نرم افزارهایی که باید همین حالا روی کامپیوتر خود نصب کنید!

اگر یک لپ‌تاپ یا کامپیوتر رومیزی خریداری کردید و نمی‌دانید که باید چه نرم افزار یا برنامه‌هایی را بر روی آن‌ نصب کنید، و یا قصد دارید تغییراتی اساسی در نرم افزارهای کامپیوتر خود بدهدید ما در این زمینه به شما کمک خواهیم کرد. در این فهرست مجموعه‌ای از نرم افزار های کاربردی که باید برای شروع بر روی هر کامپیوتری نصب شوند، از برنامه‌های امنیتی گرفته تا ابزارهای کاربردی مختلف را ضمن مشخص کردن بهترین آن‌ها در هر حوزه به شما معرفی خواهیم کرد. با چ‌یاب و معرفی ضروری‌ترین نرم افزارهای کامپیوتر همراه باشید.

نرم افزار کاربردی به معنای واقعی ؛ مرورگر وب !

نرم افزار کاربردی مرورگر وب

کاربران ویندوز: کروم بهترین گزینه است ولی اگر به کروم علاقه‌ای ندارید اپرا را امتحان کنید.

کاربران مکینتاش: اگر تمایلی به استفاده از سافاری ندارید کروم یا اپرا را جایگزین کنید.

ویندوز ۱۰ به کاربران خود مایکروسافت اج را پیشنهاد می‌کند؛ مرورگری با امکاناتی فوق‌العاده که روزبه‌روز با بروزرسانی‌های جدید بهتر نیز می‌شود؛ با این وجود شما کاربران حرفه‌ای کمی را پیدا می‌کنید که اج را به کروم و فایرفاکس ترجیح بدهند. همچنین مکینتاش سفاری را به شما پیشنهاد می‌کند که دارای استانداردهای بالا بوده و بسیار قابل اطمینان است. سفاری تقریباً از پس تمام انتظارات کاربران مکینتاش بر می‌آید در نتیجه کاربران این سیستم عامل نیازی نست بدنبال چیزی فراتر بگردند.

با این حال انتخاب اول برای اکثر افراد Google Chrome است. مرورگرهای سریع گذشته امروزه دچار مشکلات و خطاهای مختلف شده و از رقابت کنار می‌روند اما این امر در مورد کروم صادق نیست زیرا به لطف اکستنشن‌های فراوان و بی‌نظیر و همچنین قابلیت استفاده از آن در تمامی پلتفرم‌ها ما همچنان آن را بهترین مرورگر موجود می‌نامیم. بعلاوه کروم برای اندروید نیز گزینه مناسبی می‌باشد زیرا قابلیت همگام سازی با دستگاه‌های دیگر را نیز داراست.

دوره های اموزشی برنامه نویسی

پس از این به سراغ محصول شرکت موزیلا می‌رویم که مدت طولانی است ادعا می‌کند مرورگر آن یعنی فایرفاکس بیشترین سرعت را در میان نرم افزارهای این حوزه دارد. اگر آمادگی و صد البته وقت کافی دارید توصیه می‌کنم که حتماً اپرا را نیز امتحان کنید؛ مرورگری قدرتمند و انعطاف پذیر که بوسیله موتوری که کروم با آن طراحی شده ساخته شده است. مرورگر ویوالدی نیز که توسط سازنده اپرا طراحی شده است همانند اپرا قدرتمند است با این تفاوت که رابط کاربری آن چندان زیبا نبوده اما ویوالدی نسبت به اپرا از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است و همین موضوع این نرم افزار را تبدیل به یک مرورگر کاربر پسند کرده است.

نرم افزار مدیریت رمز

نرم افزار کاربردی مدیریت رمز ویندوز

بهترین انتخاب: LastPass

این موضوع حقیقت دارد که هنوز بسیاری از مردم از رمزهای وحشتناک استفاده می‌کنند. حتی کاربرانی که از رمزهایی پیچده‌تر از ۱۲۳۴۵۶ استفاده می‌کنند، از نام کاربری و رمز عبوری یکسان برای حساب‌های مختلف خود استفاده می‌کنند و کسانی هم که مرتکب چنین اشتباهی نمی‌شوند با مشکل فراموشی رمز عبور یا نام کاربری خود برای هر وبسایت مواجه هستند. اما چاره چیست؟

برنامه مدیریت رمز یک نرم افزار کاربردی است که باید به دسکتاپ خودتان اضافه کنید. اگر تاکنون انتخاب خود را نکرده‌اید به شما پیشنهاد می‌کنم با یکی از برنامه‌های KeePass ،Dashlane ،LastPass یا ۱Password شروع کنید. همچنین لازم به ذکر است برنامه‌ی رایگان دیگری در این زمینه وارد بازار شده که ما آن را بطور گسترده و دقیق مورد بررسی قرار نداده‌ایم اما اغلب کاربرانی که از این برنامه استفاده کرده‌اند از آن راضی بوده‌اند.

نرم افزار فضای ابری و پشتیبانی گیری

نرم افزار کاربردی ویندوز - فضای ابری dropbox

برای شروع: از نسخه رایگان DropBox برای ذخیره اسناد و فایل‌های ضروری خود و از Google Photos برای ذخیره و به اشتراک گذاری عکس‌های خود استفاده کنید.

برای فضای بیشتر: یکی از چهار نرم افزار مقابل را انتخاب کنید: Dropbox ،OneCloud ،iCloud یا Google Drive. که البته در راهنمای سریع گوگل درایو ؛ از ثبت نام تا به اشتراک گذاری فایل ها ! می‌توانید به طور کامل با گوگل درایو آشنا شوید.

برای پشتیبانی گیری کامل: برای پشتیبانی گیری از تمام اطلاعات خود از سرویس‌های ابری پرداختی استفاده کنید (هزینه این سرویس‌ها چندان گران نیست).

ذخیره سازی ابری و پشتیبانی گیری از جمله مهم‌ترین مواردی است که باید به آن توجه کنید. استفاده از فضای ابری این امکان را برای شما فراهم آورده است که در هر زمان و مکان و بوسیله‌ی هر دستگاهی بتوانید به اطلاعات خود دسترسی پیدا کنید و اطلاعات خود را میان دستگاه‌های خود مانند کامپیوتر یا تلفن همراهتان همگام سازی کنید. تهیه‌ی نسخه پشتیبانی یا بازگردانی اطلاعات تاکنون به این آسانی و راحتی نبوده است و حتی برای ذخیره سازی حجم زیادی از اطلاعات بهترین پیشنهادی که می‌توانم به شما بدهم نرم افزار DropBox است.

DropBox در ابتدا ۲ گیگابایت حجم در اختیار شما قرار می‌دهد ولی شما می‌توانید با انجام برخی تکینک‌ها از جمله معرفی نرم افزار به افراد دیگر تا ۱۸ گیگابایت این فضا را افزایش دهید. اما ما پیشنهاد می‌کنیم از این نرم افزار کاربردی در کنار Google Photos استفاده کنید؛ Google Photos به شما این امکان را می‌دهد که به میزان نامحدود عکس و فیلم در آن ذخیره کنید؛ همچنین این نرم افزار به صورت خودکار از فیلم‌ها و عکس‌های شما بر روی تلفن همراه نسخه پشتیبانی تهیه خواهد کرد.

اگر به فضای ذخیره سازی بیشتری نیاز دارید، قبل از تصمیم گیری گزینه‌های مختلف و قیمت‌هایشان را به دقت بررسی کنید. بهترین جایگزینی که برای DropBox وجود دارد Microsoft OneDrive است. OneDrive کاملاً با ویندوز ۱۰، Google Drive و Apple’s iCloud ادغام شده است. در میان گزینه‌های موجود در بازار تنها چهار گزینه قابل اعتماد وجود دارد. خبر خوب اینکه در سال‌های گذشته رقابت شدید میان این شرکت‌ها سبب شده که قیمت این فضاها تا حدی کاهش پیدا کند.

در آخر اگر قصد دارید از تمامی اطلاعات خود پشتیبانی بگیرید گزینه‌هایی به مراتب بهتر از موارد بالا وجود دارد؛ برای اینکار شما به نرم افزارها و ارائه دهنده‌های تخصصی نیاز خواهید داشت تا بتوانید ترابایت‌ها اطلاعات را ذخیره کنید؛ بهترین سرویس دهنده‌ها در این حوزه عبارتند از:

Backblaze ،IDrive ،SugarSync ،Carbonite و SOS Online Backup.

پیام رسانی

techspot

کاربران ویندوز: WhatsApp و یا Hangout برای تماس تصویری.

کاربران مکینتاش: iMessage و FaceTime نیازهای شما را برطرف خواهند کرد. والبته WhatsApp که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد.

برای کار: Slack یا Microsoft Teams.

برای بازی: Discord و یا Team Speak.

داشتن اطلاعات معادل با قدرتمند بودن است اما داشتن اطلاعات درست در زمان درست از آن مهم‌تر است. رایج‌ترین پیام رسان‌های شخصی نرم افزارهای WhatsApp و Facebook هستند اما بیشتر برای کاربران کهنه کار. کاربران مکینتاش نیز تقریباً از نرم افزار iMessage راضی هستند و بزرگترین مشکلی که با این نرم افزار دارند در دسترس نبودن این نرم افزار برای سایر دستگاه‌ها است.

برای تماس ویدئویی WhatsApp یکی از بهترین گزینه‌های باقی مانده است اما صادقانه در این روزها این نرم افزار کمی آشفته شده و بسیاری از کاربران خود را از دست داده است. Google Hangouts نیز می‌تواند گزینه مناسبی برای تماس‌های تصویری یا صوتی باشد زیرا بر روی تمام پلتفرم‌ها قابل اجرا می‌باشد و چندین نفر می‌توانند در یک تماس حضور داشته باشند. اگر شما کروم را بر روی دستگاه خود نصب کرده‌اید برای پیوستن به یک جمع لازم نیست کاری انجام دهید.

دومین جایگزین خوب Viber است که قابلیت های صوتی و تصویری مشابه را همراه با امنیت بیشتر فراهم کرده است. بر خلاف Viber ،Hangouts برنامه های بومی برای ویندوز، macOS و حتی لینوکس و همچنین آندروید و iOS ارائه می دهد.

امنیتی

malwarebytes

اگر می‌خواهید امنیت کامپیوتر خود را حفظ کنید Malwarebytes اولین ابزار است که باید در نظر داشته باشید. این نرم افزار متخصص در جلوگیری از حملات مخرب و نفوذ است، برای استفاده شخصی بسیار عالی است. VirusTotal.com نیز وجود دارد که می تواند قبل از باز کردن فایل های دانلود شده آنها را برای تهدیدات موجود، اسکن کند.

چند رسانه‌ای

youtube

به استثنای اینکه شما از اپل استفاده می‌کنید، پخش موسیقی در Spotify می‌تواند لذت بخش باشد. همچنین یوتیوب یک برنامه ی عالی دیگر برای کشف موسیقی هاست، نه تنها آخرین نسخه ها، بلکه یافتن اجراهای زنده قدیمی هنرمندان مورد علاقه شما.

برای تماشای فیلم های مورد علاقه خود، نیز می‌توانید از VLC Player استفاده کنید. vlc در این حوزه بهترین است اما اگر مایل به استفاده از آن نبودید، از potplayer و kmplayer نیز می‌توانید بهره ببرید.

نا گفته نماند که پخش کننده ی ویندوز ۱۰ نیز از کیفیت خوبی برخوردار است. در مکینتاش همچنین می‌توانید از MPV و Movist استفاده کنید، اگرچه دومی رایگان نیست.

نرم افزارهای مخصوص کارهای دفتری

office نرم افزار آفیس

مایکروسافت آفیس، پادشاه نرم افزارهای اداری و دفتری است و می‌توانید از ۱ ترابایت فضای ذخیره سازی onedrive نیز استفاده کنید. جایگزین های رایگانی نیز برای این مجموعه موجود است ولی آفیس یکه تاز میدان نبرد است.کاربران مک نیز می‌توانند از  iWork استفاده کنند، که یک راه عالی برای ایجاد و مدیریت اسناد، صفحات گسترده یا ارائه ها است. در ویندوز برخی کاربران از LibreOffice استفاده می کنند، در حالی که دیگران از آن متنفرند! همینطور WPS Office Free نیز در دسترس است.

اگر مایل به استفاده از یک سرویس گیرنده ایمیل دسکتاپ هستید، جدای از گزینه های سیستم عامل و Outlook، ما Mailbox، eM Client و Mailbird را توصیه می کنیم. Airmail نیز مناسب است که فقط برای مک است.

نرم افزارهای کاربردی ساده و ضروری

سابلایم تکست

برای یادداشت برداری ساده OneNote وجود دارد، که مایکروسافت در حال حاضر به عنوان یک نرم افزار متصل به فضای ابری رایگان، آن را ارائه می دهد.

اگر به یک ابزار ویرایش تصویر واقعی نیاز دارید، بهترین ابزارهای رایگان GIMP، Paint.net و Inkscape هستند، اما در غیر این صورت شما باید یک گزینه قوی تر را انتخاب کنید. برنامه های کاربردی Adobe در سطح بالا و حرفه ای هستند، اما دیگر جایگزین های با کیفیت مانند Corel PaintShop Pro 2018 و Pixelmator نیز وجود دارند.

برای برنامه نویسان Sublime Text احتمالا بهترین ویرایشگر متن و کدی است که شما پیدا می کنید (جایگزین: Notepad ++). و SourceTree برای مدیریت  Github شما مناسب است.

Teamviewer انتخاب مناسبی برای کنترل از راه دور و به اشتراک گذاری دسکتاپ است.

چند نرم افزار کاربردی دیگر …

7zip

اگر به دنبال یک فشرده ساز برای ویندوزهستید، ۷zip را دانلود کنید. در مکینتاش بهترین راه حل برای فشرده سازی Unarchiver است.

F.lux یک برنامه کوچک است که رنگ صفحه نمایش کامپیوتر شما را تغییر می دهد تا با زمان روز سازگار شود و آسیب کمتری به چشمان شما برسد. اگر دوست دارید در شب کار کنید، F.lux قطعا انتخابی هوشمندانه است. سیستم عامل های محبوب نیز ابزارهایی برای کنترل کردن نور دارند؛ از جمله macOS ، ویندوز ۱۰، اندروید و ios  و تبلت Fire آمازون. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد و استفاده از این ویژگی، به دنبال ویژگی “حالت شبانه” در همه دستگاه های خود باشید.

برای مشاهده قدرتمند تصاویراز ابزار IrfanView استفاده کنید.

برای مدت زمان طولانی CCleaner محبوب ترین ابزار تمیز کردن سیستم برای ویندوز بوده است، گسترش آن را به سایر سیستم عامل ها مانند macOS و گوشی های اندروید نیز شاهد هستیم. با این حال از سال گذشته بحث های بسیاری در این مورد مطرح شده است که آیا این ابزار قابل اطمینان است. ما همچنان CCleaner را توصیه می‌کنیم و پس از آن ابزار Wise Disk Cleaner می‌تواند یک جایگزین خوب باشد.

ابزارهایی برای کارهای اضافه و بیشتر

نرم افزارهای کاربری

برای نظارت و کنترل سرعت فن ها، SpeedFan و CAM (ویندوز) و smcFanControl (مک) را می‌توانید استفاده کنید.

پشتیبان گیری از تمام عکس های خانوادگی و فیلم های خانوادگی مهم در Google Photos با استفاده از گوگل بسیار راحت است.

برای دانلود به صورت torrenting ما qBittorrent در ویندوز و Transmission در Mac را توصیه می‌کنیم.

با نظراتتون در انتهای پست مشوق ما باشید…

نرم افزار دیگری نیاز نیست؟

علاوه بر نرم افزارهای ذکر شده موارد دیگری نیز وجود دارند که به شما کمک خواهند کرد ولی وجودشان ضروری نیست برای مثال آنتی ویروس اضافه، نرم افزار خواندن فایل‌های PDF، برنامه‌های مدیریت دانلود، دیوارهای آتش و از این دست نرم افزارها… البته باید به این نکته توجه کنید که این نرم افزارها همچنان کاربرد دارند اما بدون آنها هم می‌توانید ادامه دهید.

آیا نرم افزاری در این لیست از قلم افتاده است؟ اگر چنین است خوشحال می‌شویم پیشنهادها و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

همچنین جهت مطلع شدن از آخرین آموزش‌ها و پست‌های ما می‌توانید در کانال تلگرام چ یاب عضو شوید.

دانشجوی مهندسی برق💡 | علاقمند به فوتبال، تکنولوژی، دیزاین و برنامه‌نویسی