21 ویژگی گوگل کروم که نمی‌دانستید!

مرورگرها به ما کمک می‌کنند که به دنیای شگفت انگیز وب دسترسی داشته باشیم اما به هیچ وجه این نرم‌افزارها را دست کم نگیرید. مرورگـرها چیزی فراتر از یک نرم‌افزار معمولی هستند. مرورگرها را می‌توان نوعی سیستم عامل در نظر گرفت که بر روی اینترنت عمل می‌کنند و شاید بتوان گفت مرورگری مانند گوگل کروم در مقایسه با سیستم عامل کروم (سیستم عامل جدید که توسط گوگل توسعه داده شده است) از نظرشیوه عملکرد در حوزه خود تفاوت چندانی ندارد.

در حالی که همچنان بحث‌ها در خصوص انتخاب بهترین مرورگر ادامه دارد احتمالاً شما هم با من موافق هستید که یک چیز خاص درون مرورگــر زیبا و انعطاف پذیر گوگل کروم وجود دارد که آن را نسبت به سایر رقیبانش متمایز می‌کند و شاید دلیل اینکه اغلب کاربران اینترنت از این مرورگر استفاده می‌کنند نیز همین باشد. ومطمئناً این آمار پایان کار گوگل کروم در این زمینه نیست.

بصورت دقیق‌تر از دلایل محبوبیت این مرورگر‌ می‌توان به رابط کاربری ساده وجذاب آن و دامنه وسیع اکستنشن‌های آن اشاره کرد اما این‌ها تنها تعداد کمی از عوامل ‍پرطرفدار بودن این مرورگر هستند و ویژگی‌های دیگری نیز در دل این مرورگر وجود دارند که ممکن است تاکنون چیزی درباره آن‌ها نشنیده باشید به همین خاطر در این مقاله فهرستی از ترفندها و قابلیت‌هایی را به شما معرفی خواهیم کرد که در صورت آگاه شدن از آن‌ها بیشتر به این مرورگـر علاقه‌مند خواهید شد. ‍پس با چ‌یاب و معرفی 22 ویژگی کمتر شناخته شده گوگل کروم همراه باشید.

با حالت ناشناس ردی از خود به جا نگذارید

ویژگی های گوگل کروم

گاهی با  افرادی روبه‌رو می‌شوم که هیچ اطلاعی از این قابلیت ندارند و این بسیار برای من جای تعجب دارد چرا که این ویژگی گوگل کروم بسیار کاربردی است؛ برای مثال فرض کنید می‌خواهید برای یکی از اعضای خانواده‌تان از طریق اینترنت هدیه‌ای خریداری کنید به شکلی که هیچ اثری از این خرید در مرورگر شما باقی نماند، برای اینکار بهترین راه استفاده از حالت ناشناس است.

وقتی شما از حالت ناشناس یا Incognite mode استفاده می‌کنید هیچ کوکی یا تاریخچه‌ای از فعالیت شما در مرورگر باقی نخواهد ماند. همچنین باید به این نکته هم توجه کنید که استفاده از این حالت مانع از دسترسی وبسایت‌ها به فعالیت شما نمی‌شود؛ بطور ساده‌تر آن‌ها همچنان به آی پی شما دسترسی خواهند داشت و برای جلوگیری از این امر باید از روش‌های دیگری استفاده کنید.

برای باز کردن یک زبانه در حالت ناشناس باید بر روی علامت سه نقطه در بالا و سمت راست گوگل کروم کلیک کرده و سپس بر روی گزینه incognite window New کلیک کنید. این ویژگی در نسخه‌های اندروید و آی او اس هم وجود داشته و برای دسترسی به آن باید مسیری مشابه مسیر بالا را طی کنید.

‍‍پاک کردن تاریخچه کروم

گوگـل کـروم

اگر تمایل دارید سابقه مرورگر خود را پاک کنید کافی است بر روی علامت سه نقطه در بالای صفحه کلیک کرده و از قسمت More tools گزینه Clear browsing data را انتخاب کنید (یا از طریق میانبر Ctrl+Shift+Del در ویندوز و Command+Shift+Del در مک) و این پنجره را باز کنید. در این قسمت می‌توانید بسته به نیازتان برحسب تاریخ و یا نوع مختلف داده اقدام به پاک کردن فعالیت (های) خود کنید؛ برای مثال می‌توانید فقط کوکی‌های هفته گذشته و یا دانلودهای امروز را پاک کنید و یا حتی ممکن است بخواهید تمام اطلاعات اعم از رمزهای ذخیره شده، تاریخچه جستجو، کش‌ها و تمام داده‌های دیگر را بطور کامل حذف کنید.

با کروم مستقیماً در سایت‌ها به جستجو بپردازید

21 ویژگی گـوگل کـروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید

 به کمک این قابلیت می‌توانید بدون اینکه وارد سایتی بشوید به جستــجو در آن بپردازید. برای مثال به کمک این ترفند می‌توان به جای اینکه ویکیپدیا را در موتور گوگل جسـتجو کنید و پس از اینکه وارد صفحه اصلی آن شدید به جـستجوی موضوع مورد نظرتان اقدام کنید، مستقیماً از طریق کادر آدرس و جستجـوی کروم (Omnibox) که در بالای صفحه قرار دارد در وبسایت‌هایی که آن‌ها را در فهرست Search engines ثبت کرده‌اید، جستجو کنید.

برای ثبت وبسایت مورد نظرتان در این فهرست ابتدا مسیر Settings > Search engine > Manage search engines را طی کنــید (برای رفتن به بخش Settings بر روی همان آیکون سه نقطه‌ای که در بالا قرار دارد کلیـک کنـید)؛ پس از اینکه به قسمت Manage search engines رسیدید بر روی کـلید Add کلیـک کنید. و اطلاعات وبسایت مورد نظرتان را وارد کنید فقط توجه داشته باشید آدرس وبـسایت را بر اساس جستجوگر اون وبسایت وارد کــنید یعنی برای مثال وقتی شما در ویکیپدیا جستجو می‌کنید لینک جستـجو بصورت مقابل است: Wikipedia.org/wiki/…

این عبارت در خصوص سایت‌های مختلف متفاوت است و شما می‌توانید با یک جستجوی ساده این الگو را بدست آورده و حتماً باید در انتهای آن عبارت %S را وارد کنید و سایت را در این قسمت ثبت کنیــد. درست است که این کار کمی طول می‌کشد اما اگر با برخی از وبسـایت‌های وب خیلی سروکار دارید این قابـلیت می‌تواند به شما کمک کند. لازم است توجه داشته باشید که گوگل کروم خود نیز برخی از وبسایت‌هایی را که در آن به جستجو پرداخته‌اید را به این فهرست اضافه می‌کند. پس از اینکار هر گاه آدرس این وبسایت را در کادر بالای کروم وارد کنید، در انتهای این کـادر علامت کلیـد Tab را مشاهده می‌کنید که با فشردن این کلید آدرس سایـت مورد نظر در سمت چپ این کـادر ظاهر می‌شود و شما می‌توانید بدون اینـکه وارد سایتی شوید در آن به جــستجو بپردازید.

کارهای بیشتری با ‌کادر جستجو انجام دهید

21 ویژگی گوگل کروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید

از آنجا که کادر بالای گوگل کروم (omnibox) دقیقاً مانند نوار جستجوی Google عمل می‌‌کند، برخی از ترفندهای مشابه می‌توان برخی از ترفندهای موتور جستجوگر گوگل را نیز در خصوص آن انجام داد. می‌توانید بدون انجام جستجو برای حل مشکلات ریاضی و یا پرسش‌های ساده و ابتدایی یا تبدیل‌های مختلف از omnibox استفاده کنید.

راست کلیک کنید و در گوگل جستجو کنید

21 ویژگی گـوگل کـروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید

اگر همیشه در یک صفحه وب هستید و کلمه یا عبارتی را که می خواهید در مورد آن بیشتر بدانید بیابید ، Chrome گزینه جستجوی آسان و داخلی را ارائه می دهد. کلمه (های) مورد نظر خود را برجسته کنید ، کلیک راست کنید و “جستجوی Google for [word]” را انتخاب کنید. یک برگه جدید باز خواهد شد و جستجوی Google شما ظاهر می شود. اگر از Mac استفاده می کنید ، برای انجام جستجو بر روی یک کلمه برجسته کلیک کنید. از طرف دیگر ، می توانید یک کلمه یا عبارت را برجسته کنید ، سپس مستقیماً آن را به omnibox Chrome بکشید تا جستجوی وب انجام شود.

جستجوی سریع در گوشی (اندروید)

21 ویژگی گوگل کروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید

برای جستجوی یک کلمه یا عبارت در دستگاه Android ، هر کلمه یا عبارت را از طریق نگهداشتن انگشت و مشخص کردن محدوده، برجسته کنید و Chrome یک کادر جستجو برای آن اصطلاح در پایین صفحه تولید می کند. برای بازدید بیشتر از صفحه ، نوار پایین را روی صفحه بکشید یا بر روی پیوند ضربه بزنید.

جستجو در زبانه جدید

روش های زیادی برای مدیریت برگه های باز در Google Chrome وجود دارد. به عنوان مثال ، اگر جستجو را در omnibox تایپ می کنید و می خواهید نتایج را در یک برگه جداگانه باز کنید ، دکمه Alt را نگه دارید و سپس اینتر را بزنید، در نتیجه پرسش شما را در یک برگه جدید باز می کند.

جستجو برای زبانه‌های در حال اجرا

21 ویژگی گوگل کروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید

اگر تمایل دارید ده ها زبانه در یک زمان در مرورگر شما وجود داشته باشد ، می توانید به سرعت با وارد کردن نام سرویس یا URL آن در omnibox بین آنها جابجا شوید. در سایتهای پشتیبانی شده ، اعلان “تغییر به این برگه” را در سمت راست مشاهده خواهید کرد. روی آن کلیک کنید تا به آن برگه بروید.

کشیدن همزمان چندین زبانه

بیشتر افراد با قابلیت کشیدن و رها کردن برگه های Chrome در ویندوز آشنا هستند، اما ممکن است آنها ندانند که این کار با بیش از یک برگه در هر زمان هم انجام می شود. کافی است کلید Ctrl را نگه دارید و بر روی تمام زبانه های مورد نظر خود کلیک کنید و سپس می توانید آنها را به عنوان یکی حرکت دهید. اگر در Mac هستید ، کلید Command را نگه دارید.

زبانه‌ها را سنجاق کنید

21 ویژگی گوگل کروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید
اگر با تعداد زیادی برگه کار می کنید، باید موارد خاصی را باز نگه دارید و شاید بخواهید با پین کردن آنها به Chrome ، چیزی را گم نکنید. با کلیک راست روی برگه و انتخاب گزینه پین ، زبانه را پین کنید. با این کار ، زبانه به قسمت جلوی خط سوق می یابد و آن را به یک نماد کوچک تبدیل می کند که باعث صرفه جویی در فضا می شود. اکنون ، اگر Chrome را ببندید و دوباره آن را باز کنید ، زبانه های پین همچنان وجود دارند.
 

باز کردن زبانه‌هایی که بطور تصادفی بسته شده‌اند

21 ویژگی گوگل کروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید

آیا تابحال به اشتباه یک زبانه را بسته اید؟ خوشبختانه Chrome یک مرورگر بخشنده است و باعث می شود همه این موارد بازگردند. فقط روی یک برگه باز دیگر راست کلیک کرده و “باز کردن برگه بسته” را انتخاب کرده یا Control-Shift-T را فشار دهید و Chrome هر زبانه بسته شده را باز خواهد کرد. اگر یک پنجره کامل را بسته اید ، با تمام زبانه های خود ، یک پنجره جدید Chrome باز کنید و “باز کردن پنجره بسته” را انتخاب کنید.

با استفاده از دستورات کلیدی بین زبانه‌ها جابجا شوید

اگر نیاز به خواندن چیزی سریع در برگه دیگر دارید ، کلید Control (فرمان در مکینتاش) را نگه دارید و عدد 1 تا 9 را بزنید. هر شماره نشانگر یک برگه است که از شمارش از سمت چپ با 1 شروع می‌شود.

آدرس‌ها را به نوار بوکمارک‌ها بکشید

اگر خواهان دسترسی مداوم و آسان به یک تب هستید، URL را انتخاب کنید و آن را به نوار نشانکها بکشید. همچنین می توانید پیوندها را از یک صفحه وب مستقیماً در نوار نشانکها کلیک کرده و بکشید. یا URL را از خارج از Chrome بکشید و آن را به نشانک های خود اضافه کنید.

اضافه کردن لینک به دسکتاپ

21 ویژگی گوگل کروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید

Chrome همچنین یک روش برای افزودن پیوند قابل کلیک به دسکتاپ شما برای استفاده بعدی ارائه می دهد. فقط روی نماد سه نقطه ای در گوشه بالا سمت راست کلیک کرده و ابزارهای بیشتر> ایجاد میانبر را انتخاب کنید. در پنجره بازشو ، یک نام را تایپ کرده و روی ایجاد کلیک کنید. اگر مرورگر شما به زبان انگیسی است مطابق تصویر عمل کنید.

صفحات خاص با باز شدن گوگل کروم باز شوند

21 ویژگی گوگل کروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید

اگر همیشه هنگام باز کردن گوگل کروم می‌خواهید به یک صفحه ی خاص بروید، در قسمت تنظیمات ، به بخش “on startup” بروید و دایره کنار “Open a specific page or set of pages” را علامت بزنید. در آنجا می توانید صفحه جدیدی را به منوی راه اندازی یا استارتاپ مرورگر خود اضافه کنید.

به عنوان مثال ، Facebook ، Gmail و yahoo را اضافه کنید ، و هر زمان باز کردن Chrome ، این سایتها در برگه های جداگانه باز می شوند.
همچنین می توانید “Continue where you left off” را انتخاب کنید که صفحاتی که پیش از بستن از آنها استفاده میکردید در راه اندازی بعدی، باز شوند.

عکس‌ها و فایل‌های چندرسانه‌ای خود را با کروم اجرا کنید

21 ویژگی گوگل کروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید

Chrome کارهای دیگری برای سراعت بخشیدن به اعمال شما انجام می دهد. آیا تصویر یا پرونده‌ای رسانه ای دارید که می خواهید سریع بررسی کنید؟ آن را به Chrome بکشید و مرورگر تصویر را به شما نشان می دهد ، ویدیو را پخش می کند و به شما اجازه می دهد به موسیقی گوش دهید.

فایل‌های دانلود شده‌تان را در هر محلی که می‌خواهید قرار دهید

21 ویژگی گوگل کروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید

اChrome به شما این امکان را می دهد که مکان ذخیره شدن دانلودها را تعیین کنید. به settings و سپس بخش advanced بروید. پس از آن به قسمت downloads. روبروی location ، بر روی دکمه ی change کلیک کنید و مکان مدنظر خود را مشخص کنید.

مدیریت آسان رمزها با گوگل کروم

ابتدا مطمئن شوید که همگام سازی یا sync برای رایانه های شخصی روشن باشد (از حالت مهمان در دستگاه های عمومی استفاده کنید). سپس ، هنگامی که به یک وب سایت می روید و یک حساب کاربری ایجاد می کنید، Chrome یک رمزعبور پیشنهادی به شما نشان می دهد. گذرواژه‌ها در فضای ابری شما ذخیره شده و می توانید در passwords.google.com به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

تکمیل خودکار فرم‌ها برای خرید آسان‌تر

21 ویژگی گوگل کروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید

هنگام خرید آنلاین یا پر کردن فرم اطلاعات شخصی ، گاهی اوقات خوب خواهد بود که تمام اطلاعات را به راحتی در دسترس داشته باشید. خوشبختانه ، Chrome می تواند کمک کند.
در تنظیمات ،در قمست Autofill می توانید کارت های اعتباری و آدرس های خود را ذخیره کنید. هنگامی که برای خرید چیزی اقدام کنید، داده هایی که ذخیره کرده اید به طور خودکار در لیست نشان داده می شود (شما باید شماره cvv2 کارت اعتباری خود را وارد کنید). این امکان همچنین در تلفن همراه کار می کند.

مدیریت وظیفه گوگل کروم

21 ویژگی گوگل کروم که شاید با آن‌ها آشنا نباشید

احتمالا تا حالا از task manager در ویندوز استفاده کرده‌اید. مرورگر گوگل کروم نیز یک task manager دارد که برای مواقعی مناسب است که مرورگر شما کند شده است و هنگ کرده و نمی‌تواند تمام زبانه ها را به درستی نشان دهد. می‌توانید با استفاده از این امکان، تب ها را مدیریت کنید و هرکدام را که مایل هستید، ببندید.

برای دسترسی به task manager ، بر روی سه نقطه در بالا سمت راست مرورگر کلیک کنید سپس به بخش more tools بروید و پس از آن بر روی task manager کلیک کنید.(یا با استفاده از کلید ترکیبی esc + shift آن را باز کنید ) لیست زبانه های فعال را مشاهده می‌کنید و می‌توانید با کلیک بر روی هرکدام که مایل هستید، end process را بفشارید و آن زبانه به سرعت بسته خواهد شد.

کامنت

قابلیت چاپ ابری را فعال کنید

اگرچه بسیاری از کارهای زندگی اکنون از طریق صفحه نمایش لمسی قابل انجام است ، اما گاهی اوقات شما نیاز دارید که یک کاغذ را نگه دارید. Google Cloud Print به شما امکان چاپ با استفاده از هر چاپگر متصل را می دهد.

اگر یک چاپگر قدیمی دارید، می توانید آن را به رایانه ای که Chrome روی آن نصب شده است وصل کنید و  به همان حساب Google خود وارد شوید ، سپس آن را به Cloud Printing وصل کنید.

برای تنظیم چاپگر خود ، در مرورگر Chrome رایانه مربوطه ، به بخش settings بروید سپس در قسمت advanced بر روی printing کلیک کنید. سپس Google Cloud Print را انتخاب کنید. سپس از بخش manage cloud print devices ، می‌توانید پرینترها را اضافه و حذف کنید. تمام اسناد پرینت شده به عنوان فایل PDF در حساب گوگل درایو شما ذخیره می‌شوند. اگر مایل هستید با گوگل درایو آشنا شوید؛ محتوای راهنمای سریع گوگل درایو ؛ از ثبت نام تا به اشتراک گذاری فایل ها ! می‌تواند برای شما بسیار مفید باشد.

چندکلام با چ یاب:

در این پست تلاش کردیم مهم‌ترین و بهترین نکات مرورگر گوگل کروم را به شما آموزش دهیم. امیدوارم که مورد استفاده ی شما عزیزان قرار گرفته باشد. اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید با ما در میان بگذارید. همچنین منتظر شنیدن نظرات و پیشنهاداتتان هستیم.

راستی!

جهت اطلاع از آخرین اخبار و آموزش های ما می‌توانید در کانال تلگرام چ یاب عضو شوید.

    

منابع:

pcmag

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
اسکرول به بالا