در این پست از سایت چیاب قصد داریم شما را با مفهومی به نام RSS آشنا کنیم؛ دیگر نیازی نیست روزانه به وبسایتهای مورد علاقهی خود سر بزنید، بلکه مطالب جدید این وبسایتها را میتوانید در سیستم خود داشته باشید. با ما همراه باشید…
فید RSS چیست؟
RSS مخفف Really Simple Syndication است. یک متد ساده و استانداردسازی شده ی توزیع محتوا است؛ بدین صورت که به شما کمک میکند که به مطالب وبلاگها، سایتها و شبکههای اجتماعی مورد علاقهی خود را به صورت کاملا به روز دسترسی داشته باشید. به جای بازدید از سایتها برای یافتن پستهای جدید و یا درخواست اطلاعرسانی سایت هنگام ارسال پستهای جدید، فید RSS در یک وب سایت را پیدا کنید و پستهای جدید را در آن فید پیگیری کنید.
RSS روشی برای نویسندگان سایت است که notification یا اعلانهای مربوط به محتوای جدید خود در وب سایت را، منتشر کنند. این محتوا میتواند شامل پستهای وبلاگ، گزارشات هواشناسی و پادکستها باشد.
برای انتشار این اعلانها، نویسندهی وب سایت یک فایل متنی با پسوند XML برای فید RSS ایجاد میکند که حاوی عنوان، توضیح و لینک برای هر پست سایت است. سپس، نویسندهی وب سایت از این فایل XML استفاده میکند تا یک خوراک یا فید RSS به وب سایت اضافه کند. فایل XML به طور خودکار محتوای جدید را همگام سازی میکند و به فرمتی ذخیره میکند که قابلیت نمایش در هر RSS خوانی را داشته باشد.
هنگامی که بازدید کنندگان وب سایت مشترک این فید RSS شوند، محتواهای جدید وب سایت را در یک RSS خوان دریافت و مطالعه میکنند. این RSS خوانها محتوای چندین پروندهی XML را جمعآوری میکنند، اطلاعات را سازمان دهی میکنند و محتوای موجود را در یک برنامه نمایش میدهند.
در زیر چند مثال از کاربرد این مفهوم آمده است:
- مباحثات موجود در صفحات وب و فروم ها را بدون نیاز به مراجعه به آن صفحه دنبال کنید!
- غذای خوشمزه وبلاگ نویسان مورد علاقه خود را به روز دریافت کنید و دستور العملها را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
- جریان اخبار محلی، ملی و بینالمللی از منابع مختلف را دریافت کنید.
فید RSS کجا یافت میشود؟
برای پیدا کردن این فید در وب سایت، در صفحهی اصلی سایت یا همان خانه جستجو کنید. برخی سایتها فید RSS را توسط یک دکمهی نارنجی رنگ نشان میدهند که حاوی کلماتی مانند RSS و XML است. همهی آیکونهای نمایشدهندهی این فید به یک شکل نیستند و در رنگها و سایزهای مختلفی نمایش داده میشوند.
برخی سایتها لیستی از فیدهای RSS به کاربر پیشنهاد میکنند که این لیست حاوی عناوین مختلفی از سایتهاست.
[box type=”note” align=”alignright” class=”” width=””]اگر وبسایت با وردپرس ایجاد شده است، با اضافه کردن /feed/ به انتهای آدرس سایت میتوانید به فید RSS سایت دسترسی داشته باشید.[/box]
ممکن است لینک مربوط به فید مشابه موارد گفته شده، در سایت موجود نباشد؛ لذا میتوانید با استفاده از روشی که در ادامه گفته میشود به لینک فید RSS دسترسی داشته باشید.
مراحل به دست آوردن لینک فید RSS به صورت زیر میباشد:
۱- ابتدا با استفاده از مرورگر مدنظر خود، سایت مورد نظرتان را باز کنید.
۲- در صفحهی بازشده، کلیک راست کرده و سپس گزینهی View page source را انتخاب کنید.
۳- سپس در صفحهای که بازشده مانند عکس ذیل به منوی تنظیمات مرورگر بروید و سپس گزینهی find یا find in this page را انتخاب کنید.
۴- کلمهی RSS را جستجو کنید.
۵- لینک مربوط به فید rss را که در نتایج مربوط به جستجو مشخص شده است، کپی کنید.
۶- از این لینک در RSS خوان استفاده کنید.
RSS خوان چیست و چگونه کار میکند؟
به RSS خوان، همانند صندوق ورودی ایمیل خود نگاه کنید. وقتی که مشترک فید یک وب سایت میشوید، RSS خوان محتوای آن وب سایت را نمایش میدهد. برای خواندن و دیدن محتواها میتوانید از این RSS خوان استفاده کنید بجای اینکه مستقیما به سایت موردنظر بروید. هنگامی که یک محتوای جدید را در RSS خوان مشاهده کنید؛ آن پست به عنوان خوانده شده نشانگذاری میشود.
RSS خوانهای متفاوت و متنوعی موجود است. اگر شما ترجیح میدهید که پستهای اخبار و وبلاگها را در مرورگر و به صورت آنلاین دریافت و مشاهده کنید از سایتهای آنلاین و رایگان مخصوص این کار مانند سایت feedly استفاده کنید، در غیر این صورت اگر مایل هستید برنامهای تحت ویندوز برای این کار داشته باشید میتوانید از نرمافزار feeddemon استفاده کنید.
برای ورود به سایت feedly و استفاده از آن تنها چیزی که لازم دارید یک اکانت یا حساب کاربری گوگل است.
در ادامه روش دسترسی به فیدها با استفاده از RSS خوان feedly را فرا میگیرید:
(در اینجا از مرورگر فایرفاکس استفاده کردهایم؛ که در پست “جدال مرورگرها!” نیز جزو لیست برترین مرورگرها است. همچنین میتوانید پست “Extension یا Add ons مرورگر چیست و چگونه نصب میشود؟” را مشاهده نمایید و سپس به دنبال افزونهای برای فایرفاکس جهت سهولت در خواندن فید RSS بگردید.)
۱- لینکی را که در مراحل پیشین کپی کردهاید در این صفحه وارد کنید.
۲- سپس در صفحهای که مشابه عکس بالا است گزینهی follow را انتخاب کنید.
۳-گزینهی new feed را انتخاب کنید و یک نام مرتبط برای این فید وارد کنید.
۴- create را انتخاب کنید.
۵- فیدهایی که ذخیره کردهاید از طریق منوی سمت چپ سایت در دسترس هستند و میتوانید هرکدام که مایل هستید را انتخاب کنید.
۶- مشابه عکس فوق، میتوانید محتواهایی که علاقمند هستید را ذخیره کنید و یا در لیستی که بعدا میخواهید مطالعه کنید، بگذارید.
کاهش مصرف اینترنت با استفاده از خواندن فیدها
همانطور که میدانید، با هر بار باز کردن هر وبسایتی، مقداری از حجم اینترنت شما نیز جهت بارگذاری صفحات وب کاسته میشود. هرچه سایز صفحه ای که در حال بررسی آن هستید بیشتر باشد، حجم بیشتری از اینترنت صرف بارگذاری و لود آن صفحه میشود. اگر شما از آن دسته کاربرانی هستید که روزانه علاقهمندید از آخرین پست های یک سایت به خصوص با خبر شوید و در کنار آن حجم اینترنتتان هم برایتان مهم هست، با استفاده از rss میتوانید هرروز از آخرین مطالب منتشر شده در وبسایت مورد علاقه خودتان با خبر شوید، بی آنکه حجمی از شما کاسته شود و یا مجبور باشید حتما مستقیما به آن سایت مراجعه کنید.
چندکلام با چ یاب:
امیدواریم که این پست برای شما مفید واقع شده باشد و با مفهوم RSS و نحوهی استفاده از آن آشنا شده باشید.
استفاده از این فید بسیار ساده و کاربردی است و میتوانید به راحتی و بدون مراجعه به صفحات موردنظر روزانه تمام مطالب آنها را مطالعه کنید و در وقت خود صرفه جویی کنید؛ همچنین با این کار میتوانید مطالب را دسته بندی کرده و به راحتی و یکجا به همهی مطالب دسترسی داشته باشید.
منتظر نظرات، انتقادات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم…
برای مطلع شدن از آخرین مطالب ما و همچنین دسترسی به موضوعات بیشتر، میتوانید در کانال تلگرام چیاب عضو شوید.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها