آموزش ساخت تایپوگرافی در ایلاستریتور با سبک Retro + ایبوک رایگان

آموزش تایپوگرافی سبک retro

خیلی از آموزش‌های تایپوگرافی در ایلاستریتور به صورتی هستند که متن ثابتی نیاز دارند و سپس تغییرات روی آن متن انجام میشود و برای درست کردن یک تایپوگرافی جدید باید دیزاین از اول انجام شود ولی در این آموزش تایپوگرافی را انجام خواهیم داد و آن را به صورت یک Style ذخیره خواهیم کرد تا بتوانید از آن برای هر متن دلخواه با فونت دلخواه خود استفاده کنید؛ با ما همراه باشید.

جزییات آموزش تایپوگرافی با سبک Retro:

  • نرم‌افزار: ادوبی ایلاستریتور
  • ابزارها و تکنیک‌های استفاده شده: Appearance panel,Graphic Style panel,Retro typography
  • درجه پیچیدگی: آسان
  • زمان تخمین‌زده شده تقریبی: نیم ساعت

افکتی که قرار است در این آموزش با هم یاد بگیریم افکتی است به سبک Retro یا نوشته‌های قدیمی و سه بعدی که از آن میتوان در جاهای مختلفی مانند بیلبورد های تبلیغاتی و یا پوسترها استفاده کرد.

قدم اول، ساخت پروژه و متن اولیه

کارمان را با ساخت یک پروژه جدید در نرم افزار ایلاستریتور آغاز میکنیم. اندازه پروژه دلخواه و مد رنگی آن RGB است. پس از ساخت پروژه مستطیلی به اندازه صفحه بکشید و رنگ آن را f16975 بگذارید.

با استفاده از ابزار (Type tool (T یک حرف دلخواه بنویسید و فونت دلخواه خود را نیز برای آن انتخاب کـنید. دراین آموزش از حرف A و فونت Montserrat استفاده شده است.

قدم دوم، Stroke

ابتدا باید Fill پیش فرض حرفی که نوشته اید را حذف کنـید سپس در پنل Appearance از دکمه‌های پایین پنل گزینه New Stroke را انتخاب کرده و Stroke ای سفید رنگ و اندازه ۵ برای حرف خود بسازید.

دوره های اموزشی برنامه نویسی

یکی از قابلیت های فوق العاده پنل Appearance این است که میتوانید برای یک عنصر دلخواه به هر تعداد که میخواهید Fill و Stroke جداگانه با مشخصات دلخواه بسازید. (جهت یادآوری، Fill رنگ درونی هر عنصر و Stroke خطی است که دور تا دور عنصر را فرا میگیرد)
مانند قسمت قبل Stroke جدیدی برای حرف خود بسازید و رنگ آن را به ۲۹۳۴۵۴ تغییر دهید و در پنل Appearance با موس آن را به زیر Stroke قبلی بکشید.

برای هر Stroke و Fill میتوانید افکت و تنظیمات جداگانه ای را اعمال کرد. Stroke ای را که در مرحله قبل ساختید انتخاب کرده و مانند شکل زیر پنجره افکت Transform را برای آن باز کنـید.

در قسمت Move هر دو گزینه را به ۱ پیکسل افزایش دهید و در قسمت Copies هم عدد ۲۰ را وارد کنیـد تا Stroke شما ۲۰ بار کپی شود و یک افکت سه بعدی برای حرف درست کند.

قدم سوم، Fill و سایه تایپوگرافی

حالا باید درون حرف را رنگ آمیزی کنیم. در پنل Appearance این بار یک Fill جدید بسازید و رنگ آن را به ۳۹a4be تغییر دهید. این لایه باید زیر دو لایه Stroke قبلی قرار گیرد.

لایه Fill دیگری بسازید و آن را زیر لایه آبی رنگی که در مرحله قبل ساختید بیاورید و رنگ آن را به مشکی تغییر دهید و در پنل Transparency نیز opacity آن را به ۲۰ درصد کاهش دهید. این لایه قرار است سایه حرف را درست کند.

برای این لایه مشکی پنجره Transform را باز کنید و تغییرات مورد نظر را مانند شکل زیر اعمال کـنید تا در نهایت سایه حرف درست شود.

اگر دقت کنـید درحال حاضر سایه و حرف در امتداد دقیق یکدیگر نیستند. برای رفع این مشکل منوی Offset Path را باز کنیـد.

مقدار Offset را به ۳ پیکسل تغییر دهید و ok کنید. این کار باعث میشود سایه کمی بزرگتر شود و در امتداد Stroke حرف قرار گیرد.

کامنت

قدم چهارم، افکت 

این فایل افکت نقطه‌ای را دانلود کرده و در نرم افزار ایلاستریتور باز کـنید. دو مورد دلخواه از آن را کپی کرده و به صفحه پروژه خودمان بیاورید و سپس آن ها را وارد Swatches panel کنیـد. (جداگانه روی آن ها کلیک کرده و در پنل Swatch گزینه Add new swatch را بزنید تا به لیست حاضر اضافه شوند)

در پنل Appearance لایه Fill جدیدی بسازید و آن را با از پنل Swatches یکی از افکت های نقطه‌ای که آورده اید پر کـنید.

در پنل Transparency نوع آن را به Soft Light تغییر دهید تا با لایه‌ی آبی زیرین خودش تا حدودی ترکیب شود.

قدم پنجم، پس‌زمینه و ذخیره استایل

یک لایه Fill برای مستطیل صورتی رنگ پس زمینه بسازید و آن را با افکت نقطه‌ای دیگر پر کرده و Opacity آن را به ۳۰ درصد کاهش دهید.

برای ذخیره کردن استایل تایپوگرافی در ایلاستریتور ، ابتدا روی حرف کلیک کرده سپس پنل Graphic Styles را باز کرده و از دکمه‌های پایین پنل گزینه New را انتخاب کنـید تا استایل شما به عنوان یک استایل جدید ذخیره شود.

حالا میتوانید هر متن دلخواهی را که خواستید با هر فونت دلخواه بنویسید و سپس از همان پنل Graphic Styles استایل مورد نظر خود را انتخاب کنیـد تا تایپوگرافی خود را بسازید.
یک بار دیزاین کنـید و هر تعداد بار که خواستید استفاده کنیـد!

آموزش ساخت تایپوگرافی در ایلاستریتور قابل ویرایش با سبک قدیمی Retro دراینجا به پایان میرسد. حالا که روش ساخت آن‌ها را یاد گرفته‌اید میتوانید هر نوع تایپوگرافی دلخواد دیگری را با همین سبک انجام دهید و از آنها استفاده کنیـد.
اگر این آموزش را دنبال کردید نتیجه کارتان را با ما به اشتراک بگذارید! همچنین سوالات و انتقادات و پیشنهادتان برای این آموزش و آموزش‌های دیگر را هم حتما با ما درمیان بگذارید.

لیسانس مهندسی کامپیوتر 💻| علاقه مند به دیزاین 🎨، فیلم🎬، کتاب 📚و موسیقی 🎵