چرا باید از گوگل بترسیم؟!

تمام اطلاعاتی که گوگل از ما میداند

ترس و وحشت از امنیت اطلاعات شخصی و حفظ آنها همواره یکی از اصلی‌ترین و حیاتی‌ترین دغدغه کاربران اینترنتی بوده است. پاسخ سوالاتی مانند: آیا واقعا ما تحت کنترل هستیم؟ آیا فرد یا افرادی تمام اطلاعات ما را دارند؟ آیا ما وسیله‌ای برای بازاریابی غول‌های اینترنت هستیم؟ و سوالاتی از این قبیل همواره با جواب‌هایی کلی، همراه با ترس و صرفا حدس و گمان پاسخ داده شده است.

در این مطلب؛

  • به بررسی کامل اطلاعاتی که به گوگل تقدیم میکنید میپردازیم.
  • روش‌هایی برای حذف تاریخچه زندگی آنلاین‌تان را بررسی میکنیم.
  • از اهمیت بالای اطلاعات شخصی‌ صحبت میکنیم.
  • به طور کلی، دید جدیدی نسبت به امنیت اطلاعات خود کسب میکنید.
  • احتمال قوی تصمیم خواهید گرفت کمتر از گوگل استفاده کنید.
  • و دلیل اهمیت و جنگ بر سر بدست‌آوردن دیتا را متوجه خواهید شد.

وقتی همواره در حال خدمت‌رسانی به غول‌های تکنولوژی هستیم!

امنیت اطلاعات cheyab.ir

استفاده از اطلاعات شخصی ما فراتر از چیزی است که اکثر کاربران اینترنتی تصور میکنند. در ادامه به بررسی چند مورد از مهمترین مواردی که گوگل با رضایت و یا بدون رضایت خودمان از اطلاعات شخصی ما خبر دارد میپردازیم، پس آماده شگفت‌زده شدن باشید:

گوگل دقیقا میداند کجا بودید، کجا هستید، و کجا خواهید رفت!

گوگل چه چیزهایی از ما میداند؟

در صورتی که ردیابی موقعیت شما روشن باشد، گوگل همواره به ضبط و ذخیره‌سازی محلی که در آن حضور دارید میپردازد. وقتی که لوکیشن خود را روشن میکنید، دقیقا هر دفعه به گوگل اطلاع میدهید که در چه مکانی قرار دارید، و خوب اگر از گوگل مپس یا حتی waze هم استفاده کنید، اطلاعات درجه یک بیشتری تقدیم گوگل میکنید، چرا که مکانی که در آینده قصد رفتن به آنجا دارید هم به گوگل اطلاع میدهید.

 برای اینکه آمار دقیق و تایم‌لاین موقعیت‌های خود را بررسی کنید، میتوانید لینک زیر را بررسی کنید :

دوره های اموزشی برنامه نویسی

https://www.google.com/maps/timeline

گوگل دقیقا میداند که چطور باید به شما تبلیغ کند

تبلیغات منحصر به فرد گوگل

گوگل با استفاده از اطلاعات منحصر به فرد شما، مانند: سن، جنسیت، تفریحات، موقعیت جغرافیایی، علایق، رابطه‌های عاطفی و دوستانه‌ای که دارید، موقعیت شغلی، وزن ( خیلی سخت است که بگوییم جمله رو به رو را تا به حال سرچ نکرده اید! : “چطوری ۱۰ کیلو کم کنم!”  این دقیقا همان موضوع مورد نظر ماست… ) و … ، یک پروفایل اختصاصی برای نمایش دادن تبلیغات به شما میسازد.

اگر به این مورد شک دارید یک امتحان ساده انجام دهید، ابتدا در مورد یک محصول سرچ کنید، سپس تبلیغات آن محصولی که به دنبالش بودید را در صفحات دیگری که هستید ( تبلیغات گوگل ) ببینید!

قبول کردن این نکته سخت است، اما چاره ای نیست، شما هم با دیدن لینک رو به رو متوجه همه‌چیز خواهید کرد :

https://www.google.com/settings/ads/

گوگل از تمام برنامه‌هایی که استفاده میکنید با خبر است

اطلاعاتی که برنامه های گوگل میدهیم

گوگل با فروشگاه خود، یعنی گوگل استور، آماری کامل از تمام اطلاعات اپلیکیشن های نصب شده شما دارد. به این صورت که دقیقا چقدر، کی و کجا از این برنامه‌ها استفاده میکنند، حتی توانایی اینکه اطلاعاتی مانند با چه کسی و با چه کشورهایی در فیسبوک  از این نرم‌افزارها استفاده میکنید چندان دور از انتظار نیست، چرا که اکثر برنامه‌ها قابلیت ثبت نام و ورود با فیسبوک را هم دارند و این خود همچنان کمک بسزایی به گوگل در بدست‌آوردن اطلاعات شما میکند.

برای مشاهده تمام این اطلاعات، لینک زیر را بررسی کنید:

https://security.google.com/settings/security/permissions

گوگل کاملا درجریان ویدیو‌هایی که مشاهده کردید هست

اطلاعاتی که یوتوب از ما ذخیره میکند

کم کم در حال نزدیک شدن به قسمت‌های ترسناک داستان هستیم! گوگل تمام تاریخچه فعالیت‌های شما در یوتوب را هم ذخیره میکند. اطلاعاتی مثل تخمین اینکه دقیقا چه زمانی شما وارد رابطه خواهید شد، چه زمانی بچه‌دار خواهید شد و یا حتی اینکه مسلمان هستید یا مسیحی، برای گوگل احتمالا مانند آب خوردن باشد. چرا که همه‌چیز را به صورت ناخودآگاه، آن هم با سرچ‌کردن چیزهایی که به دنبال آن هستیم در یوتوب در اختیار گوگل قرار میدهیم.

از طریق لینک زیر تمام فعالیت‌های اخیرتان در گوگل را میتوانید مدیریت و مشاهده کنید :

https://www.youtube.com/feed/history/search_history

گوگل به طور غیر مستقیم عاشق میکروفون و وبکم شماست!

آیا گوگل امن است؟

عجیب اما واقعی. طبیعتا هیچکس دوست ندارد همیشه به نوعی تحت کنترل باشد، اما ما مدت‌ها پیش این اجازه را به اپلیکیشن هایی که نصب کرده‌ایم دادیم و همچنان هم به این مورد دقت نمیکنیم. هر نرم‌افزاری که نصب میکنید، معمولا قبل از نصب هشداری مبنی بر اطلاعاتی که از شما در ازای نصب برنامه دریافت میکنند به شما میدهند، اما تعداد کسانی که حتی به خواندن این اطلاعات بپردازند، واقعا انگشت شمارند.

در نتیجه برنامه‌های گوگل استور هم از این جریان جدا نیستند. پس وقتی برنامه‌ای نصب میکنید و اجازه دسترسی آنها به وبکم و میکروفون! خود را میدهید، در آینده حق هیچگونه اعتراضی نخواهید داشت، چرا که خشت اول را کج گذاشته‌اید.

و اما احتمالا ترسناک‌ ترین مورد؛ تاریخچه جستجوی شما!

نتایج جستجو

گوگل، تمام جستجوهایی که از ابتدای فعالیتتان در فضای وب، تا به کنون انجام داده‌اید را به طور کامل در اختیار دارد. این بدین معنی است که گوگل هر جستجویی را که با هر دستگاهی، چه تلفن‌های همراه چه لپتاپ، انجام داده‌اید، به طور کامل ذخیره میکند.

احتمال قوی شماهم مانند اکثر جامعه تصور میکنید با پاک کردن تاریخچه مرورگرتان همه‌چیز تمام شده‌است و دیگر ردی از شما باقی نمانده است، اما دقیقا برعکس این مورد صادق است! هیچ چیز تقریبا هیچوقت پاک نمیشود، اگرچه از طریق لینک زیر میتوانید به تمام جستجوهایی که انجام داده اید دسترسی داشته باشید و آنها را پاک کنید، اما در ادامه خواهیم گفت که حتی این مورد هم راه حل نهایی نیست و نمی‌تواند خیالتان را راحت کند. ماهم مثل شما آرزو میکنیم ای کاش حداقل جستجوهای گذشته خودمان را میتوانستیم پاک کنیم!

https://myactivity.google.com/myactivity

 اطلاعاتی که گوگل از شما دارد، میلیون‌ها کلمه است!

 

 

نکته‌ی بسیار جالب در اینجا اینست که در صورت علاقه، میتوانید تمام چیزی که گوگل از شما میداند را به طور رایگان دانلود کنید. اگرچه نمیتوان به صورت قطعی منکر استفاده یا عدم استفاده گوگل از اطلاعات شخصی کاربران شد، اما صداقت گوگل همواره قابل تحسین است.

با استفاده از لینکی که در ادامه در اختیارتان قرار میدهیم، میتوانید مواردی مانند:

  • تمام بوکمارک‌ها
  • تمام ایمیل های ورودی و خروجی
  • لیست مخاطبین
  • فایل‌های گوگل درایو
  • تمام محیط‌ها و مکان‌هایی که سرچ کرده‌اید
  • تمام اطلاعاتی که در بالاتر درموردشان صحبت کردیم
  • تمام تصاویری که با گوشی همراه خود گرفتید
  • تمام تصاویری که سرچ یا ذخیره کردید
  • کسب و کارهایی که از آنها خرید کرده‌اید
  • اطلاعات تقویم گوگل
  • تمام اخبار و مقالاتی که مطالعه و بررسی کردید
  • تمام ویدیوهایی که مشاهده یا سرچ کردید
  • اطلاعات اکانت google hangout
  • تاریخچه موقعیت جغرافیایی
  • لیستی از موزیک‌هایی که گوش میکنید
  • کتاب‌های گوگلی که خریداری کرده‌اید
  • تعداد قدم‌هایی که هر روز طی کرده‌اید
  • دستگاه‌هایی که مالکشان هستید
  • صفحاتی که به اشتراک گذاشته‌اید
  • و به احتمال قوی صدها مورد دیگر…

را به طور کامل دراختیار داشته باشید. حجم این فایل، چیزی بین ۳ الی ۵ گیگ است، که مطمئنا همچنان نمیتوان گفت تمام اطلاعاتی است که گوگل از شما دارد…

پیشنهاد میکنیم حتما برای یکبار هم که شده این مورد را دانلود و بررسی کنید، به احتمال قوی شما هم از حجم وسیعی از اطلاعاتی که تاکنون حتی بدون اینکه بدانید به گوگل میداده‌اید شگفت زده خواهید شد. برای دریافت تمام اطلاعات خود، از این لینک استفاده کنید:

https://takeout.google.com/settings/takeout?pli=1

متاسفیم، راهی برای پاک‌کردن اطلاعاتتان وجود ندارد!

چگونه اطلاعات گوگل خود را پاک کنیم؟

با دانلود اطلاعات کامل خود از لینک بالا، احتمالا با ترسناک‌ترین پوشه زندگی خود مواجه خواهید شد، پوشه‌ای که اگر زبان داشت تنها یک جلمه میگفت : ” هیچوقت نمیتوانید از دست من فرار کنید…” جمله‌ای تلخ اما واقعی که گوگل به صورت غیر مستقیم همواره در حال اعلام آنست.

گوگل حتی اطلاعاتی که شما فکر میکنید برای همیشه پاک کرده‌اید را هم ذخیره میکند. به چه دلیل؟ ماهم به دنبال پاسخ این سوال هستیم.

چطور از به اشتراک گذاشتن ریز و درشت زندگی خود جلوگیری کنیم؟

یک راه کلی ، ساده و البته سخت برای انجام این کار وجود دارد؛ از هیچکدام از ابزارهای گوگل استفاده نکنید.

 طبیعتا برای ما که چندین سال است در حال استفاده از خدمات گوگل و متقابلا خدمت رسانی به گوگل با دادن اطلاعات خود هستیم، انجام این کار سخت و طاقت فرساست.

اما خوشبختانه برای هر مشکلی راه حلی هم هست. یکی از بهترین روش‌ها برای جلوگیری از دادن اطلاعات به گوگل ، استفاده از سایر موتورهای جستجو مانند DuckDuckGo یا WolframAlpha است.

البته اگر نمیخواهید خیلی هم به خود سخت بگیرید، با استفاده از تنظیماتی که گوگل در اختیار شما قرار میدهد، شاید بتوان تا حدودی از جمع آوری اطلاعات خود توسط گوگل جلوگیری کنید.  انجام راه‌حل هایی مانند : شخصی سازی ترکینگ فعالیت های خود در گوگل، حریم شخصی و … میتواند در این راه به شما کمک کند.

هوشمندانه‌ترین راهکار چیست؟

یک راهکار خیلی ساده والبته هوشمند برای کم کردن به اشتراک گذاشتن اطلاعات با گوگل وجود دارد، آن هم استفاده از مرورگرهایی غیر از گوگل کروم، بدون ثبت گوگل اکانت شماست، همچنین میتوانید از اکستنشن‌های کاربردی فایرفاکس مانند افزونه حفظ حریم شخصی استفاده کنید.

باید قبول کنیم که موجودات غیرمنطقی و عجیبی هستیم!

تقریبا تمام انسان‌های کره زمین. از غرب تا شرق این سیاره، همگی به فکر حریم شخصی خود هستیم، به طوری که برای گوشی‌های همراه خود رمزهای عجیب غریب میگذاریم تا مبادا کسی به اطلاعات ما دست پیدا کند، از آخرین تکنولوژی ها برای بالابردن سطح امنیت خود استفاده میکنیم، هرگز اجازه نمیدهیم که دولت‌ها و سیاست‌مردان به شنود اطلاعات شخصی ما مشغول شوند و یا در منازلمان، دوربین‌های مدار بسته نصب کنند و شبانه‌روز در رصد ما باشند.

اما واقعیت اینست که صرفا در ذهن خود این چنین فکر میکنیم و هنگام عمل چندان به این قواعد و قوانین خود که اکثرا برای آنها میجنگیم پایبند نیستیم. چرا که همگی با رضایت کامل، تمام اطلاعات شخصی خود را مدت هاست به اشتراک گذاشته‌ایم، آن هم نه با یک، ده ، یا صد نفر! با بزرگترین و معروف‌ترین شرکت دنیا…

جمع‌بندی

با تمام این تفاسیر، میتوان گفت که در بسیاری از مسایل و اتفاق‌هایی که پیش میاید، اگرچه شاید هیچوقت خودمان متوجه نشویم، اما به احتمال قوی ما هم مسئول هستیم.

شاید واقعا ما سهامداران واقعی برخی از شرکت‌ها و استارتاپ ها باشیم، چرا که نیازهای ما مدت‌هاست کاملا مستند و مکتوب، در اختیار گروه‌های مختلفی است…

با بررسی دوباره نکات بالا، انتظار میرود که از این به بعد برای هر بازی و برنامه‌ای که در موبایل خود نصب میکنیم، هر نوتیفیکیشنی که در وبسایت‌های مختلف دریافت میکنیم، قوانینی که قبل از عضویت در وبسایت ها قبول میکنیم و مواردی از این قبیل، بیشتر و بسیار جدی‌تر فکر کنیم.

اگرچه امنیت ۱۰۰ درصد برای همیشه یک آرزوی محال باشد، اما با رعایت نکاتی که در بالا بررسی کردیم  و تغییر دیدگاه‌های روتین و همیشگی خود، شاید بتوان تا حدودی جلوی سواستفاده از اطلاعات شخصی خود را بگیریم…

راستی!
برای مطلع شدن از آخرین مطالب ما و همچنین دسترسی به موضوعات بیشتر، در کانال تلگرام چ یاب عضو شوید.

موسس "چ یاب" و میزبان پادکست "کاری گپ" | عاشق استارتاپ 🧡 ،سئو 📈 و وردپرس