تهدیدهای کامپیوتری چه هستند؟ آیا فقط ویروسها دستگاههای ما را تهدید میکنند؟ همانطور که در مقاله افزایش امنیت کامپیوتر نیز گفته شد نصب آنتی ویروس مناسب برای هر کامپیوتری ضروری هستند.
همانطور که میدانید، یک آنتی ویروس خوب برای مقابله با تمام تهدیدهای کامپیوتری قابل استفاده است؛ این دلیل اصلی ما برای تأکید در استفاده از آنتی ویروس است. اما این تهدیدها دقیقاً چه هستند؟ در این مقاله قصد داریم پاسخ این پرسش و پرسشهای بالا را پیدا کنیم . پس با ما همراه باشید…
اغلب تهدیدهای کامپیوتری و برنامههای مخرب این روزها در واقع ویروسها نیستند؛ اما چرا؟ طراحان اینگونه برنامههای مخرب بیشتر بدنبال پول هستند و ویروسها معمولاً گزینه مناسبی برای این موضوع نیستند. خوشبختانه بیشتر آنتی ویروسهای شناخته شده و مدرن از دستگاه شما در برابر تمامی این تهدیدها محافظت میکنند.
و در واقع اصلیترین فاکتور برای انتخاب یک آنتی ویروس محافظت از دستگاه در برابر تمامی تهدیدهای کامپیوتری است. در ادامه در به انواع و اقسام این برنامههای مخرب میپردازیم.
انواع تهدیدهای کامپیوتری بر اساس شیوه انتشار
ویروسها هنگامی وارد کامپیوتر میشوند که کاربر یک برنامه آلوده را اجرا کند و یا کامپیوتر را بوسیلهی فلش مموری یا یک دیسک خارجی آلوده بوت کند. ویروسها بدون اینکه شناسایی شوند و اثری از خود به جا بگذارند در همه جای سیستم تکثیر و پخش میشوند و بیشتر اوقات، برنامهها یا دیسکهای جدید را آلوده میکنند.
سرانجام در یک زمان خاص (پس از پخش شدن ویروسها) شروع به فعالیت میکنند. در گذشته ویروسها غالباً بدنبال تخریب هدف خود بودهاند اما این روزها طراحان ویروسها بیشتر تمایل دارند تا از طریق روش حمله منع سرویس یا همان DDoS حملهای را علیه سایت (های) هدف خود شکل دهند و به هر نحوی اقدام به سرقت اطلاعات کنند.
کرمها نوع دیگری از تهدیدهای رایانهای هستند که عملکردشان مشابه با ویروسهاست با این تفاوت که نیازی ندارند تا کاربر برنامهی آلودهای را اجرا کند. کرمها خود را بین رایانهها کپی یا همسانسازی میکنند و خودشان، خودشان را اجرا میکنند. در سال ۱۹۸۸ موریس ورم، مفهوم سادهای را معرفی و اثبات کرد که باعث شد آسیبهای جدی به پدیده نوظهور اینترنت وارد شود. موریس قصد ایجاد مشکل را نداشت اما این تکثیر فایل باعث پر شدن پهنای باند اینترنت شد.
همانطور که یونانیان توانستند با پنهان کردن خود در یک اسب چوبی به نام تروجان مردم شهر تروی را فریب داده و آن شهر را فتح کنند؛ کدهای تروجان نیز در یک برنامه به ظاهر کاربردی مخفی میشوند. بازیها، ابزارها و نرمافزارهای آلوده به تروجان در ابتدا کاری را که از آن انتظار دارید برای شما انجام میدهند اما خیلی زود فعالیتهای مخرب خود را آغاز میکنند؛ و چیزی که این شرایط را بدتر میکند این است که بسیاری از افراد یا وبسایتها سهواً و بدون اطلاع از ماهیت این برنامهها، آنها را به اشتراک میگذارند.
تروجانها میتوانند به شدت پولساز باشند و همین امر سبب شده که تروجان در گروه رایجترین تهدیدهای کامپیوتری قرار بگیرد. تروجانها با ایجاد صفحات جعلی بانکی حساب شما را تخلیه میکنند و یا با سرقت اطلاعاتتان از شما اخاذی کرده و یا اطلاعات سرقت شده را در دارک وب به فروش میرسانند.
انواع تهدیدهای کامپیوتری بر اساس رفتار
ترسافزارها (Scarewares)
همهی آنتی ویروسها آن چیزی نیستند که به نظر می رسند. برخی در واقع برنامه های جعلی ، سرکش هستند که از امنیت شما محافظت نمی کنند و به تراز بانکی شما آسیب می رسانند. در بهترین حالت این برنامه ها هیچ گونه حمایت واقعی ندارند.
در بدترین حالت آنها عناصر فعال مضر را شامل می شوند. آنها سخت تلاش می کنند تا شما را از پرداخت هزینه ثبت نام بترسانند ، بنابراین اغلب به آنها ترسافزار گفته می شود و از جمله تهدیدهای رایانهای ناشناخته به حساب میآیند. اگر ثبت نام کنید ، هردو پول خود را هدر داده اید و اطلاعات کارت اعتباری خود را به کلاهبرداران تحویل داده اید.
چند مسئله اما یک راه حل
این دسته بندی ها منحصر به فرد نیستند. به عنوان مثال ، یک تهدید منفرد ممکن است از نظر ویروس ، اطلاعات شخصی شما را مانند جاسوس افزارها دزدی کند و از فناوری rootkit برای مخفی کردن آنتی ویروس خود استفاده کند. یک برنامه ترسناک نوعی Trojan است و ممکن است داده های خصوصی را نیز سرقت کند.
اصطلاح بدافزار شامل همه این نوع نرم افزارهای مخرب است. هر برنامه ای که هدف آن مضر باشد یک برنامه بدافزار ، خالص و ساده است. گروه های صنعتی مانند سازمان استاندارد های آزمایش ضد بدافزار (AMTSO) از این اصطلاح برای وضوح استفاده می کنند ، اما عموم مردم هنوز هم از آنتی ویروس می خواهند ، نه ضد بدافزار.
ما با کلمه آنتی ویروس گیر کرده ایم. فقط به یاد داشته باشید که آنتی ویروس شما باید از شما در برابر هرگونه بدافزار محافظت کند.
در ادامه منتظر نظرات و پیشنهادات شما دوستان هستیم. تجربیات خود در مورد امنیت کامپیوتر و راههای حفاظت از سیستم در مقابل تهدیدات را برای ما بنویسید.
برای مطلع شدن از آخرین مطالب ما و همچنین دسترسی به موضوعات بیشتر، در کانال تلگرام چ یاب عضو شوید.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها