در عصر حاضر، شغل برنامه نویسی میتواند یک شغل پردرآمد با امنیت شغلی بالا باشد. تمام سختافزارهایی که تولید میشوند، نیاز به یک نرمافزار دارند تا خروجی مطلوبی را به کاربر ارائه دهند. از گوشیهای هوشمند و رایانه بگیرید تا صفحات دیجیتال ماشین لباسشویی و یخچال. شما به عنوان یک برنامه نویس میتوانید در حوزههایی مختلفی فعالیت کنید. اما در این مقاله قصد داریم به صورت خاص درباره برنامه نویسی وب و بازار کار طراحی سایت صحبت کنیم.
طراحی سایت چیست؟
وقتی در گوگل عبارتی را سرچ میکنید، سایتهای مختلفی برای شما به نمایش در میآیند. پیاده سازی هر کدام از این سایتها در تخصص افراد طراح سایت است.
در شرکتهای بزرگ برای طراحی یک سایت افراد زیادی با سمتهای مختلف فعالیت میکنند اما در پروژههای کوچکتر کارها بین افراد کمتری تقسیم میشود. در این مقاله تمرکز ما بر روی پروژههای کوچک است که جامعه آماری بیشتری دارند.
به طور کلی یک وبسایت از ۲ بخش تشکیل میشود: سمت کاربر(front-end) و سمت سرور(back-end).
فردی که در بخش سمت کاربر مشغول فعالیت است، وظیفه دارد صفحات وبی که کاربر مشاهده میکند را از لحاظ بصری طراحی کند و با کد زنی آنها را پیاده سازی کند.
اما برنامه نویس سمت سرور وظیفه طراحی دیتابیس و برقرار کردن ارتباط بین کاربر و دیتابیس را بر عهده دارد.
به صورت خاص به فردی که طراحی صفحات وب را انجام میدهد، طراح وب سایت و به فردی که برنامه نویسی وب را انجام میدهد، برنامه نویس وب میگویند. اما به این دلیل که ما در این مقاله بر روی هر دو شغل تمرکز کردهایم، به اختصار و برای راحتی کار به مجموع برنامه نویس و طراح وب، طراح وب میگوییم.
بازار کار طراحی سایت چگونه است؟
به شهادت تمام افراد متخصص بازار کار طراحی سایت خیلی بهتر از بقیه حوزههای برنامه نویسی است. چرا؟ چون هر شرکت خصوصی یا دولتی، استارتاپ، فروشگاه آنلاین و… برای معرفی خودش و محصولاتش و همچنین ارائه محصولاتش از بستر وب استفاده میکند. حتی تمام شرکتهایی که تمرکزشان بر روی اپلیکیشن است، برای اپ خود یک وبسایت نیز راه اندازی میکنند.
شما به عنوان یک طراح سایت میتوانید در مشاغل زیر مشغول به کار شوید:
- بخش انفورماتیک یا پشتیبانی شرکتهای دولتی
- بخش انفورماتیک یا پشتیبانی شرکتهای خصوصی
- شرکتهای خصوصی طراح نرمافزار
- فعالیت به عنوان یک فریلنسر یا آزادکار
شغل طراحی سایت مناسب چه افرادی است؟
از قدیم گفتهاند: هر کسی را بهر کاری ساختهاند
برای اینکه فردی بتواند یک برنامه نویس موفق باشد، ضمن تلاش و آموزش مستمر، نیاز است خود فرد ویژگیهای شخصیتی به خصوصی داشته باشد.
البته این به آن معنا نیست که اگر این ویژگیها را ندارید نمیتوانید برنامه نویس شوید، بلکه به این معنا است که علاوه بر یادگیری مطالب تخصصی باید یکسری اصول اخلاقی را در خودتان تقویت کنید.
همانطور که یک آتشنشان برای فعالیت بهتر نیاز دارد تا بدن ورزیدهای داشته باشد، یک برنامه نویس نیز باید ذهن خلاق و منطقیای داشته باشد.
از بارزترین ویژگیهای یک برنامه نویس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استمرار در حل مشکلات
- کنجکاوی
- مشتاق یادگیری(تکنولوژی هر روز تغییر میکند و شما باید به روز باشید)
- قدرت تحلیل بالا
اگر میخواهید بدانید برنامه نویسها چطور فکر میکنند و چطور میتوانید تفکر الگوریتمی داشته باشید، به مقاله چطور مثل یک برنامه نویس فکر کنیم؟ رجوع کنید.
همچنین خواندن مقاله اگر این هفت ویژگی را دارید، باید برنامه نویس شوید به تازهکارها توصیه میشود.
چطور یک طراح سایت شوم؟
جواب این سوال به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. مثل اینکه شما به چه حوزهای علاقه دارید؟ استعدادتان در کدام حوزه بیشتر است؟ میخواهید با چه تکنولوژیای کار کنید؟ و …
ابتدا پیشنهاد میکنم مسیر کلی یادگیری برنامه نویسی وب را بررسی کنید. در گام بعدی یک فیلد را انتخاب کنید که میخواهید به صورت تخصصی در آن فعالیت کنید.
حالا برای شروع کار و برای اینکه یک وب سایت ساده را طراحی و پیاده سازی کنید میتوانید از دوره آموزشی طراحی سایت مقدماتی شروع کنید.
-
دوره آموزش طراحی سایت مقدماتی۰ تومان
در گام بعدی باید در فیلد خودتان به صورت تخصصی کار کنید. اگر میخواهید در بخش سمت کاربر فعالیت کنید حتما به سراغ جاوا اسکریپت و بهترین فریمورک آن بروید.
اگر هم میخواهید در بخش سمت سرور برنامه نویسی کنید، برای آشنایی بیشتر با بهترین زبان برنامه نویسی بک اند، میتوانید از مقاله برترین زبانهای برنامه نویسی که توسعه دهندگان وب باید بدانند، کمک بگیرید.
درآمد طراحی سـایت در ایران
همانطور که در ابتدای مقاله نیز بیان کردم، طراحی سایت بازار کار خوبی دارد اما این به معنای درآمد زیاد و بی چون و چرا نیست.
درآمد یک برنامه نویس وب به موارد مختلفی بستگی دارد. مواردی از قبیل:
- تکنولوژی که از آن استفاده میکنید.
- تجربه و سابقه کاری شما
- میزان پیچیدگی پروژه
- سازمان، شرکت، شهر یا کشوری که پروژه را سفارش میدهد.
ایرانیهای کمی هستند که میتوانند از داخل ایران پروژه خارجی دریافت کنند. به همین دلیل تمرکز ما بر روی دستمزد طراح سایت در خارج از ایران نیست( با اینکه جامعه آماری دستمزدها در خارج از ایران خیلی زیاد است و به راحتی میتوان اطلاعات مربوط به دستمزد را استخراج کرد)
از طرفی اطلاعات درباره دستمزد افراد در داخل ایران بسیار محدود است و معیار و مبنای مشخصی نیز ندارد. برای استخراج مقدارد دستمزدهای تقریبی با توجه به تکنولوژی مورد استفاده، از آگهیهای استخدام کمک گرفتیم.
میانگین حقوق تقریبی برنامه نویسان به تفکیک تکنولوژی مورد استفاده:
سمت سرور:
- net : از ۱ میلیون و ۸۰۰ تا ۷ میلیون
- Java : از ۱ میلیون و ۸۰۰ تا ۸ میلیون
- Php : از ۱ میلیون و ۸۰۰ تا ۶ میلیون ۵۰۰
- Python : از ۱ میلیون و ۸۰۰ تا ۱۰ میلیون
- WordPress : از ۱ میلیون و ۸۰۰ تا ۵ میلیون
- Nodejs: از ۱ میلیون و ۸۰۰ تا ۶ میلیون
سمت کاربر:
- Html,css,js: از ۱ میلیون و ۸۰۰ تا ۵ میلیون
- React : از ۱ میلیون و ۸۰۰ تا ۸ میلیون ۵۰۰
توجه کنید مقادیر گفته شده میانگین دستمزد افراد است و همانطور که گفتیم به عوامل مختلفی مثل میزان تجربه شما یا شهر و شرکتی که در آن فعالیت میکنید بستگی دارد.
کلام پایانی
در این مقاله تمام سعیام بر این بود که درباره شغل طراحی سایت و بازار کار طراحی سایت مطالب مفیدی را در اختیارتان قرار دهم. امیدوارم که به هدفم رسیده باشم.
اگر سوال یا نظری درباره بازار کار طراحی سایت یا فرآیند کاریابی دارید، با من و سایر خوانندگان این مقاله در میان بگذارید. حتما به سوالات شما پاسخ خواهیم داد.
برای اطلاع از آخرین تخفیف ها و دورههای آموزشی و مطالب مختلف به روز ما، در کانال تلگرام چ یاب عضو شوید.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها