تقویم گوگل علاوه بر اینکه یک تقویم خوب است، ابزاری برای مدیریت و زمانبندی نیز محسوب میشود. این ابزار گوگل به شما اجازه میدهد تا قرارملاقاتها، تاریخهای مهم و حتی فعالیتهای روزانهی خود را تنظیم کنید.
این ابزار بیشتر مناسب افرادیست که مشغلهی زیادی دارند و نیازمند یک برنامهریزی دقیق و ساده هستند. اگر از این دسته افراد هستید، با آموزش گوگل کَلِندِر همراه ما باشید…
خبر خوب در این باره این است که شما برای استفاده از این تقویم همهکارهی گوگل به چیزی نیاز ندارید، فقط کافیست یک حساب جیمیل داشته باشید. اگر در مرورگر وارد حساب کاربری جیملتان شده باشید کافیست به سایت calendar.google.com بروید و بدون نیاز به وارد شدن مجدد به تقویم گوگل خود دسترسی داشته باشید.
همچنین اگر از گوشی اندروید استفاده میکنید، احتمالا میتوانید برنامه google calendar را در میان برنامههای گوشی خود پیدا کنید.
ایجاد تقویمهای متنوع و مجزا برای جنبههای مختلف زندگی
وقتی برای بار نخست وارد محیط تقویم گوگل میشوید، یک تقویم به شما نمایش داده میشود که میتوانید از آن استفاده کنید.
اما فرض کنید شما نیاز دارید یک تقویم برای مسائل کاری و یک تقویم برای مسائل شخصی داشته باشید که هرکدام مجزا باشد و به راحتی بتوانید رخدادهای مدنظر خود را پیدا کنید. در این شرایط استفاده از یک تقویم چندمنظوره طبیعتا کار درستی نیست و موجب هدر رفت زمان و سخت شدن کار شما میشود.
گوگل کلندر به راحتی این امکان را در اختیار شما قرار داده است که از چند تقویم به صورت همزمان استفاده کنید؛ پس چرا اینکار را نکنید؟
راه حل
برای ایجاد یک تقویم جدید بر روی علامت + دقیقا زیر بخش my calendar کلیک کنید. (در تصویر زیر کاملا مشخص است.) سپس در منوی باز شده بر روی create new calendar کلیک کنید.
پس از آن نامی که مایل هستید را وارد کنید و در قسمت description توضیحات تصویر را بنویسید و ساعت محلی منطقهی خود را از لیست انتخاب کنید.
اگر بر روی علامت سه نقطه در کنار نام تقویم کلیک کنید، میتوانید رنگ تقویم را تغییر دهید تا راحتتر قابل تشخیص باشد. همچنین به گزینههای زیر دسترسی خواهید داشت:
- Display this only : صرفا همین تقویم در صفحه نمایش داده شود.
- Hide from list : این تقویم را مخفی میکند و دیگر در لیست نشان نمیدهد.
- Setting an sharing : تنظیمات و به اشتراک گذاری تقویم در این گزینه قرار دارند. اگر بر روی این گزینه کلیک کنید تنظیمات بیشتری در دسترس خواهید داشت که در ادامهی مقاله توضیح میدهیم.
ایجاد یک کنفرانس از راه دور
با استفاده از گوگل کلندر میتوانید یک میتینگ و جلسهی آنلاین ترتیب دهید. ابزار google meet رایگان در اختیار شماست.
راه حل
بر روی create در بالا سمت چپ صفحه کلیک کنید. سپس ۳ گزینه پیش روی شما خواهد بود:
- Event : با استفاده از این گزینه میتوانید یک رخداد یا یک جلسه ترتیب دهید.
- Reminder : این یک یادآور برای شما تنظیم میکند و در ساعت مقرر به شما هشدار یادآوری میدهد. بازهی زمانی و تاریخ را مشخص کنید همچنین میتوانید مشخص کنید که هر روز به شما هشدار دهد یا روزهای خاصی از هفته.
- Task : برای ایجاد یک وظیفه که باید آن را به موقع انجام دهید، مناسب است.
برای ایجاد یک جلسه باید از بخش event اقدام کنید. یک عنوان یا title برای رخداد انتخاب کنید. تاریخ و زمان شروع و پایان جلسه را در خط اول تنظیم کنید. سپس در بخش add guests میتوانید سایر شرکت کنندگان جلسه را اضافه کنید.
اگر جلسهی شما غیرحضوری و آنلاین است، بر روی add google meet conferencing کلیک کنید سپس یک کنفرانس ایجاد میشود و لینک آن در event قرار میگیرد.
اما اگر کنفرانس حضوری است در قسمت add location ، مکان برگزاری جلسه را وارد کنید.
در قسمت description، توضیحات جلسه را بنویسید. سپس تقویم مدنظرتان را از لیست انتخاب کنید و در نهایت بر روی save کلیک کنید.
اگر مایل هستید تنظیمات بیشتری همچون یک یادآور برای این رخداد خود فعال کنید، باید بر روی more options در کنار دکمهی save کلیک کنید. سپس صفحهای مشابه زیر نمایان میشود.
اکنون میتوانید در قسمت add notification، یک هشدار تنظیم کنید که به شما و سایر شرکت کنندگان در ایمیل و یا در خود تقویم، در زمان مشخص هشدار دهد.
همچنین میتوانید زمانبندی جلسه را به کمک گوگل انجام دهید که در ادامه توضیح داده شده است.
زمانبندی جلسات
اگر دائما نیاز دارید که با دیگران جلسه بگذارید و زمان جلسه را تعیین کنید، این ویژگی دقیقا مخصوص شماست. پیشنهاد یک زمان و یا پیدا کردن یک زمان خالی برای جلسات عموما کار پرمشقتی است که این مشکل توسط گوگل کلندر به آسانی قابل حل است.
راه حل
اگر در حال ایجاد یک event هستید، مانند حالت قبل بر روی more options کلیک کنید و به بخش find a time بروید.
اما اگر event را قبلا ایجاد کردهاید، بر روی آن کلیک کنید و سپس مشابه تصویر زیر بر روی علامت مداد برای ویرایش (edit) کلیک کنید و مراحل را مشابه خط بالا انجام دهید.
سپس گوگل کلندر زمانهایی که وقت شما و سایر شرکت کنندگان جلسه آزاد باشد را به عنوان پیشنهاد نمایش میدهد و میتوانید از میان آنها یک زمان مناسب را انتخاب کنید.
اضافه کردن فایل به تقویم
گاهی اوقات در جلسات لازم است که یک فایل در اختیار همگی قرار بگیرد. حتی ممکن است یک فایل را هرکدام جداگانه در گوگل داکیومنت، گوگل اسلاید و یا گوگل شیت خود لازم داشته باشیم. پیش از شروع یک جلسه باید مطمئن شویم که تک تک شرکت کنندگان به فایلهای مربوطه دسترسی دارند و چه کاری بهتر از اینکه این فایلها را از طریق گوگل کلندر و دقیقا در صفحهی event با آنها به اشتراک بگذاریم؟
راه حل
مشابه حالت بالا بر روی رخداد مدنظر کلیک کنید و سپس با کلیک کردن بر روی آیکون مداد، به بخش ویرایش رخداد بروید. پس از آن به قسمت more options بروید و دنبال یک آیکون گیرهی کاغذ باشید. بر روی آن کلیک کنید سپس میتوانید فایلهای خود را از گوگل درایو و یا سیستم خود بارگذاری کنید.
تغییر نحوه نمایش تقویم
اگر از نحوهی نمایش دادن تقویم راضی نیستید به راحتی میتوانید آن را عوض کنید. اگر میخواهید برنامهی امروز خود را ببینید از گزینهی day و اگر مایل هستید برنامهی ماهانهی خود را یکجا مشاهده کنید، گزینهی month را انتخاب کنید. همچنین اگر مایل به دیدن برنامهی هفتگی خود هستید، از گزینهی week استفاده کنید. تمام این ویژگیها در بالای صفحهی اصلی گوگل کلندر و در کنار آیکون تنظیمات وجود دارد. در ضمن ویژگیهای دیگری برای نمایش دادن تقویم در اختیار خواهید داشت که در تصویر زیر مشخص هستند.
اضافه کردن مناسبات مذهبی به گوگل calendar
اگر مایل هستید که روزهای تعطیل و مناسبتهای مذهبی و یا مخصوص منطقه در تقویم گوگل نمایش داده شوند، کافیست تیک مربوط به holidays را که در سایدبار سمت چپ و زیر بخش my calendar است، فعال کنید.
استفاده از ساعت جهانی
یک ویژگی جذاب تقویم گوگل این است که اجازه میدهد شما رخدادها را بر اساس زمان هر منطقهای که مایل هستید تنظیم کنید. اگر از آن دسته افرادید که دائما در حال سفرهای خارجی هستید، میتوانید با این ویژگی، جلسات خود را بر اساس زمان جهانی تنظیم کنید و سپس هریک از شرکت کنندگان رخداد را بر اساس زمان منطقهی خود میبیند.
برای اینکار باید ابتدا بر روی آیکون مربوط به تنظیمات کلیک کنید. (در تصویر زیر مشخص است.) و سپس بر روی setting کلیک کنید. سپس در قسمت world clock، show world clock را فعال کنید.
تغییر زبان و تنظیمات کلی تقویم گوگل
در همان بخش setting و در بخش general تنظیماتی در اختیار کاربر قرار داده شده است.
- در قسمت language and region میتوانید کشور، زبان مورد استفاده و حتی نحوهی نمایش تاریخ و ساعت را تغییر دهید.
- در بخش time zone با انتخاب کردن Display secondary time zone میتوانید منطقهی زمانی تقویم خود را به صورتی ویرایش کنید که بر اساس زمان دو منطقهی جغرافیایی مختلف قابل تنظیم باشد. همچنین میتوانید منطقهی زمانی primary یا اصلی را تغییر دهید.
- در بخش event setting میتوانید تنظیمات پیشفرض رخدادها را تغییر دهید. مثلا مشخص کنید به صورت پیشفرض زمان هر میتینگ چقدر باشد و یا به چه صورت به شرکت کنندگان هشدار فرستاده شود.
- در قسمت view option تنظیمات بیشتری برای تغییر نحوهی نمایش تقویم گوگل در دسترس خواهید داشت. تنظیماتی همچون نشان دادن شمارهی هفته، کمرنگ کردن رخدادهای منقضی شده، نوع تقویم و غیره .
- در بخش Events from Gmail با فعال کردن تیک Automatically add events from Gmail to my calendar ، رخدادهایی که در جیمیل شما وجود دارند به صورت خودکار به گوگل کلندر اضافه خواهند شد.
- در بخش Keyboard shortcuts نیز با فعال کردن تیک Enable keyboard shortcuts ، به میانبرهای صفحه کلید دسترسی خواهید داشت. کافیست علامت ? را بزنید تا به شما نشان داده شوند.
نکته
دقت کنید که علامت سوال را به انگلیسی و در صفحهی اصلی تقویم گوگل فشار دهید تا لیست میانبرها نمایش داده شوند.
-
کتاب جستجو حرفه ای در گوگل۰ تومان
تغییر تقویم گوگل به تقویم شمسی
در قسمت setting و بخش view option، یک منوی کشویی مربوط به گزینهی alternate calendar وجود دارد که با کلیک کردن بر روی آن میتوانید نوع تقویمی که مایل هستید را انتخاب کنید. به عنوان مثال ما میخواهیم تقویم شمسی داشته باشیم در نتیجه گزینهی Persian را انتخاب میکنیم.
تنظیمات اختصاصی مربوط به هر تقویم
در اوایل این آموزش گفتیم که اگر بر روی علامت سه نقطه در کنار هر تقویمی که دارید کلیک کنید، میتوانید گزینههای تحت عنوان setting and sharing مشاهده کنید. اگر بر روی این گزینه کلیک کنید تصویری مشابه زیر به شما نشان داده میشود.
- در بخش Calendar settings میتوانید تنظیماتی همچون نام، توضیحات، منطقهی زمانی و … را تغییر دهید.
- در بخش Access permissions اگر تیک Make available to public را فعال کنید، تقویم گوگل شما در دسترس همگان قرار میگیرد و عموم مردم میتوانند آن را مشاهده کنند. همچنین با استفاده از گزینه get shareable link ، میتوانید لینک تقویم خود را به دست آورید و با هرکس که مایل هستید به اشتراک بگذارید.
- در قسمت share with specific people میتوانید گوگل کلندر را برای هر شخص خاصی که مایل هستید، بفرستید و تقویم را با وی به اشتراک بگذارید.
- در دو بخش مربوط به event notifications میتوانید مشخص کنید که چه زمانی و چه روزهایی هشدار رخداد به شما فرستاده شود.
- همچنین در قسمت Other notifications میتوانید مشخص کنید برای هر اتفاقی در تقویم گوگل، به چه صورت به شما هشدار داده شود. اگر گزینهی none را انتخاب کنید، هشدار دادن برای آن مورد غیرفعال خواهد شد.
- در بخش integrate calendar میتوانید لینک عمومی (public) و یا لینک خصوصی (private) تقویم خود را دریافت کنید. همچنین کد embed تقویم برای جاسازی در سایت شما، در این قسمت در دسترستان قرار میگیرد.
حذف کردن تقویم از گوگل کلندر
برای حذف کردن یک تقویم باید بر روی سه نقطهی کنار نام تقویم کلیک کنید سپس به قسمت تنظیمات بروید و از سایدبار سمت چپ، گزینهی remove calendar را انتخاب کنید. سپس در سمت راست، بخشی با همین نام نشان داده میشود. در این بخش بر روی دکمهی delete کلیک کنید تا تقویم شما حذف شود.
چند کلام با چ یاب:
امیدوارم که این مطلب مورد استفادهی شما عزیزان قرار گرفته باشد. گوگل calendar یکی از ابزارهای بسیار خوب گوگل است که با استفاده از آن میتوانید برنامههای روزانهی خود را سازماندهی کنید. همچنین میتوانید اطلاعاتی که در گوگل keep دارید را به تقویم گوگل اضافه کنید.
قطعا تقویم گـوکل در آینده بروزرسانیهایی خواهد داشت که ما سعی میکنیم این آموزش را دائما مطابق با آپدیتها، ویرایش کنیم. اگر هر زمان سوالی داشتید و یا به آموزشی نیاز داشتید، کافیست در قسمت نظرات از ما بخواهید. همچنین اگر پیشنهاد و یا انتقادی دارید برای ما بنویسید.
راستی! تلگرام چ یاب رو برای با خبر شدن از آخرین دورههای آموزشی، محصولات و تخفیف های ویژه دنبال کنید.
منابع:
تشکر
خواهش میکنم 🙂
به شما پیشنهاد میکنم سایر مقالات دوره آموزش ابزارهای گوگل رو هم مطالعه کنید.