نویسی:
اما از آنجایی که قول دادیم مزایا و معایب هر کدام را در کنار هم بررسی کنیم، حال وقت آنست که ببینیم در مسیر طراحی سایت به کمک زبانهای برنامه نویسی چه مشکلاتی وجود دارد…
زمان، قرن ۲۱ هستیم …!
به طور کلی ، اگر بنا باشد یک وب سایت را از طریق برنامه نویسی پیاده سازی کنید، باید زمان زیادی را صرف کنید. شاید زمانی بیش از ۲ برابر یادگیری و پیاده سازی توسط وردپرس!
یادگیری طراحی سایت به کمک زبانهای برنامه نویسی آن چنان که فکر میکنید راحت نیست، شاید نیاز باشد برای طراحی سایت یک سایت اختصاصی، چندین زبان مختلف را بلد باشید تا دقیقا بتوانید سایت مدنظرتان را پیاده سازی کنید.
لذا طراحی سایت با کدنویسی و برنامه نویسی و یادگیری آن، بسیار بیشتر از طراحی سایت با وردپرس زمان میبرد. در قرن ۲۱ که سرعت و زمان یکی از پارامترهای مهم هر کسب و کاری است، شاید در بعضی مواقع، استفاده از زبانهای برنامه نویسی چندان منطقی نباشد، البته باز باید ذکر کنیم که این مورد بستگی به سطح پروژه و وبسایتی است که میخواهید راه اندازی کنید.
هزینه ها رو میدونید؟
خبر خوب اینست که با توجه به دوره های آموزشی مختلفی که در سطح اینترنت وجود دارد، به راحتی میتوانید یادگیری طراحی سایت به کمک زبانهای برنامه نویسی را یاد بگیرید، اما اگر بخواهید به سمت کلاسهای آموزشی بروید، باید هزینه های بیشتری را کنار بزارید.
همچنین اگر طراحی سایتتان را به یک تیم متخصص هم بسپارید، باید مبلغ زیادی را برای شروع خرج کنید که با توجه به شرایط، این مورد هم شاید برای شروع خیلی منطقی نباشد. چرا که امکان دارد شما سهم خودتان از بازار را دقیقا نشناخته باشید و کل هزینه های زیادی که برای طراحی سایتتان کردید، مجبور شوید کار را کنسل کنید که در این صورت تنها شمایید که کلی ضرر کرده اید…
یادگیری طراحی سایت با کمک وردپرس
حال کامل میرویم سراغ وردپرس، سیستم مدیریت محتوایی که هر روز به علاقه مندان و متخصصین آن افزوده میشود و تقریبا نزدیک به ۳۰ درصد از تمام سایت های فعال در سطح اینترنت توسط وردپرس طراحی شده اند! درصد زیادی است نه؟
وردپرس یک ابزار رایگان ساخت وب سایت است. این ابزار در ابتدا برای طراحی و پیاده سازی وبلاگها ایجاد شد. اما با گذشت زمان ویژگیهایی به وردپرس اضافه شد که این ابزار جدید باعث تکامل وردپرس شدند.
در نهایت امروزه وردپرس یک بستر تکامل یافته و پیچیده است که امکان پیاده سازی طیف وسیعی از وب سایتها را در اختیار ما قرار میدهد. اصلی ترین دلیلی ک افراد را به استفاده از وردپرس سوق میدهد، سهولت استفاده از آن است. افراد با داشتن یکسری اطلاعات پایه میتوانند وب سایت خود را با وردپرس پیاده سازی کنند و نیازی به یادگیری زبانهای برنامه نویسی پیچیده و مطالب تخصصی نیست. پس یادگیری طراحی سایت با کمک وردپرس به مراتب آسانتر از برنامه نویسی است.
مزایای طراحی سایت با وردپرس:
- ایجاد یک وب سایت با کمک وردپرس نسبت به طراحی و پیاده سازی آن از ابتدا و با کمک برنامه نویسی، زمان بسیار کمتری میگیرد. در واقع پلاگینهای مورد نیاز کاربران از قبل طراحی شدهاند. بنابراین کافیست بر روی محتوای وبسایت و طراحی آن تمرکز کنید. وردپرس دارای کتابخانه ای با تمهای آماده است که با انتخاب یک تم میتوانید به راحتی ظاهر وب سایتتان را نیز عوض کنید.
- وردپرس یک بستر امن برای ساخت وب سایتهاست. تعداد زیادی از توسعهدهندگان در سراسر دنیا با همکاری هم بر روی مسائل امنیتی و اشکالات احتمالی وردپرس کار میکنند تا راه نفوذی برای هکرها و برنامههای مخرب باقی نماند. وردپرس دائما بهروزرسانیهایی را به کاربران خود ارائه میدهد که برای ایمنتر کردن سایتتان باید این آپدیتها را بارگیری و نصب کنید.
- با کمک برخی از پلاگینهای وردپرس، به عنوان مثال یواست سئو، میتوانید SEO سایتتان را بهبود ببخشید. همچنین هسته اصلی وردپرس، به شدت با معیارهای گوگل مطابق است و این مورد میتواند در رشد سریعتر کسب و کارتان و بیشتر دیده شدنتان کمک کند.
- وردپرس امکان پیاده سازی وبسایتهای responsive را برای کاربران خود فراهم میکند. در نتیجه شما میتوانید با انوع دیوایس مثل کامپیوتر شخصی، موبایل، تبلت و … وب سایتهایی که با وردپرس طراحی شدهاند را مشاهده و از امکانات آنها استفاده کنید.
معایب طراحی سایت با وردپرس:
- با اینکه انتخاب تم از کتابخانههای وردپرس کار آسانی است اما ممکن است در مرحله شخصیسازی تمها و تغییر آنها مطابق با نیازتان، کمی به مشکل بخورید. در این مواقع به یک توسعه دهنده وب که تجربه کار با وردپرس را نیز دارد، نیاز پیدا میکنید. شاید بزرگترین چالش شما در طراحی سایت با وردپرس دقیقا همین مورد باشد.
- اگر کار با پلاگینهای مختلف را بلد نباشید، ممکن است در نصب و انتخاب افزونه ها و پلاگین های مدنظرتان اشتباه کنید و راه را برای هکرها هموار کنید!
وردپرس با توجه به تیم ۵۰ نفره امنیت خود، قطعا از یک وبسایت کد نویسی شده آن هم در شروع امن تر است، اما اگر در استفاده از پلاگینها دقت نکنید و به عنوان مثال، به سمت پلاگینهای نال و آلوده بروید، سایتتان را به شدت در معرض نفوذ قرار داده اید
بالاخره کدام؟ وردپرس یا برنامه نویسی؟
حقیقتا این سوال جواب ندارد، اما در ادامه به شما کمک میکنیم که مسیر خود را بشناسید و دقیقا متوجه شوید که باید برای شروع کسب و کارتان، شروع کسب درآمد، یادگیری و در شرایط مختلف کدام را انتخاب کنید و کدامیک مناسب شماست.
- اگر سرعت برایتان اهمیت دارد، تنها پیشنهاد ما به شما وردپرس هست. یادگیری رایگان طراحی سایت با وردپرس را یاد بگیرید، تمرین کنید و کسب و کارتان را هر چه زودتر بالا بیاورید.
- اگر شخصی سازی ۱۰۰ درصدی میخواهید، باید به سمت یادگیری زبانهای برنامه نویسی تحت وب بروید، در اینجا هم احتمالا با سوالهایی مواجه میشوید، اینکه به سمت php بروید، asp.net را انتخاب کنید یا … ، اینجا نیز باید ببینید دقیقا دنبال چه چیزی هستید، اما به طور کلی، در ملاک شخصی سازی ۱۰۰، قطعا این یادگیری برنامه نویسی هست که برنده این رقابت میشود.
- راحتی و سهولت مد نظر شماست؟ پس باید وردپرس را انتخاب کنید. دقت کنید که وردپرس کارایی خود را ثابت کرده است. یادگیری وردپرس به شدت راحتتر از یادگیری زبانهای برنامه نویسی است.
- امنیت برای شما مهمترین رکن است؟ هیچکدام در این معیار برنده نیستند! همیشه به یاد داشته باشید که امنیت یک معیار کیفی است نه کمی. و هیچوقت امنیت ۱۰۰ درصد وجود ندارد، همواره تمام وبسایتهای مختلف از هر نوعی در معرض مشکلات امنیتی هستند.
- حقوق بیشتر میخواهید؟ این سوال را هم نمیتوان به طور قطعی پاسخ داد، اما شاید بتوان در این زمینه، یادگیری برنامه نویسی را پیشنهاد مناسبتری دانست. البته اگر وردپرس را تخصصی یاد بگیرید، یعنی به سمت برنامه نویسی اختصاصی وردپرس بروید، شاید حقوق و درآمدتان از یک طراح سایت و برنامه نویس حرفه ای هم بیشتر شود. این مورد در کل به شرکت، سابقه شما، مهارت ها و پروژه ای که میگیرید مرتبط است.
جمع بندی
در این مقاله تمام سعیام بر این بود که با بررسی نکات مثبت و منفی طراحی سایت با وردپرس و برنامه نویسی، دید بازی به شما بدهم تا اگر قصد دارید شروع به یادگیری طراحی سایت کنید بتوانید راه درستی را انتخاب کنید. امیدوارم به هدفم رسیده باشم.
اگر سوال یا نظری درباره یادگیری طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی دارید، با من و سایر خوانندگان این مقاله در میان بگذارید. تا یادم نرفته، بنظر شما مقالهی بعدی دربارهی چه موضوعی باشد؟
راستی! تلگرام چ یاب رو برای با خبر شدن از آخرین دورههای آموزشی، محصولات و تخفیف های ویژه دنبال کنید.
منابع: alldayweb.com
سلام سایت شما با وردپرس نیست؟یاهست ؟
اگه نیس چرا شما استفاده اش نکردید
سلام مهدی عزیز. بله. سایت ما با وردپرس طراحی شده ✌
سلام وقت بخیر من نماینده بیمه هستم چند سال پیش ی سایتی داشتم الان هم فعال است متاسفانه چون ادمین ان به خارج از کشور مهاجرت کردن برا من مشکل بوحود امده الان من با ورد پرس میخواهم مدیریت کنم لطفا کمکم میکنید.
سلام وقت بخیر.
ما یک سری آموزش در مورد وردپرس داریم، اما اگه شما اطلاعاتی ندارید، کافی نیست.
بهتره از یک متخصص کمک بگیرید، متاسفانه ما چنین خدماتی رو ارائه نمی کنیم.
موفق باشید.
سلام من کاملا با شما موافقم اما لذت برنامه نویسی یه چیزدیکه یه وقتی ادم یه چیزی رو میسازه لذتس هم می بره تازه توی وردپرس هم بکار می یاد توی پلاگین نویسی هم بکار میاد با ابزاهای پلاگین نویسی اشنا میشی
سلام در هر دو حالت شما در حال خلق یک سایت منحصربفرد هستید و این واقعا ارزشمنده!
برنامه نویسی هم بسیار دوست داشتنیه و اگر در کنار همدیگه برنامه نویسی و وردپرس رو استفاده کنید، قطعا نتیجه خوبی خواهد داشت.
وردپرس اگر امنیت داشت الان همه برندهای بزرگ از وردپرس استفاده میکردن نه از برنامه نویسی!
محمد عزیز سلام، ممنون از نظری که برامون فرستادید.
خیلی از سایت های معتبر جهانی و همچنین داخلی، از وردپرس استفاده میکنند. skype , microsof , playstation , evernote ,flickr , و … تنها چند نمونه از این سایت ها هستند.
خیلی از سایت هایی هم که شما مشاهده میکنید و ظاهر کاملا متفاوتی با وبسایتهای وردپرسی دارند، از هسته خود وردپرس استفاده میکنند، اما ویژگیهای مد نظرشون رو با کدنویسی پیاده سازی میکنند.
در مورد امنیت وردپرس هم جالبه بدونید یک تیم تقریبا ۱۰۰ الی ۱۲۰ نفره، فقط برای امنیت در وردپرس مشغول به فعالیت هستند که این خودش باعث میشه نسبت به هر پروژه دیگری، امنیت در بهترین وضع خودش قرار بگیره. مشکلات امنیتی احتمالی هم، به دلیل open source بودن وردپرس و برخی از پلاگین ها هستش نه خود هسته وردپرس.
ممنون از شما. امیدوارم سایر مقالات مارو از دست ندید🌹😉
سلام این که شما می فرماید من کاملا موافقم نیستم اگر این جوری باشه ی چیز مسخرهای میشه که بدرد هیچ کاری نمی خور ه سایت بدون امینت اصلا محال اونهم توی قرن ۲۱ قکرش رو بکن