رزومه چیست ؟ و چه رزومه‌ای مناسب شماست؟

رزومه چیست

روزمه کلمه‌ایست که شاید روزانه آن را بشنوید، که اگر دقت کنید این کلمه بیشتر در کنار آگهی‌های کاریابی گفته می‌شود. اما رزومه چیست ؟ رزومه یک سند است که شامل لیستی از تمام مهارت‌ها، تحصیلات، تجربیات کاری و مشخصات شخصی شماست.

به طور خلاصه یک زندگینامه‌ی کوچک و جمع و جور در مورد خود شماست. اما این رزومه کجا کاربرد دارد؟ خب همانطور که گفتم کلمه رزومه دور و بر آگهی‌های کاریابی یافت می‌شود. شما برای شرکت در استخدامی و یا معرفی خودتان به دیگران به یک رزومه‌ی خوب احتیاج دارید. اگر رزومه‌ای که برای رییس یک شرکت می‌فرستید، مناسب و هدفمند نباشد فعلا ها بیکار می‌مانید!

اگر می‌خواهید به مصاحبه‌های کاری دعوت شوید و صاحبان کسب و کارها به شما اهمیت دهند و برای شما دعوت‌نامه‌ی معتبر بفرستند باید یک رزومه در خور جایگاه خود بسازید. اما برای نوشتن رزومه چه مواردی مهم هستند؟ و اصلا چه نکاتی باید در یک رزومه خوب نوشته شود؟ 

اگر تا انتها همراه ما باشید به جواب تک تک سوالات خود می‌رسید، پس ادامه‌ی مقاله را از دست ندهید…

انواع رزومه کدامند؟

[wpdiscuz-feedback id=”86saulrau9″ question=”میدونید که برای ما مهم هستید! اینجا بنویسید…” opened=”0″]در مورد اینکه رزومه چیست صحبت کردیم و فکر می‌کنم همین مقدار برای انتقال مفهوم کافی باشد. اما اگر همچنان مطلبی در این مورد ذهن شما را مشغول کرده‌است و سوال بی جواب دارید برای ما بنویسید.[/wpdiscuz-feedback]

دوره های اموزشی برنامه نویسی

رزومه انواع مختلفی دارد که با توجه به کاربرد و هدف، باید یکی از آنها را انتخاب کنید. در ادامه ۴ دسته‌ی مهم از انواع رزومه را بررسی می‌کنیم:

رزومه دارای ترتیب زمانی

این نوع از رزومه بدین صورت است که لیست مشاغل شما بر اساس تاریخ مرتب می‌شوند. از آخرین عنوان شغلی خود باید شروع کنید و سپس به زمان‌های عقب‌تر بروید و خلاصه‌ای از تمام شغل‌هایی که داشته‌اید ذکر کنید.

رزومه مرتب زمانی از نظر کارفرمایان یک رزومه‌ی خوب و قابل قبول است. زیرا یک دید کامل و خوب ارائه می‌دهد و به صورت خلاصه تمام سوابق شما را به نمایش می‌گذارد.

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که سوابق کاری چشم‌گیری دارید و هیچ‌گونه نقطه ضعف و مشکلی در شغل‌های پیشین خود ندارید، این نوع رزومه می‌تواند برای شما بسیار مناسب و کارآمد باشد.

رزومه چیست - انواع رزومه

رزومه عملکردی

برخلاف رزومه زمانی، این نوع رزومـه بر روی مهارت‌ها و تجربیات شما بیشتر تاکید دارد. و چندان تاکیدی بر روی سوابق کاری شما نخواهد داشت. ابتدا تجربیات و مهارت‌های شما به صورت دقیق و جزء به جزء نوشته می‌شوند و سپس در ادامه سوابق کاری شما ذکر خواهند شد.

اگر تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده‌اید و یا مسیر شغلی مشخصی نداشته‌اید و سوابق کاری مشخص ندارید، این نوع از رزومه مناسب شماست.

رزومه ترکیبی

این نوع رزومه به شما اجازه می‌دهد که در مورد مهارت‌ها و تجربیاتتان به طور کامل توضیح دهید. همچنین می‌توانید یک لیست از سوابق کاری خود بر اساس زمان مرتب کنید و به این رزومه اضافه کنید. در کل این نوع از رزومه قابل انعطاف است و حتی می‌توانید داستان خود را بازگو کنید و صاحبان کسب و کارها را تحت تاثیر قرار دهید.

اگر می‌خواهید به طور کامل و با جزئیات در مورد خودتان بنویسید این نوع رزومه بیشتر مناسب شماست.

رزومه هدفمند

این نوع رزومه برای شخص شما و شغلی که به دنبال آن هستید شخصی‌سازی می‌شود. تجربیات، تحصیلات، کیفیت و نظر شما را در مورد شغلی که به دنبالش هستید، به خوبی بازتاب می‌دهد.

هنگام ساخت چنین رزومه‌ای باید خیلی دقت به خرج دهید و البته ساخت رزومه هدفمند زمان‌بر است. اما اگر صلاحیت دارید و به دنبال شغل ایده‌آل خود هستید، این گزینه می‌تواند کمک خوبی برای شما باشد.

چه مواردی باید در رزومه بنویسید؟

پس از اینکه نوع رزومه‌ی خود را انتخاب کردید باید به سراغ موارد و اطلاعاتی که لازم دارید، بروید.

۱- مشخصات شخصی

روزمه‌ی شما از هر نوعی که باشد نیازمند اطلاعات دقیق فردی و شخصی شماست. نام کامل و اطلاعات تماس، شماره موبایل، ایمیل و… باید به طور دقیق و صحیح در رزومه نوشته شوند.

۲- خلاصه و اهداف کاری

در چند جمله‌ی کوتاه درباره آینده شغلی که انتظارش را می‌کشید بنویسید، به خصوص اگر تازه مراحل تحصیل خود را به اتمام رسانده‌اید و سابقه‌ی کاری خاصی ندارید. همچنین حتما خلاصه‌ای در مورد مهارت‌ها و توانایی‌های خود بنویسید. بگویید که چه چیزهایی بلد هستید و مشتاق یادگیری چه چیزهایی هستید و به دنبال چه هستید.

۳- تحصیلات

در مورد تحصیلات اخیر خود خلاصه‌ای بنویسید. در مورد دوره‌های معتبری که شرکت کرده‌اید، مدارکی که دریافت کرده‌اید. دانشگاه، رشته‌ی تحصیلی و هرچه که به عنوان تحصیلات و یادگیری انجام داده‌اید.

اگر کمتر از ۵ سال است که از دبیرستان، فارغ‌التحصیل شده‌اید توصیه می‌شود نام دبیرستان خود را نیز ذکر کنید. همچنین برخی منابع می‌گویند بهتر است ۲ مدرک تحصیلی اخیر خود را در رزومه وارد کنید.

۴- تجربیات کاری

تمام شغل‌هایی که اخیرا به آنها مشغول بوده‌اید را بنویسید. موقعیت و عنوان شغلی، تاریخ شروع و پایان کار، آدرس محل کار، نام شرکتی که کار می‌کرده‌اید، همگی از اهمیت بالایی برخوردارند با دقت آنها را بنویسید.  البته دقت کنید لازم نیست تمام عناوین شغلی خود را ذکر کنید بلکه آنهایی که مرتبط هستند، باید در رزومه نوشته شوند.

همچنین سعی کنید از bullet یا همان نشانه برای جدا کردن عناوین شغلی خود استفاده کنید تا به نوعی لیست شما مرتب‌تر نشان داده شود.

همچنین خلاصه‌ای در مورد عمکلرد، دستاوردها و مسئولیت‌های خودتان اضافه کنید.

۵- مهارت‌ها، نقاط قوت و علاقمندی‌ها

سعی کنید تمام مهارت‌هایی که در مورد این عنوان شغلی دارید، ذکر کنید و نقاط قوت خود را پررنگ کنید و نشان دهید که لایق این شغل هستید. البته سعی کنید از خودنمایی به دور باشید.

۶- مراجع

اغلب کارفرمایان تاییدی از جانب دیگران در مورد شما می‌خواهند. به عنوان مثال اطلاعات تماس مدیر قبلی خود را بنویسید. و یا اگر معرف دارید نام و مشخصات آن را ذکر کنید.

در نهایت رزومه باید چه شکلی باشد؟

علاوه بر نوشتن تمام مواردی که گفته شد، ظاهر فایل رزومه نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. حتما از طراحی درست و جذابی استفاده کنید. فاصله‌های موجود در فایل را به خوبی رعایت اعمال کنید. سایز متن، فونت و سایر ویژگی‌های نمایش متن در فایل رزومه اهمیت دارند. حتما حتما چک کنید که هیچگونه اشتباه تایپی، نگارشی و … در متن فایل شما وجود نداشته باشد.

نمونه‌های آماده‌ی زیادی در فضای وب و اینترنت وجود دارد که می‌توانید از آنها الهام بگیرید.

همچنین سایت‌های رزومه ساز آنلاین وجود دارند که با استفاده از آنها می‌توانید یک فایل رزومه‌ی حرفه‌ای و مناسب طراحی کنید، کافی‌ست در گوگل عبارت “رزومه ساز آنلاین” را جستجو کنید.

چندکلام با چ یاب:

همانطور که قبلا قول داده بودم، محتوایی در مورد رزومه با شما به اشتراک گذاشتم. امیدوارم که این مطلب مورد توجه و استفاده‌ی شما قرار بگیرد.

[wpdiscuz-feedback id=”86saulrau9″ question=”میدونید که برای ما مهم هستید! اینجا بنویسید…” opened=”0″]آیا تابحال رزومه‌ای طرحی کرده‌اید؟ چه موارد دیگری در رزومه اهمیت دارند؟[/wpdiscuz-feedback]

به زودی بیشتر در مورد رزومه صحبت خواهیم کرد. اگر مبحثی در این مورد برای شما ابهام دارد کافیست برای ما بنویسید تا در آینده مقاله‌ای با همان موضوع منتشر کنیم.

راستی! تلگرام چ یاب رو برای با خبر شدن از آخرین دوره‌های آموزشی، محصولات و تخفیف های ویژه دنبال کنید.

منابع:

متولد خوزستان | فارغ‌التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر 💻 | علاقه‌مند به عکاسی 📸، فوتبال ⚽ و برنامه‌نویسی