باتری لپ تاپ میتواند به یک دشمن خودی تبدیل شود! مادامی که شما به برق اتصال دارید، مشکلی وجود ندارد؛ اما همینکه برق قطع شود و یا به آن دسترسی نداشته باشید، متوجه اهمیت باتری لپ تاپ خود میشوید. باتری لپ تاپ به مرور زمان و به دلیل عدم استفادهی درست، ممکن است ضعیف و یا حتی کاملا خراب شود. اما سوال اصلی اینجاست که چه کاری از دست ما ساخته است؟ آیا میتوان جلوی خرابی باتری لپ تاپ را گرفت؟
ویندوز ۱۰ امکانات بسیار خوب و قابل دسترسی در اختیار کاربران خود قرار داده است؛ که با استفاده از این ابزارها میتوان طول عمر باتری لپ تاپ را افزایش داد و در طولانی مدت از خرابی آن جلوگیری کرد. در ادامهی این مطلب ۶ روش افزایش طول عمر باتری را مشاهده خواهید کرد که این روشها در ویندوز ۱۰ اجرا شدهاند. با ما همراه باشید…
۶ روش بهبود قدرت و عمر باتری لپ تاپ :
۱- حالت ذخیره باتری یا Battery Saver Mode
میتوان گفت سادهترین راه برای جلوگیری از خالی شدن و خرابی باتری لپ تاپ، استفاده از حالت ذخیره باتری در ویندوز ۱۰ است. این حالت باعث میشود کارایی سیستم تا حدی کاهش یابد؛ اما در عوض عمر باتری را افزایش میدهد. این حالت به طور خودکار در ویندوز لپ تاپ شما فعال است و زمانی که شارژ باتری لپ تاپ به زیر ۲۰ درصد برسد، فعال میشود. این تنظیمات کاملا قابل تغییر هستند و میتوانید به راحتی آنها را تغییر دهید.
برای چک کردن حالت باتری میتوانید بر روی آیکونی که مربوط به باتری است و در نوار وظیفه قرار دارد، کلیک کنید. پنجرهای به نمایش درمیآید که میزان شارژ فعلی باتری را نشان میدهد و همچنین حالت آن را نشان میدهد.
برای فعال کردن حالت ذخیره باتری کافیست در منوی استارت بر روی settings کلیک کنید. سپس گزینهی system را انتخاب نمایید و پس از آن بر روی Battery saver کلیک کنید. حال میتوانید حالت ذخیره باتری را فعال و یا غیرفعال نمایید. همچنین از بخش battery saver settings میتوانید تنظیمات مربوط به این حالت را به شکل دلخواه خود دربیاورید.
اگر مسیر فوق در نسخهی ویندوز شما وجود نداشت فقط کافیست به بخش battery در settings بروید.
۲- کاهش میزان نور صفحه
یکی دیگر از راههای ساده و خوب برای کاهش مصرف باتری و جلوگیری از خرابی باتری لپ تاپ، کاهش نور و درخشندگی صفحه است. راههای مختلفی برای کاهش درخشش صفحه وجود دارد که یکی از آنها استفاده از کلیدهای کیبورد به صورت اختصاصیست. برخی از دکمهها مخصوص کاهش نور صفحه هستند.
اما روش کلی این است که به آیکون مربوط به بخش اعلانها در سمت راست نوار وظیفه در پایین صفحه مراجعه کنید و در لیست باز شده گزینهی Brightness را تا حد مطلوب خود، کاهش دهید. همچنین میتوانید به بخش setting بروید و سپس در بخش system، سپس بر روی Display to change the brightness settings کلیک کنید و میزان درخشش یا همان نور صفحه را کاهش دهید.
۳- استفاده از حالت Hibernation به جای حالت Sleep
وقتی که صفحهی لپ تاپ خود را میبندید و یا برای ساعاتی آن را بدون هیچکاری رها میکنید، لپ تاپ به صورت خودکار به حالت Sleep میرود. این حالت به شما اجازه میدهد که هرگاه مایل بودید خیلی سریع دوباره سیستمعامل لپ تاپ خود را فعال کنید؛ اما در عوض شارژ باتری شما را تا جایی که تمام شود، مصرف میکند.
حالت Hibernation به صورتی است که یک اسنپ شات از حالت جاری ویندوز و برنامهها تهیه میکند و در هارد ذخیره میکند و سپس شما میتوانید لپ تاپ را کاملا خاموش نمایید. این حالت کندتر از حالت sleep است؛ ولی درواقع شارژ باتری شما را برای مدت زمان بیشتری نگه میدارد.
برای تغییر حالت sleep به Hibernation میتوانید کلیدهای ترکیبی استارت (پنجره) + R را فشار دهید و سپس powercfg.cpl را سرچ کنید و در پنجرهی باز شده روی Choose What the Power Buttons Do کلیک کنید. بر روی Change Settings That Are Currently Unavailable در قسمت بالایی کلیک کنید. هر منوی کشویی را که مشاهده میکنید، باز کرده و به جای sleep گزینهی Hibernate را انتخاب کنید.
برای حذف کردن کامل گزینهی مربوط به sleep کافیست که جعبهی کنار sleep در Shut-Down Settings را غیرفعال نمایید. پس از اتمام تغییرات، بر روی save changes کلیک کنید.
۴- پیدا و غیرفعال کردن برنامههایی که شارژ باتری را تمام میکنند!
تمام نرم افزارها مشابه هم نیستند و به یک روش ساخته نشدهاند، پس انتظار میرود برخی برنامهها حریصانهتر نسب به باتری لپ تاپ رفتار کنند. برخی نرم افزارها ممکن است برای منابع سیستم بسیار سنگین باشند و یا در پست صحنه فعال باشند و همواره از باتری استفاده کنند. یکی از ویژگیهای بسیار خوب ویندوز ۱۰ این است که اطلاعات مربوط به برنامهها نصب شده را نگهداری میکند در در یک لیست به شما نشان میدهد که کدام نرم افزارها استفادهی بیشتری از باتری لپ تاپ نسبت به سایرین دارند.
برای دیدن این لیست در ویندوز کافیست به settings در منوی استارت مراجعه کنید و سپس بر روی system کلیک کنید. پس از آن به بخش battery saver مراجعه کنید و بر روی battery use کلیک کنید تا برنامههایی که بیشترین استفاده از باتری لپ تاپ دارند را مشاهده کنید.
اگر تنظیمات فوق برای نسخهی ویندوز شما در دسترس نبودند از این مسیر بروید. پس از اینکه به پنجرهی settings در منوی استارت رفتید، بر روی battery کلیک کنید و سپس گزینهی See Which Apps Are Affecting Your Battery Life را انتخاب نمایید. میتوانید با استفاده از تنظیمات، برنامههایی که در طول یک هفتهی گذشته بیشترین استفاده داشتهاند را مشاهده کنید.
این راه بسیار کاربردی و مفید خواهد بود از این جهت که میتوانید برنامههایی که بیهوده باتری شما را مصرف میکنند را غیرفعال نمایید. همچنین میتوانید برنامهها را به صورتی تنظیم کنید که در پس زمینهی ویندوز فعال نباشند. به عنوان مثال برنامههای ایمیل میتوانند در پس زمینه فعال باشند و علاوه بر باتری از وای فای و اینترنت شما نیز استفاده کنند.
برای جلوگیری از رخ دادن این مسئله کافیست بر روی هر برنامهای که در این لیست وجود دارد کلیک کنید و گزینهی Let Windows Decide When This App Can Run in the Background را غیرفعال کنید. همچنین گزینهی Reduce the Work the App Can Do When It’s in The Background را نیز در صورت نمایش غیرفعال کنید.
۵- غیرفعال کردن بلوتوث و وای فای
هنگامی که در حرکت هستید، برخی از ویژگیهای داخلی لپ تاپ شما فعال است که به هیچوجه به کار شما نمیآید. با غیرفعال کردن این ویژگیهای بلااستفاده طول عمر باتری لپ تاپ خود را افزایش دهید. مانند بلوتوث و وای فای البته زمانی که به آنها نیاز ندارید!
بلوتوث یکی از ویژگیهاییست که به راحتی میتوانید آن را غیرفعال کنید تا زمانی که بدان احتیاج داشته باشید. در قسمت اعلانها سمت راست نوار وظیفه عملیات روشن و خاموش کردن بلوتوث و وای فای به راحتی قابل انجام است. فقط بر روی نماد مربوط به وای فای یا بلوتوث در Windows Action Center ( در همان پنجرهی اعلان ) کلیک کنید تا خاموش شود.
۶- استفاده از Power Troubleshooter در ویندوز ۱۰
اگر باتری لپ تاپ شما ضعیف شده است و علت آن را نمیدانید، ابزار Power Troubleshooter در ویندوز ۱۰ قادر به یافتن ایرادات باتری لپ تاپ شما است. همچنین این ابزار برای سایر موارد نیز استفاده میشود.
برای شروع ابتدا در منوی استارت بر روی settings کلیک کنید و سپس به بخش Update & Security بروید. پس از آن Troubleshoot را انتخاب کنید و سپس Power. در ادامه بر روی Run the Troubleshooter کلیک کنید تا این ابزار فعال شود.
ویندوز تمام تنظیمات جاری را برای یافتن ایرادات بررسی میکند. همچنین ممکن است برخی تنظیمات را برای حل مشکل باتری تغییر دهد. ابزار troubleshooting، عالی به نظر نمیرسد؛ با این حال بسیاری از مواردی که باتری لپ تاپ شما را خالی میکنند را مرتفع مینماید.
چندکلام با چ یاب:
در این مطلب سعی کردیم رفع مواردی را به شما آموزش دهیم که بیشترین میزان تاثیر بر روی باتری را دارند. اما این بدین معنا نیست که فاکتورهای دیگری بر روی باتری تاثیر نمیگذارند. ممکن است باتری لپ تاپ شما از لحاظ فیزیکی دچار مشکل شده باشد و دیگر به خوبی روز اول خود شارژ را نگهداری نکند. توصیهی ما به شما این است که همیشه درصد شارژ باتری لپ تاپ خود را بالای ۵۰ نگه دارید و با استفاده از روشهای گفته شده سعی کنید طول عمر باتری را افزایش دهید. امیدوارم این مطلب مورد توجه و استفادهی شما عزیزان قرار گرفته باشد. منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
راستی!
برای مطلع شدن از آخرین اخبار، پستها و آموزشهای ما میتوانید در کانال تلگرام چ یاب عضو شوید.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها