برترین ابزارهای جاوا اسکریپت در حوزه front end

ابزارهای جاوا اسکریپت برای توسعه فرانت اند

داشتن تخصص کافی برای انجام یک کار با کیفیت همیشه مهم و ضروری است اما شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد(!) که در عین داشتن تخصص، نتوانید خروجی مناسبی تولید کنید. این مشکل به دلایل زیادی ممکن است پیش بیاید اما یکی از مهم‌ترین و دردسرسازترین دلایل، نداشتن ابزار مناسب است. در این مقاله قصد دارم برترین ابزارهای فرانت اند و به طور ویژه برترین ابزارهای جاوا اسکریپت را خدمتتان معرفی کنم.

بعد از خواندن این مقاله با ابزارهای جاوا اسکریپت برای فرانت اند و کارکرد آنها آشنا می‌شوید و میتوانید در عین کاهش سختی کارتان، کیفیت کار را نیز افزایش دهید.

معرفی ابزارهای جاوا اسکریپت برای توسعه فرانت اند

CodeKit

این ابزار به توسعه دهندگان front-end کمک می‌کند تا در استفاده از زمان صرفه جویی کنند.

از ویژگی‌های آن میتوان به پردازش فایل‌های less و sass‌، بهینه و کوچک کردن فایل‌های جاوا اسکریپت و css و image‌، کامپایل کردن فایل‌هایی با فرمت pug, slim, haml, typescript, javascript و json‌ اشاره کرد.

The polymer project

تیم مهندسی Chrom، به امید ایجاد وب‌سایت‌هایی با بازده بیشتر و زیباتر، پروژه polymer  را استارت زدند.

دوره های اموزشی برنامه نویسی

به لطف polymer   میتوانید به تعداد زیادی component تحت وب دسترسی پیدا کنید. با کمک این component‌ها میتوانید یک برنامه را از صفر تا صد بسازید. نکته قابل توجه در مورد این کامپوننت‌ها این است که سازگاری زیادی با اکثر مرورگرها و فریمورک‌ها دارند.

Web speech API

Web speech api یک ابزار open source است که توسط شرکت گوگل توسعه داده شده است. با کمک این ابزار میتوانید قابلیت تشخیص گفتار را به برنامه‌هایتان اضافه کنید. همچنین میتوان از این ابزار برای تبدیل گفتار به متن استفاده کرد.

این ابزار interface های متعددی برای کنترل گرامر و متون دارد. با کمک API گفتار ضبط شده با متن، تطبیق داده می‌شوند و در نهایت خروجی تولید میشود.

Bit و dev

Bit‌ یکی از بهترین ابزارهای جاوا اسکریپت است که به شما این امکان را میدهد که به راحتی component‌ ها را از کد اصلی‌تان استخراج کنید و آن‌ها را در قالب یک library‌ در bit.dev منتشر کنید.

Bit قابلیت نسخه بندی(ورژن بندی) component‌ها را دارد. در نهایت وقتی component‌ شما آماده شود و بخواهید آن را منتشر کنید، bit در یک محیط ایزوله، پروژه را میسازد و تست می‌کند تا مطمئن شود component‌ شما قابلیت استفاده مجدد را دارد و هیچ وابستگی به کد اصلی ندارد. (به این معنی که خارج از کد اصلی شما و در کدهای دیگر قابل استفاده است)

پس برای بهبود همکاری در تیم و به حداکثر رساندن کدهایی با قابلیت استفاده مجدد و افزایش maintainace‌ حتما از این ابزار استفاده کنید.

Bit از react, reactای که با typescript‌ نوشته شده است، vue، angular‌ و… پشتیبانی میکند. در تصویر زیر میتوانید بهتر متوجه کارکرد این ابزار شوید:

 

ابزارهای front end جاوا اسکریپت

Grunt

grunt اینطور توصیف شده است: در یک کلام اتوماتیک سازی. بله شما برای اینکه از دست کارهای روزمره و تکراری یک پروژه خلاص شوید باید به یک task runner‌ پناه ببرید.

اما از میان task runner های موجود، چرا توصیه می‌کنیم Grunt‌ را انتخاب کنید؟ Grunt از پشتیبانی قوی برخوردار است پس اگر به مشکل برخوردید اصلا جای نگرانی نیست. از طرفی این task runner‌ به یاری ecosystem‌ قوی‌ای که دارد، هر روز در حال پیشرفت و توسعه است. در نهایت اغراق نیست اگر بگویم با کمک صدها plugin‌ که با کمک grunt‌ ساخته شده‌اند، میتوانید هر کاری را به صورت اتوماتیک و بدون دغدغه انجام دهید.

اما از نظر من بهترین ویژگی Grunt‌ این است که نه تنها شما را محدود نمیکند بلکه دست شما را به اندازه‌ی تمام نیازهایتان و توانایی‌هاتان باز میگذارد. پس اگر نیاز به پلاگینی دارید که تابه‌حال ساخته نشده‌است، بسم الله. این گوی و این میدان. پلاگین خودتان را بسازید و آن را منتشر کنید.

Sass

Sass یک راه معروف برای گسترش کدهای css است. تیم توسعه دهنده آن چیزی بالغ بر ۱۳ سال است که در حال پشتیبانی و گسترش sass هستند. همچنین جامعه زیادی از برنامه نویسان front end از sass‌ استفاده می‌کنند و فریمورک‌های زیادی را با کمک آن گسترش داده‌اند(مثل compass, Bourbon و susy ). به همین دلیل مشکلی در استفاده از آن نخواهید داشت.

Sass‌ این امکان را به شما میدهد که عملکرد کدهای css‌ خود را با افزودن مفاهیمی مثل variables, inheritance و … افزایش دهید.

chart js

یک ابزار رایگان و open-source است که این امکان را به شما میدهد تا انواع نمودار را به برنامه خود اضافه کنید. برای دیدن نمودارهایی که در اختیار شما قرار میدهد، حتما به قسمت samples‌ در سایت رجوع کنید.

در ورژن جدید chart.js از انیمیشن هم استفاده شده است در نتیجه شما میتوانید نمودارهای متحرک داشته باشید. این ابزار منطبق با html5 نوشته شده‌اند و کاملا responsive‌ هستند.

alertify js

با کمک این ابزار میتوانید باکس‌های دیالوگ یا notification جذابی به وبسایت خود اضافه کنید. هر چند در خود سایت مثال‌هایی برای notification رایج وجود دارد، اما شما میتوانید موارد دیگری را با تم‌های متنوع، مطابق با نیازتان ایجاد و از آن استفاده کنید.

مورد بسیار مهم اینکه گزینه RTL در این ابزار قرار دارد پس ما ایرانی‌ها نیز میتوانیم بدون نگرانی درباره بهم ریختگی آیتم‌ها در صفحه و مواردی از این قبیل، از Alertify استفاده کنیم.

Jasmine

Jasmine یک محیط تست کد بر اساس رفتار است(behavior-driven‌). این ابزار بر اساس جاوا اسکریپت نوشته شده‌است و هیچ وابستگی به سایر فریمورک‌های جاوا اسکریپت ندارد.

سینتکس آن بسیار قابل فهم است و به راحتی میتوانید از آن استفاده کنید. در نهایت برای شما امکان اجرای تست هم در مرورگر و هم در nodejs را فراهم میکند.

Vetur

یک افزونه رسمی برای vs code‌ است که با کمک زبان vue  نوشته شده است. این ابزار مواردی مثل چک کردن خطاها، hilight‌ کردن خطوط کد، تکمیل کردن کد به صورت خودکار(auto completion )،‌ دیباگ کردن کد و… را در اختیار شما قرار میدهد.

دقت کنید برای نصب و استفاده از این افزونه، مطمئن شوید که از سایر افزونه‌های vue‌ استفاده نمیکنید. در غیر این صورت ممکن است این افزونه‌ها با هم تداخل پیدا کنند و دردسرساز شوند.

ابزارهای توسعه فرانت اند - ابزارهای جاوا اسکریپت

Chrome developer tools

Chrome developer tools‌ شامل ابزاری است که در مروگر کروم تعبیه شده است. با کمک این ابزار میتوانید جزئیات مختلف در وبسایت‌ها را در مرورگر، بدون بررسی کد در IDE‌، بررسی کنید. این کار به پروسه توسعه نرم افزار و دیباگ کردن آن کمک میکند.

از دیباگ کردن صحبت کردیم. شما با بررسی مقدار متغییرها و روند تغییر آن‌ها میتوانید از صحت کد و عملکردش اطمینان حاصل کنید.  به علاوه این ابزار اطلاعاتی درباره css صفحات، سرعت لود شدن صفحه، مصرف حافظه و اطلاعاتی از این قبیل را در اختیار شما قرار میدهد.

کلام پایانی

در این مقاله تمام سعی‌ام بر این بود که کاربردی‌ترین ابزارهای فرانت اند و بهترین ابزارهای جاوا اسکریپت را خدمتتان معرفی کنم. امیدوارم از این ابزار در توسعه نرم‌افزارهاتان استفاده کنید و با این کار کیفیت و سرعت توسعه محصول را افزایش دهید.

اگر سوال یا نظری درباره ابزارهای معرفی شده و کارکردشان دارید، با من و سایر خوانندگان این مقاله در میان بگذارید. حتما به سوالات شما پاسخ خواهیم داد. در ضمن اگر از ابزار کاربردی برای توسعه برنامه های فرانت اند خود استفاده میکنید، لطفا آن ابزار را به ما معرفی کنید.

برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و دوره‌های آموزشی و مطالب مختلف به روز ما، در کانال تلگرام ‌چ‌ یاب عضو شوید.

منابع:

مهندس کامپیوتر👩‍💻 | علاقه‌مند به برنامه نویسی💻| دیجیتال مارکتینگ📱| بسکتبال🏀| تولید محتوا🖋